Levende Chupacabra gevonden

Op Puerto Rico is een haarloos dier gevonden, waarvan een daar woonachtig Texaans stel vermoedt dat het nog wel eens een baby-Chupacabra geweest zou kunnen zijn.

Het dier werd gevonden op het landgoed van het stel terwijl het lekker maïs aan het smikkelen was. De Amerikanen bedachten zich geen moment en stopten het diertje in een veel te klein kooitje en belden de lokale autoriteiten. Naar hun eigen idee hadden ze een primeur met de eerste levende Chupacabra in gevangenschap.

Hoewel veel mensen hier eerder een wasbeertje met schurft in zien, zijn er ook een aantal kenners die hier heel anders over denken, waaronder een buurman: "Met mijn honden jaag ik al twintig jaar op wasberen, maar zoiets heb ik nog nooit gezien". Volgens de buur maken wasberen en buidelratten totaal andere geluiden dan wat er uit de veronderstelde geitenzuiger kwam.

Sinds 1995 zijn er in Midden-Amerika meldingen van de Chupacabra. Het wezen staat bekend als een soort vampier die het vooral op geiten voorzien heeft. Over de herkomst is weinig bekend. Ingewijden spreken afwisselend over een reptiel, een zoogdier en zelfs een buitenaardse afkomst klinkt als een logische verklaring bij sommigen. Anderen beweren weer dat de Chupacabra (dat letterlijk 'geitenzuiger' betekent) een mislukt experiment is van de NASA of dat het gerelateerd is aan 'Area 51'.

Noodgedwongen hebben de Texanen het dier laten inslapen. Ze hadden namelijk de indruk dat het dier nogal leed.


Yuppen leggen uit wat een Chupacabra is.