Hiddink blijft aan als bondscoach Oranje

Guus Hiddink blijft voorlopig bondscoach van het Nederlands elftal. Dit meldt de NOS zojuist op Twitter. De Varssevelder moest vandaag, vanwege tegenvallende resultaten in de afgelopen wedstrijden, op het matje komen bij de KNVB.

"Dat de start van de kwalificatiereeks teleurstellend is, spreekt voor zich. Het belangrijkste is dat we ons nu eensgezind focussen op de kwalificatiewedstrijden die er nog voor ons liggen. Welke zaken precies veranderen zal de komende interlandperiode wel duidelijk worden, daar ga ik nu nog niet op vooruitlopen", aldus Hiddink op de website van de KNVB.

Oranje verloor in de afgelopen periode maar liefst drie wedstrijden: Italië (oefeninterland), Tsjechië en IJsland (EK-kwalificatie) waren allemaal te sterk voor onze jongens. Het Nederlands elftal won wel van Kazachstan, maar het spel oogde in die confrontatie zeer pover.

In de komende weken mag Hiddink laten zien dat hij wel kan winnen met Oranje. Op 12 november wacht de oefeninterland met Mexico, waarna vier dagen later het EK-kwalificatieduel met Letland op de rol staat.