Weer proces over moslimbeledigend boek

Icoon Buitenlands nieuws De controversiele Italiaanse journaliste Oriana Fallaci moet zich opnieuw voor de rechter verantwoorden wegens het beledigen van de islam. Ze schreef eerder al in een boek dat de westerse cultuur superieur aan die van de islam is. Ook schreef ze dat het aantal moslimimmigranten in het Westen vermenigvuldigde als ratten.

De journaliste zorgde voor enorme opschudding met de publicatie van het boek, twee weken na de aanslagen op Amerika. Zo heeft er in Frankrijk al een rechtszaak gelopen om het boek 'De woede en de trots' uit de handel te halen. Uiteindelijk werd dat proces niet in behandeling genomen.

In haar nieuwste boek 'De kracht en de rede' schrijft Fallaci dat Europa aan het veranderen is in een islamitische provincie. Het geloven in een goede of een slechte islam zou volgens haar buiten alle zinnen zijn.

Het proces is aangespannen door de Moslim Unie van Italië, die onder leiding staat van moslimactivist Adel Smith. Hij is van mening dat moslims door Fallaci zwaar beledigd zijn. Smith veroorzaakte in het verleden al diverse malen ophef, door onder meer met kruisbeelden te smijten. Ook spande hij een rechtszaak aan tegen de school waar zijn zoontje op zat.