Uitslag Dnipro Dnipropetrovsk - AFC Ajax

Ajax moet volgende week twee keer scoren om de 1-0 nederlaag tegen Dnipro weg te spoelen. De Amsterdammers brachten te weinig voor een goed resultaat.

Al na vier minuten kreeg Serero na een uitstekende pass van Klaassen een goede kans om Ajax op voorsprong te zetten. Doelman Boyko kon redden en daarna domineerde Dnipro de wedstrijd. Op het slecht bespeelbare veld tikte Veltman de bal terug op Cillessen, die de bal niet onder controle kreeg en Seleznyov de kans gaf om de score te openen, maar de spits schoot naast.

Daarna haalde Van Rhijn een bal weg uit doelmond na een corner en oogde Ajax kwetsbaar. De Amsterdammers konden aanvallend nauwelijks iets laten zien en werden bij tijd en wijle ver teruggedrongen door de thuisploeg. Na een half uur brak Zozulya de ban voor Dnipro. Boilesen maakte een sliding waar hij beter had kunnen blijven staan, waarna de aanvaller op aangeven van Konoplyanka doelman Cillessen in de lange hoek klopte voor de 1-0.

Het bleef billenknijpen voor Ajax. Veltman timede verkeerd bij een lange bal. Seleznyov kon daarop uithalen. Cillessen kreeg de bal recht op zich af en voorkwam een grotere voorsprong voor Dnipro. Op slag van rust kreeg Ajax een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Na een corner kopte Klaassen door, waarna Veltman de bal er een meter voor de lijn niet in kreeg. De verdediger werkte de bal over.

In de tweede helft bleef Ajax het merendeel van het balbezit houden, maar de Amsterdammers konden maar niet gevaarlijk worden in de buurt van Boyko. Aan de andere kant werd Dnipro wel weer gevaarlijk, vooral na vrije trappen en corners. Een bal die tot twee keer toe van richting werd veranderd kon Cillessen nog redden.

In het restant van de wedstrijd werd Ajax dreigender, maar niet dreigend genoeg voor de gelijkmaker. Invaller Kishna kreeg twee mogelijkheden om een schot te lossen, maar twee keer werd zijn poging geblokt door Dnipro-verdediger Douglas, waardoor Ajax volgende week twee goals nodig heeft om verder te bekeren.