[Dakar] Pedrero wint bij motoren, Husseini tweede bij quads

Juan Pedrero Garcia heeft verrassend de vierde etappe van de Dakar Rally bij de motoren op zijn naam geschreven. De Spanjaard startte vandaag in de etappe van San Juan naar Chilecito als 43e, maar wist wel de snelste tijd te klokken, 29 tellen voor Francisco Lopez Contardo.

De motoren en quads reden vandaag een ander parkoers dan de auto's en vrachtwagens. Klassementsleider Joan Barreda Bort mocht het spoor uitzetten, maar kwam vandaag er in de uitslag niet aan te pas. Marc Coma slaagde er hierdoor in om tien minuten in te lopen op zijn Spaanse landgenoot. Beste Nederlander was Henk Knuiman met een 23e plaats op iets meer dan een uur van Pedrero. Ook Hans Vogels eindigde nog in de top dertig.

In het klassement staat Barreda Bort nog wel aan de leiding, maar Coma is hem tot op drie minuten genaderd. Lopez Contardo staat derde op iets meer dan vijf minuten. Beste Nederlander is Knuiman met een 23e plek op bijna drie uren achterstand. Rob van Pelt staat met een 27e stek ook nog in de top dertig.

Bij de quads leek Sebastian Husseini op de dagzege af te stevenen. De Nederlander had een ruime voorsprong op de rest van het veld opgebouwd, maar reed verkeerd, waardoor hij veertig minuten verloor. Het zorgde ervoor dat Ignacio Casale de dagzege kon grijpen, twaalf minuten voor Husseini. Vlak hierachter werd Sergio Lafuente derde.

In het klassement greep Casale de leiding. Hij heeft nu negen minuten voorsprong op Rafal Sonik. Husseini klom naar de derde positie, dertien minuten achter de Chileen.