'Toyboy' Onno Hoes trekt 418.000 kijkers

Het verhaal van de toyboy van Onno Hoes, in het BNN-programma Je Zal het Maar Zijn heeft zondagavond ruim 418.000 kijkers getrokken. Dat blijkt maandag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De 24-jarige Ruud Schepers, die eerder dit jaar een kortstondige affaire met de burgemeester van Maastricht had, beschreef zijn relatie met Hoes in het programma als een 'vriendschap met veel mogelijkheden'. Hij wilde nog niet reageren op de scheiding tussen Hoes en zijn man Albert Verlinde.

"Ik laat het nog even bezinken. Ik ben het nog aan het verwerken", zo zei hij. Schepers had vooraf niet nagedacht over de mogelijke consequenties van zijn ontmoetingen met Hoes. De affaire kwam aan het licht toen Hoes en Schepers zoenend waren gespot. Hoes en Verlinde hadden ruim 22 jaar een relatie en zijn dertien jaar getrouwd.

De strijd om de kijkcijfers zondagavond werd wederom gewonnen door Studio Sport met bijna 2,8 miljoen kijkers. Verder stonden het achtuurjournaal en RTL's Miljoenenjacht allebei in de top drie met zo'n 2,4 miljoen kijkers. Ook de bakkers in Heel Holland Bakt boerden goed. Op de halve finale van het MAX-programma stemden ruim 1,8 miljoen mensen af.