"Voor ADO en Juve heel interessant"

ADO Den Haag en Juventus gaan mogelijk samenwerken. Grootaandelhouder Mark van der Kallen van ADO Den Haag sprak met een delegatie van de Italiaanse topclub. De gesprekken zijn volgens Van der Kallen nog in de beginfase.

ADO Den Haag hoopt jonge talenten van Juventus op huurbasis over te nemen. Van der Kallen juicht niet te vroeg. "Laat het duidelijk zijn: het is allemaal nog erg vroeg", zegt de grootaandeelhouder tegen Algemeen Dagblad.

"Ik heb een eerste gesprek gevoerd met mensen van Juventus. Dat is het", aldus Van der Kallen, die ervan uitgaat dat de onderhandelingen iets opleveren. "Als wij er niets in zouden zien, zouden we er ook geen energie in steken, toch? Voor zowel ADO als Juventus kan dit heel interessant zijn."

"We hebben het wel over Juventus, hè. De club met de meeste Italiaanse titels", besluit de zakenman. De supporters van ADO Den Haag en Juventus hebben al jaren goede band met elkaar. In november 1988 ontstond de 'vriendschap' toen diverse ADO-fans een UEFA Cup-duel van Juventus bezochten.

ADO Den Haag staat in de Eredivisie na acht speelronden op de zestiende plaats. De ploeg van trainer Henk Fräser gaat zaterdag op bezoek bij nummer vijftien NAC Breda. Juventus bezet in de Serie A na zes speelronden de eerste plek. De Oude Dame is nog zonder puntenverlies en treft komend weekend Sassuolo.