[KNVB beker] PEC Zwolle en FC Twente naar halve finale

PEC Zwolle en FC Twente hebben vanavond de halve finale van de KNVB-beker bereikt. De club uit Enschede was met 3-0 veel te sterk voor AZ. PEC had een verlenging nodig tegen SC Cambuur. Het werd daar 2-3.

Namens FC Twente opende Luc Castaignos halverwege de eerste helft de score, waarna Hakim Ziyech de score met twee doelpunten verder opvoerde. FC Twente staat voor de eerste keer sinds 2011 in de halve finales. In dat jaar won de club uit Enschede de KNVB-beker voor de derde keer, na eerder al in 1977 en 2001.

PEC Zwolle had in de reguliere speeltijd via Thomas Lam en Ryan Thomas een voorsprong van 2-0 genomen, maar Furdjel Narsingh bracht Cambuur met twee treffers weer langszij. Jody Lukoki maakte in de 108e minuut het winnende doelpunt. Bij PEC blonk doelman Warner Hahn uit met knappe reddingen.

Woensdag staan de andere twee kwartfinales op het programma: Roda JC - Excelsior en FC Groningen - Vitesse.