'Vervang Dijsselbloem als minister'

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem kan beter vervangen worden als bewindsman. Dijsselbloem kan een functie als minister en voorzitter van de eurogroep niet combineren volgens 65 procent van de deelnemers aan een peiling op fok.nl.

De Nederlandse bewindsman werd maandag gekozen tot voorzitter van het belangrijkste financiële overleg in Europa. Velen zijn bang dat hij het Nederlandse belang als voorzitter van het overleg niet goed kan behartigen. Slechts een kwart van de respondenten denkt dat de twee functies te combineren zijn.

Onder de 65 procent die de functies onverenigbaar vindt, zit 15 procent die wel iets ziet in het aanstellen van een extra staatssecretaris terwijl 50 procent een nieuwe minister de beste optie vindt. Er deden ruim 1700 deelnemers aan de peiling mee.

PVV
Volgens de PVV kan Dijsselbloem niet langer het Nederlandse belang dienen nu hij voorzitter is geworden van de eurogroep, het overlegorgaan van de eurolanden. De motie van wantrouwen van de PVV tegen de minister werd dinsdag in de Tweede Kamer verworpen.