Federer bezorgt Zwitserland de Davis Cup

Roger Federer heeft Zwitserland voor het eerst in de historie de Davis Cup bezorgt. Hij won vandaag met 6-3, 6-2 en 6-2 van Richard Gasquet en bezorgde zijn land daarmee het beslissende derde punt.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Jo-Wilfried Tsonga vandaag de tegenstander van Federer was, maar hij moest vanwege een elleboogblessure afhaken. Hij werd vervangen door Gasquet, maar die had tegen Federer weinig in te brengen. Al in de derde game van de wedstrijd zorgde Federer voor de eerste break en kwam in de rest van de set niet meer in de problemen. Ook de tweede set domineerde de Zwitser.

In de openingsgame van de derde set kreeg Federer vier breakpoints, maar slaagde er niet in deze te benutten. Gasquet bood nog enige tijd tegenstand, maar toen hij in vijfde game alsnog gebroken werd was de wedstrijd gespeeld.

Afgelopen vrijdag verloor Federer nog van Gaël Monfils, maar omdat Stanislas Wawrinka won van Tsonga was het na de eerste dag 1-1. Gisteren wonnen Federer en Wawrinka in het dubbelspel van Gasquet en Julien Benneteau. Vandaag zorgde Federer dus voor de beslissende 3-1 voorsprong.

Met de zege maakt Federer zijn indrukwekkende erelijst compleet. Hij heeft alle grand slams al eens gewonnen en heeft, weliswaar in het dubbelspel, ook al olympisch goud.