El Shaarawy breekt middenvoetsbeentje

AC Milan heeft maandag een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. Medisch onderzoek wees uit dat Stephan El Shaarawy de komende weken niet in actie kan komen.

De Italiaanse aanvaller heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Lazio een middenvoetsbeentje gebroken. Dat heeft Milan via de officiële kanalen naar buiten gebracht. El Shaarawy raakte in de slotfase geblesseerd. Hij maakte in Rome wel de negentig minuten vol.

El Shaarawy heeft maandag medische tests ondergaan bij professor Niek van Dijk in Amsterdam. Daaruit bleek dat de speler met een gecompliceerde breuk in zijn rechtervoet kampt. De 22-jarige aanvaller wordt niet geopereerd. Hij moet zes weken rust houden om vervolgens weer door Van Dijk onderzocht te worden.

Milan verloor de wedstrijd tegen Lazio met 3-1. Al na vier minuten kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong via Jérémy Ménez, maar na de pauze ging het helemaal mis. Lazio pakte de zege via goals van Marco Parolo, Miroslav Klose en opnieuw Parolo.

Het wegvallen van El Shaarawy is een nieuwe tegenvaller voor coach Filippo Inzaghi, die door de nederlaag in Rome meer onder druk is komen te staan. De Rossoneri staan na twintig speelronden slechts tiende in de Serie A. Van de eerste vier competitieduels in 2015 verloor Milan er drie.