Slecht begin AC Milan na korte winterstop, De Guzman wint ruim met Napoli

AC Milan is slecht begonnen aan het nieuwe voetbaljaar. De ploeg van trainer Filippo Inzaghi verloor dinsdag op eigen veld met 1-2 van het lager geklasseerde Sassuolo. De thuisclub, waarbij Nigel de Jong en Marco van Ginkel ontbraken, kwam door een treffer van Andrea Poli nog wel op voorsprong. Nicola Sansone en Simone Zaza zorgden voor een mineurstemming bij het thuispubliek.

Hekkensluiter Parma verraste voor eigen publiek tegen subtopper Fiorentina: 1-0. Andrea Costa maakte in de grimmige wedstrijd het doelpunt. Mario Gomez miste namens Fiorentina een strafschop. De bezoekers beëindigden het duel met negen man door rode kaarten voor Gonzalo Rodriguez en Stefan Savic. De thuisploeg incasseerde zes keer geel.

Napoli heeft dinsdagavond de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Cesena overtuigend tot een goed einde gebracht. De nummer vier van de ranglijst, met evenveel punten (dertig) als Lazio maar een iets minder doelsaldo, won met 4-1. Jonathan de Guzman had een basisplaats.

De oud-Feyenoorder werd na ruim een uur, bij een veilige voorsprong van 2-0, naar de kant gehaald ten faveure van Dries Mertens. De Belg stelde niet veel later Gonzalo Higuain in staat zijn tweede treffer van de avond te maken. José Calejón en Marek Hamsik hadden toen ook al gescoord. Een kwartier voor tijd deed Franco Brienza nog iets terug namens Cesena.

Palermo haalde thuis hard uit tegen Cagliari: 5-0. De Argentijn Paulo Dybala kwam twee keer tot scoren.

Overige uitslagen Serie A dinsdag:

Chievo Verona - Torino 0-0

Empoli - Hellas Verona 0-0

Genoa - Atalanta Bergamo 2-2