Aston Villa buigt pas laat voor Manchester City

Manchester City is zaterdagavond met de schrik vrij gekomen op bezoek bij Aston Villa. De landskampioen was met 2-0 te sterk door goals van Yaya Touré en Sergio Agüero. De middenvelder uit Ivoorkust brak pas acht minuten voor tijd de ban, waarna Agüero de wedstrijd in de 88e minuut in het slot gooide.

Door de overwinning klimt Manchester City naar de tweede plaats met veertien punten, twee minder dan koploper Chelsea. Aston Villa staat zevende met tien punten. Bij de thuisploeg viel Leandro Bacuna twintig minuten voor tijd in. Ron Vlaar kampt nog altijd met kuitklachten en deed niet mee.

In Duitsland won Eintracht Frankfurt thuis met 3-2 van FC Köln. Frankfurt klimt daardoor naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Köln is de nummer veertien.