Maaskant: "De schatkist is zo goed als leeg"

Bij NAC Breda zien ze de komst van Ajacied Ruben Ligeon als een buitenkansje. Het geld is op in Breda en daarom is de club blij met de versterkingen die deze winter zijn gedaan.

Na de komst van Ligeon is er niets meer mogelijk voor de club. Het geld is gewoonweg op. NAC moet roeien met de riemen die er nu zijn: degradatie moet daarmee voorkomen worden. "De schatkist is zo goed als leeg. Het beschikbare geld is opgesoupeerd", vertelt trainer Robert Maaskant aan BN De Stem.

"Alleen met een buitenkansje dat niets kost, kunnen we ons nog versterken", aldus Maaskant, die sinds kort aan het roer staat in Breda. Onder zijn leiding tekenden ook Dirk Marcellis, Guyon Fernandeze en Menno Koch bij NAC Breda. Met een klein budget is er toch goed gehandeld op de spelersmarkt.

"Met een klein en beperkt budget is een ommekeer in beleving gerealiseerd en heeft de selectie een kwaliteitsinjectie gekregen. Waarbij ik gezegd wil hebben, dat Ajax ons geholpen heeft met Ligeon. Een voetballende back met veel snelheid. We wilden zoveel mogelijk spelers halen die in de basis inzetbaar zijn", vervolt Maaskant.

"Dat is gebeurd. Dat wil niet zeggen dat Ligeon meteen speelt. Hij zal de strijd met De Roover aan moeten gaan", bevestigt de keuzeheer.