'Advocaat en Van Bommel naar PSV'

Vandaag wakkerden de geruchten omtrent Dick Advocaat steeds verder aan. De bondscoach van Rusland liet namelijk weten na het EK voetbal te stoppen, waardoor zijn komst naar PSV steeds aannemelijker werd.

Vanavond heeft Johan Derksen in het tv-programma Voetbal International gezegd dat De Kleine Generaal een contract voor de duur van een seizoen zal tekenen. Dat betekent automatisch dat interim-trainer Philip Cocu naar de jeugd gaat en dat Ernest Faber zeer waarschijnlijk als assistent-trainer zal aanblijven.

Daarnaast liet Derksen ook weten dat de komst van Mark van Bommel zeer waarschijnlijk rond gaat komen. Hij tekent eveneens een contract voor de duur van één jaar.

Na het komende seizoen zal de clubleiding opnieuw gaan bekijken of Cocu en Faber het stokje weer over kunnen nemen. Dat was namelijk de bedoeling, voordat men over een mogelijke komst van Advocaat sprak. Cocu wilde namelijk een jaar bij de jeugd aan de slag en zal een A-elftal gaan trainen, zodat hij meer ervaring op kan doen. Faber heeft al de nodige ervaring als trainer van FC Eindhoven.