Vertrouwen bij Kluivert na zege Curaao

Patrick Kluivert is content met de 2-1 overwinning die hij met Curaçao boekte op Montserrat in Willemstad. Vooral de manier waarop de winst werd behaald is een pluspunt voor de oud-international van Oranje. "Montserrat is misschien niet de best voetballende ploeg, maar ze vechten wel. Wij gaven ze ruimte om te voetballen, maar dat wilden ze niet. Ze gebruikten de lange bal en knokten om de tweede bal”, vertelt hij in een gesprek met NOS.

De coach, die zijn lot heeft verbonden met het eiland voor een nog nader te bepalen periode, beseft dat de uitwedstrijd geen sinecure wordt door de tegentreffer van Montserrat. "Vervelend die tegengoal. Met 2-1 ben je er nog niet." Kluivert zag dat zijn manschappen de lakens uitdeelden tegen de voetbaldwerg. "We waren dominant aan de bal en ons positiespel was bij vlagen uitstekend. We hebben alleen de kansen niet benut. Het wordt zeker nog lastig."

FC Twente-verdediger Darryl Lachman zag vrijdagavond vooral vechtvoetbal. "Het was eigenlijk een beetje Engels voetbal. Vrij pittig allemaal. Jammer genoeg maken zij die goal", zegt de mandekker tegenover het medium. Ook Lachman ziet in hoe moeilijk de return zal worden. "Zo'n tegentreffer kan cruciaal zijn, maar we moeten daar de nul houden en zelf een doelpunt maken", besluit de speler in Twentse dienst.

Beelden van de wedstrijd zijn te zien op de site van de NOS