Gezin Hilversum met dienstwapen vermoord

Icoon Binnenlands nieuws De slachtoffers van het familiedrama in Hilversum zijn doodgeschoten met het dienstwapen van de vader van het gezin. De man was hoofdagent bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), en was vanwege zijn hoge functie gemachtigd om zijn dienstwapen mee naar huis te nemen. Dat heeft de politie zaterdagavond in een persconferentie bekendgemaakt.

De hoofdagent schoot in de nacht van vrijdag op zaterdag eerst zijn 42-jarige vrouw dood, om vervolgens zijn drie zoons van 8, 6 en 3 jaar te vermoorden. Na het drama pleegde de agent zelfmoord. Twee familieleden ontdekten de levenloze lichamen van het gezin rond 12.30 uur. De slachtoffers lagen in bed, en er waren geen sporen van een worsteling zichtbaar.

Bij het KLPD is de verslagenheid groot. "Ik ben volkomen verbijsterd en diep geschokt. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden die dit enorme en totaal onverwachte verlies moeten verwerken", aldus korpschef Van Zunderd. De medewerkers van de eenheid waarin de hoofdagent werkte zijn door hulpverleners opgevangen. Ook op de Montessorischool Zuid, waar de drie kinderen naar toe gingen, wordt slachtofferhulp aangeboden.

Over het motief van de man is nog niets bekend. Buurtbewoners zeiden zaterdag dat het om een 'normaal' gezin ging, en dat ze het 'nooit hadden verwacht'. Niemand heeft iets van de schietpartij gehoord.