Flodder definitief het theater in

Flodder wordt omgetoverd tot een musical. Na films en een tv-serie over de asociale familie in een chique buurt is vanaf het najaar van 2014 Flodder de Musical te zien in de theaters, heeft Albert Verlinde Entertainment donderdag bekendgemaakt. Dick Maas, de grote man achter Flodder, liet vorig jaar al weten een musical van zijn creatie te willen maken.

De musical is gebaseerd op de eerste film uit 1986 en wordt volgens Maas, die een adviserende rol krijgt, over de top en sexy. "Zo was de film ook. En dat moet op het toneel terug te zien zijn." Producent Verlinde is er trots op dat hij de show op de planken mag brengen. "De voorbereidingen zijn in volle gang en nog niet eerder hebben we met zo'n immense productie in het theater gestaan."

Flodder de Musical krijgt een eigen vast theater en wordt geregisseerd door Jos Thie, die eerder onder meer de musical Doe Maar maakte. Wie de hoofdrollen gaan spelen in Flodder de Musical is nog niet bekend. In de eerste film waren onder anderen Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic te zien.