'Schrijnend gebrek aan christenvervolging in Nederland'

De christenen in het Midden-Oosten moeten hun mond houden en bidden. Als christen hoort vervolging er nou eenmaal bij. "Het is dan ook beslist niet normaal als er geen vervolgingen zijn zoals bij ons", aldus het antwoord van de gereformeerde Kerk op de vraag of christenen iets moeten doen voor hun geloofsbroeders in landen als Egypte en Syrië.

"Wat zou er dan moeten gebeuren? Protesteren? Actie ondernemen? Ik dacht zo dat het evangelie een andere weg wijst", zo gaat het antwoord verder, "[d]at kunnen we ook leren van de vroege christelijke gemeenten, kort na de dagen van de apostelen. Toen bleek het bloed der martelaren het zaad van de kerk te zijn."

De tekst, geplaatst op Refoweb na een brief van een christen die bezorgd was om zijn geloofgenoten in gevaar, eindigt met een antwoord op de vraag waarom moslims in Nederland zich niet uitspreken tegen de gewelddaden: "De Schrift zegt al, dat de barmhartigheden van de goddelozen wreed zijn!"

Refoweb is een community voor gereformeerde christenen, waar ze vragen kunnen stellen aan een erkend panel van predikanten, artsen en Bijbelkenners.