Ontvoerde Italiaan in Irak geëxecuteerd

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws De in Irak ontvoerde Italiaanse journalist Enzo Baldoni is door zijn ontvoerders geëxecuteerd. Het nieuws werd donderdagavond door de Arabische nieuwszender al-Jazeera gemeld en later door de Italiaanse regering bevestigd. Al-Jazeera ontving een videoband met daarop de executie, maar zond alleen het gedeelte uit waarop de Italiaan nog in leven was.

Op een andere videoband, die dinsdag werd ontvangen, verklaarde de extremistische groep 'het Islamitische Leger' verantwoordelijk te zijn voor de ontvoering. Als Italië niet binnen 48 uur de toezegging zou doen al zijn militairen uit Irak terug te trekken, zou de gijzelaar geëxecuteerd worden. Italië liet daarop weten zijn troepen niet terug te zullen trekken.

Baldoni werd een paar dagen geleden in de voor sjiieten heilige stad Najaf gevangen genomen. Najaf is al ruim twee weken het toneel van hevige vechtpartijen tussen aanhangers van de geestelijke Muqtada al-Sadr en de Amerikaanse en Iraakse strijdkrachten.

De laatste tijd wordt er door extremistische groeperingen regelmatig gedreigd met aanslagen in Italië als het land niet al zijn troepen uit Irak terugtrekt.