Belastingaangifte wordt nog makkelijker

Nederlanders hoeven dit jaar bij hun belastingaangifte weer minder gegevens zelf op te zoeken. De fiscus vult behalve onder meer het inkomen en de WOZ-waarde voortaan ook eventuele premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in. Sinds zaterdag kunnen Nederlanders een vooraf ingevulde aangifte van inkomstenbelasting indienen.

Belastingbetalers hebben massaal gewacht met aangifte doen tot zaterdag, meldde de Consumentenbond vrijdag. De meeste aangiftes komen volgens een woordvoerder van de Belastingdienst echter pas de laatste twee weken van maart binnen. Wie voor 1 april zijn aangifte doet, krijgt in de meeste gevallen voor 1 juli een aanslag binnen.

Nederlanders kunnen dit jaar ook op hun tablet aangifte doen. De app is alleen te gebruiken voor aangiftes die de fiscus al vooraf correct heeft ingevuld. Als tweehonderdduizend mensen de app hebben gebruikt, is het maximum van de proef bereikt.

De laatste jaren gebruiken steeds meer belastingbetalers een vooraf ingevuld aangifteformulier. De fiscus ontvangt de persoonlijke gegevens van onder meer werkgevers, banken en scholen.