Italië probleemloos langs Oranje

Het Nederlands elftal heeft de eerste oefenwedstrijd onder bondscoach Guus Hiddink met 2-0 verloren van Italië. Na drie minuten scoorde Ciro Immobile al de 1-0. In de negende minuut haalde Bruno Martins Indi de doorgebroken Simone Zaza neer en kreeg rood. Daniele de Rossi verzilverde daarna de strafschop en zorgde na tien minuten voor de eindstand.

Na de openingsfase was de wedstrijd al gespeeld. Voor het publiek in Bari was er daarna weinig meer te beleven. Met tien man kwam Oranje niet veel verder dan verdedigen. Op een kansje voor Robin van Persie en een schotje van Wesley Sneijder aan het begin van de tweede helft, zag Hiddink weinig aanvallends van zijn ploeg. Ook Italië, waar Antonio Conte voor het eerst op de bank zat, had weinig haast meer en dus bloedde de wedstrijd dood.

Sneijder speelde zijn 106e interland en evenaarde daarmee Giovanni van Bronckhorst als nummer vier op de lijst van Oranje-spelers met meeste interlands achter zijn naam. Alleen Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112) en Rafael van der Vaart (109) speelden vaker voor de nationale ploeg.