Nieuwe bondscoaches voor Bulgarije en Bosnië

Ivaylo Petev volgt de in november ontslagen Lubo Penev op als bondscoach van Bulgarije. Dat maakte een bestuurslid van de voetbalbond zaterdag bekend. Petev komt over van AEL Limassol en was eerder drie jaar trainer van Ludogorets Razgrad.

Bulgarije staat met vier punten vierde in de kwalificatiegroep voor het EK in 2016, boven Malta en Azerbeidzjan, maar onder koploper Kroatië, Italië en Noorwegen. De nummers één en twee en de beste nummer drie zijn rechtstreeks geplaatst, de overige acht nummers drie spelen play-offs.

Petev werd in 2013 ook gepresenteerd als trainer van Levski Sofia, maar moest op de bewuste persconferentie van supporters zijn Levski-trainingspak direct weer uittrekken en aftreden, wat ook gebeurde. De coach had ooit in een interview gezegd supporter te zijn van stadsrivaal CSKA.


Mehmed Bazdarevic is de nieuwe bondscoach van Bosnië-Herzegovina. De voetbalbond verkoos de 54-jarige trainer boven Milovan Rajevac, onder meer oud-bondscoach van Qatar en Ghana. Bazdarevic coachte eerder onder andere de Franse clubs Sochaux en Grenoble Foot.

Voormalig Joegoslavisch international Bazdarevic volgt Safet Susic op, die vorige maand werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten in de kwalificatie voor het EK in 2016. Het land haalde uit de eerste vier wedstrijden slechts twee punten en staat daarmee vijfde in de groep, alleen boven het nog puntloze Andorra.

Koploper is Israël met negen punten, gevolgd door Wales (acht punten), Cyprus (zes) en België (vijf). Israël en België hebben drie in plaats van vier duels gespeeld. De nummers één en twee en de beste nummer drie zijn rechtstreeks geplaatst, de overige acht nummers drie spelen play-offs.