Nintendo organiseert Streetpass-Week

Bezitters van een Nintendo 3DS-systeem kunnen binnenkort de straat op, want Nintendo heeft de periode van 16 tot 27 april uitgeroepen tot Internationale StreetPass-week. StreetPass-gebruikers krijgen bij de start twee nieuwe spellen en een grote nieuwe update voor StreetPass Mii-park.

Wanneer 3DS-bezitters tijdens de Internationale StreetPass-week een Nintendo Zone-locatie bezoeken, kunnen ze tot zes internationale Mii-bezoekers op hun systeem ontvangen via StreetPass Relay. Zo ontmoeten spelers bijvoorbeeld Mii-personages uit het zuidwesten van de Verenigde Staten, Canada of het oosten van Duitsland. Mii-personages verspreiden zich op deze manier internationaal tussen Nintendo 3DS-systemen in de hele westerse wereld.

Bij deelnemende Nintendo Zone-locaties, GameMania en de KPN Hotspots, kunnen bezoekers een downloadcode krijgen voor een gratis Nintendo 3DS HOME-menu-thema dat exclusief is gemaakt voor de Internationale StreetPass-week. Daarnaast kunnen bezoekers een speciaal Mii-personage ontvangen van Satoru Shibata, de directeur van Nintendo of Europe. Om een Nintendo Zone-locatie te vinden, kun je gebruik maken van de Nintendo Zone Finder op zone.nintendo.nl.

Nieuwe Mii-personages zijn goed voor nieuwe puzzelstukjes, nieuwe locaties op de kaart en meer helden om te helpen in de diverse StreetPass Mii-park–spellen die al beschikbaar zijn, en de twee nieuwe die verschijnen op 16 april: Hengelhelden en Zombiemanie.

Streetpass-week logo (Foto: Nintendo)