PSV'er Hendrix sloeg aanbod Ajax af

Jorrit Hendrix heeft in het verleden een aanbieding van Ajax afgeslagen. De verdediger annex middenvelder koos voor een langer verblijf bij PSV en is nu een vaste waarde.

De 19-jarige Hendrix debuteerde vorig seizoen in de hoofdmacht van PSV en staat inmiddels op 38 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren. Als A-junior was de Limburger in beeld bij Ajax. Een transfer naar de recordkampioen van Nederland ging niet door. Hendrix wilde liever slagen in het Philips Stadion.

"Phillip Cocu was mijn trainer in de A1 en hij zou hoofdtrainer worden. Ik rook mijn kans bij PSV", zegt Hendrix tegen De Telegraaf. "Als centrale verdediger ben ik defensief en fysiek sterker geworden, maar ik vind het wel prettig om nu weer op het middenveld te spelen. Op deze plek wil ik me verder ontwikkelen."

"Als ik voetbal op tv kijk, doe ik dat ook altijd positiegericht. Dan kijk ik hoe toppers als Xabi Alonso, Xavi of Pirlo deze positie invullen. Daar probeer ik van te leren", aldus de multifunctionele linkspoot. Cocu deed dit seizoen vooralsnog tien keer een beroep op Hendrix.

PSV staat na zes speelronden aan de leiding in de Eredivisie. De Brabanders gaan zondagavond op bezoek bij nummer vier sc Heerenveen. PSV rekende donderdag in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker af met FC Utrecht (2-0). Hendrix deed negen minuten mee in de bekerwedstrijd.