Ruzie tussen Tooske en DWDD

Tooske Ragas en de VARA-show De Wereld Draait Door (DWDD) zijn verwikkeld in een flinke ruzie. Eerder deze week haalde Tooske uit naar de DWDD-soap Downistie, waarin mensen met het syndroom van Down de hoofdrollen vervullen.

De SBS 6-presentatrice wil dat Downistie van de buis wordt gehaald. Ze vindt de serie niet bevorderlijk voor de emancipatie van mensen met het syndroom van Down: "Je kijkt nu naar mensen die doen alsof ze 'gewoon' zijn, maar dat zijn ze niet. Als je niets van Down weet, zou je nog kunnen denken dat ze in auto's rijden, vreemdgaan, kinderen krijgen en abortus laten plegen. Het doet helemaal niets aan de beeldvorming van Down."

De DWDD-redactie laat donderdag in een reactie weten dat Tooske wel erg laat is met haar kritiek: "De discussie die Tooske wil voeren is twee maanden geleden al mediabreed gevoerd in kranten, op de radio en in televisieprogramma's, met makers, ouders, critici, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en DWDD."

DWDD wil samen met de NSGK gehandicapte jongeren mee laten doen aan de samenleving. Het VARA-programma laat weten dat Tooske niet welkom meer is in DWDD: "Wij zijn de afzender van de serie en daarom laten we het graag aan andere programma's om het debat hierover te voeren. Onafhankelijk van wie aan dit debat zou willen deelnemen, dus ook Tooske Ragas."


Ruzie tussen Tooske Ragas en DWDD over Downistie