Robben in shock na nederlaag

De zware nederlaag tegen VfL Wolfsburg kwam vrijdag hard aan bijna Arjen Robben en zijn teamgenoten. Bayern München ging bij de hervatting van de Duitse competitie hard met 4-1 onderuit. "Verliezen kan altijd", aldus de Nederlandse international. "Maar 4-1, dat is toch wel een kleine shock."

Volgens aanvoerder Mario Götze was het een slechte beurt van Bayern. "We hebben vandaag ons niveau niet gehaald. In de verdediging hebben we het zeker niet goed gedaan. Tegen spelers als Kevin de Bruyne moeten we wel scherper zijn."

Coach Pep Guardiola stelde dat er ooit ook eens een einde moest komen aan de zegereeks van 21 wedstrijden op rij. "Als je alles achter elkaar blijft winnen, denken de fans dat het weer makkelijk gaat lukken. Maar we hebben verdiend verloren."

Bas Dost was trots op zijn team na de 4-1 overwinning op Bayern. De Nederlandse aanvaller had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege. "We kunnen zeer trots onszelf zijn", zei Dost na het duel.

Voor aanvang van de wedstrijd stond het team stil bij de tragische dood van Junior Malanda. De Belgische middenvelder van Wolfsburg overleed door een auto-ongeluk, vlak voordat hij met zijn ploeggenoten op trainingskamp naar Zuid-Afrika zou gaan. "De sfeer voor de wedstrijd was heel bijzonder. Dat gaf ons kracht en dat hebben we meegenomen in de wedstrijd. Vier doelpunten in een wedstrijd tegen Bayern, dat lukt dit seizoen niet vele teams. Ik ben trots", aldus Dost.