Fellaini goud waard voor Rode Duivels

Marouane Fellaini blijft zijn topvorm etaleren. In het belangrijke EK-kwalificatieduel met Israël maakte hij de enige goal van de wedstrijd. België en Israël waren de enige twee ploegen die dinsdagavond in actie kwamen in de EK-kwaliificatie. Inzet was de (gedeelde) eerste plaats in groep B, waar Wales voorafgaand aan het duel eenzaam aan de leiding ging. Bij De Rode Duivels stonden sterren als Eden Hazard, Marouane Fellaini, Vincent Kompany en Kevin De Bruyne uiteraard in de basis. 

Kompany en Fellaini speelden een hoofdrol bij de vroege en enige treffer van de wedstrijd. Na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw in gebracht en Kompany schoot de bal via Israël-doelman Marciano tegen het been van Fellaini. Zo passeerde de bal de doellijn en kon Fellaini na zijn twee goals tegen Cyrus op zaterdag opnieuw een doelpunt bijschrijven.

De Israëliërs probeerden de druk vervolgens op te voeren, maar België had de zaken prima op orde. Toch werd het na rust een stuk lastiger toen Kompany tegen een domme tweede gele kaart opliep. Nadat hij een mislukte passeerbeweging uitvoerde, raakte hij de bal kwijt aan Eran Zahavi en moest hij een overtreding begaan. Dit betekende zijn tweede geel, zodat scheidsrechter Mark Clattenburg niets anders kon dan de Manchester City-speler naar de kleedkamer sturen. 

Ondanks het ondertal wisten de Belgen de 0-1 voorsprong toch over de streep te trekken, zodat de ploeg op gelijke hoogte komt met Wales (elf punten). Israël moet een stapje terug doen in de strijd om directe plaatsing.