Kluivert overleeft eerste ronde WK kwalificatie met Curaçao

Patrick Kluivert is prima begonnen aan zijn job als trainer van Curaçao. De voormalig aanvaller is met het eiland door naar de volgende ronde van de WK-kwalificatie. In een tweeluik namen Curaçao en Kluivert het op tegen Montserrat. Het eerste duel op eigen bodem werd vorig weekend met 2-1 gewonnen. Op Montserrat werd vannacht met 2-2 gelijkgespeeld. Daardoor gaat Curaçao door in de kwalificatiereeks.

FC Twente-verdediger Darryl Lachman opende vier minuten voor rust de score. De centrale verdediger zag vervolgens dat de thuisploeg via Jamal MIller en Bradley Woods-Garness op langszij kwam. Curaçao moest daardoor flink gas geven.

Vlak voor tijd slaagden de mannen van Kluivert er in om de gelijkmaker te forceren. Charlton Vicento tekende drie minuten voor tijd voor de gelijkmaker, waardoor Kluivert opgelucht adem kon halen. In de tweede ronde wachten twee wedstrijden met Cuba.

Die duels vinden plaats in juni. Kluivert is aangesteld als adviseur van Curaçao. Het is goed mogelijk dat hij permanent bondscoach van het nietige voetballandje wordt. Hij beschikt over een aantal spelers met ruime Eredivisie-ervaring.

Alle wedstrijden uit de eerste ronde van de WK-kwalificatie zijn nu gespeeld en voor zeven van hem zit het kwalificatie voor het WK erop. Ronde II zal worden gespeeld in juni van dit jaar. Naast de winnaars van ronde I stromen diverse landen zoals Aruba, Suriname en Canada in. In het september volgt dan de derde ronde, waarbij Jamaica en Haiti instromen. Costa Rica, Mexico, Verenigde Staten, Honduras, Panama en Trinidad & Tobago zijn al geplaatst voor de eerste groepsronde.