VVV wint van FC Volendam, Almere City stunt in Kerkrade

Aanvaller Randy Wolters van VVV-Venlo heeft vrijdag slechts een kwartiertje nodig gehad om een onvervalste hattrick te maken. Wolters (24) scoorde in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam tussen de vierde en achttiende minuut drie keer op rij, waarvan de eerste uit een strafschop. De ploeg uit Venlo zegevierde in De Koel uiteindelijk met 4-2.

Na de hattrick van Wolters kwam Volendam terug door een eigen doelpunt van Jerold Promes. Melvin Platje, oud-speler van Volendam, zorgde er vlak voor rust voor dat VVV weer een voorsprong van drie doelpunten had (4-1). In de slotfase deed Kevin Brands uit een strafschop nog iets terug namens de Noord-Hollandse bezoekers.

Almere City FC heeft vrijdag in de Jupiler League voor een grote verrassing gezorgd. De ploeg van trainer Fred Grim speelde in Kerkrade met Roda JC: 1-4. Vincent Janssen, die onlangs zijn debuut maakte in Jong Oranje, was met twee doelpunten de grote man bij de bezoekers. De andere treffers kwamen van Jergé Hoefdraad en Ricardo Kip. Henk Dijkhuizen scoorde tegen.

Met de maximale score van vijftien punten uit vijf wedstrijden gaat Almere City aan kop in de strijd om de tweede periodetitel. Roda JC had voor eigen publiek de koppositie in de Jupiler League kunnen overnemen van N.E.C., maar moest in plaats daarvan een pijnlijke nederlaag incasseren. Beide clubs hebben 34 punten, het doelsaldo van N.E.C. (dat maandag tegen Jong Ajax speelt) is iets beter.

Fortuna Sittard speelde ondertussen met 0-0 gelijk tegen De Graafschap. De wedstrijd van FC Den Bosch tegen MVV Maastricht eindigde in een 2-1 voor de Brabanders. FC Eindhoven verloor met 0-1 van Jong FC Twente en Telstar met 1-3 van FC Emmen.