[EL] Falcao: "Finale zal beslist worden op details"

Vanavond staan Atlético Madrid en Athletic de Bilbao in de Roemeense hoofdstad Boekarest tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Radamel Falcao, spits van de Madrilenen, won vorig seizoen met FC Porto de Europa League.

"Ik weet dat het een historische prestatie zal zijn als ik de Europa League twee seizoenen op rij met verschillende teams win", aldus Falcao. "Daarom is het niet vreemd dat ik een tikkeltje nerveus ben." Falcao scoorde, net als Klaas-Jan Huntelaar tot nu toe tien keer in de Europa League.

Hij beseft dat één doelpunt volstaat om Huntelaar qua productiviteit in de Europa League te overtreffen. "Het zal heel speciaal zijn om een goal te maken. Al is het belangrijkste om de finale te winnen", aldus Falcao, die vorig seizoen namens FC Porto maar liefst achttien doelpunten scoorde in het Europa League-toernooi. Ook scoorde hij de enige treffer in de finale tegen Sporting Braga.

Falcao verwacht een erg lastige wedstrijd: "Het zal een zware wedstrijd worden. Atlético Madrid én Athletic de Bilbao hebben beide een goede kans om te winnen. De coaches (beide ploegen worden geleid door een Argentijn, respectievelijk Marcelo Bielsa/Bilbao en Diego Simone/Madrid, red.) en spelers kennen elkaar goed. De wedstrijd zal daarom beslist gaan worden op details."