Ecclestone: mogelijk 14 auto's in Formule 1

De Formule 1 staat er momenteel niet goed voor, zo waarschuwt ook Bernie Ecclestone. De 84-jarige F1-baas stelt tegenover Sky Sports dat als er niets verandert er volgend jaar misschien maar veertien auto's op de grid zullen staan.

Caterham en Marussia staan momenteel onder curatele, waardoor er dit weekend in Austin en volgende week in Brazilië maar achttien auto's aan het vertrek zullen staan. Volgens Ecclestone kunnen meer teams omvallen, waardoor het veld verder gereduceerd zal worden.

"Het aantal auto's kan dalen tot veertien. Als we nog twee teams verliezen dan zal dit gebeuren. Ik weet niet of het ook echt zal gebeuren. Zijn het er achttien dan is dat geen ramp. Of de Formule 1 kleine teams nodig heeft? "Alleen als ze naar behoren presteren en niet de hand op gaan houden."

De nieuwe V6-turbomotoren kunnen Ecclestone vanwege het gereduceerde geluid nog steeds niet bekoren. "De regels moeten veranderd worden. Deze motoren moeten naar de schroothoop, want ze doen niemand goed. Ze horen niet in de Formule 1 thuis."