Belastingaangifte steeds vaker uitbesteed

Voor het doen van hun belastingaangifte maken dit jaar meer Nederlanders gebruik van een 'expert' dan in 2013. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Consumentenbond. Vorig jaar vulde nog zestig procent van de mensen zelf hun aangifte in, dit jaar is dat 54 procent.

Voor hulp schakelt twintig procent een deskundige in die daarvoor krijgt betaald, twaalf procent laat de aangifte over aan zijn of haar partner en nog eens twaalf procent klopt bij een vriend of kennis aan.

De keuze om de aangifte uit te besteden, wordt in 58 procent van de gevallen gemaakt uit angst om belastingvoordeel te laten liggen. Daarnaast zegt 26 procent het zelf niet te kunnen, besteedt veertien procent van de mensen zijn tijd liever aan andere dingen en zegt nog eens veertien procent dan 'zeker te weten dat ze geen boete krijgen'.

Hoewel aangifte doen vanaf januari al mogelijk is, wachten Nederlanders volgens de Consumentenbond massaal tot zaterdag. Dan is het 1 maart en is de vooraf ingevulde aangifte beschikbaar.