[CL] Uitslag Manchester United - Chelsea

Dinsdagavond stond de return in de kwartfinale van de Champions League tussen Manchester United en Chelsea op het programma. Op Old Trafford verdedigde Manchester een voorsprong van 1-0 en met succes. De thuisploeg won met 2-1, dankzij doelpunten van Javier Hernández en Ji-Sung Park. Didier Drogba scoorde namens Chelsea. Hieronder het verslag en de karakteristieken van deze wedstrijd.

Voor Chelsea was de opgave duidelijk, minimaal één doelpunt scoren. De formatie van trainer Carlo Ancelotti ging daarom ook vanaf het beginsignaal vol op de aanval. Toch kon de ploeg, mede door een tegenvallende Fernando Torres, niet voor gevaar zorgen. Edwin van der Sar moest in de eerste helft wel tweemaal flink ingrijpen. Eerst wist hij Ramires van scoren af te houden en halverwege de eerste helft was de Nederlandse doelman buiten zijn strafschopgebied belangrijk met een tackle, waarmee hij Nicolas Anelka van de bal zette.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd de thuisploeg starker. Dit resulteerde op slag van rust zelfs in een doelpunt. Nadat Javier Hernández eerder een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel, wist hij korte tijd later toch te scoren. Ryan Giggs speelde zichzelf knap vrij, gaf goed voor op de Mexicaan, die op zijn beurt beheerst de bal hoog in het doel schoot.

Na rust ging Chelsea opnieuw op zoek naar doelpunten, maar nu had de Londense ploeg twee doelpunten nodig. Manchester United bleef in eerste instantie sterk overeind, zag Chelsea met tien man komen te staan na een rode kaart van Ramires, maar moest een kwartier voor tijd toch een tegendoelpunt slikken. Op aangeven van Mikail Essien scoorde Didier Drogba, die na rust de teleurstellende Torres verving, de gelijkmaker. De spanning leek terug, maar ManU scoorde direct tegen. Giggs zette Ji-Sung Park voor Petr Cech, en de oud-PSV'er faalde niet; 2-1.


Manchester United*

2 - 1
(1-0)

Chelsea

 43' Hernández
77' Park
  77' Drogba
 
 Gele kaart: O'Shea, Evra (Manchester United), Malouda, Terry (Chelsea)
 Rode kaart: , Ramires (72/2xg) (Chelsea)
 
Stadion: Old Trafford, Manchester
Toeschouwers: 73.000
Arbiter: Benquerença (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
v.d. Sar
O'Shea
Ferdinand
Vidic
Evra
Park
Carrick
Giggs
Nani (Valencia/75)
Rooney
Hernández
  Cech
Ivanovic
Alex (Paulo Ferreira/82)
Terry
A. Cole
Ramires
Essien
Lampard
Anelka (Kalou/70)
Torres (Drogba/46)
Malouda