Derksen: "Dom van Feyenoord-bestuur"

Johan Derksen heeft dinsdagavond in Pauw & Witteman hard uitgehaald naar het besluit van het Feyenoord-bestuur om Leo Beenhakker als technisch directeur weg te sturen omdat hij met zijn 68-jarige leeftijd te oud zo zijn.

De voetbaljournalist is weinig te spreken over manier waarop Beenhakker is weggestuurd: "Zoiets doe je niet. Dat de raad van commissarissen zegt dat Leo te oud is, is gewoon een drogreden. Dit is echt respectloos. Leo heeft de voorbije periode keihard voor Feyenoord gewerkt, met beperkte middelen. Hij slaagde er ook in de 40.000 koppige thuisaanhang rustig te houden ondanks de uitblijvende resultaten. Alleen hij en Mario Been kunnen Feyenoord helpen, samen wel te verstaan, het zijn oer-Rotterdammers."

Ook bij Feyenoord zou het geld regeren aldus Derksen: "Wie Beenhakker weg wilde? Al die investeerders die met een beetje geld komen aanlopen om Feyenoord te redden, wilden iets te zeggen hebben bij de club. Die hebben dit samen afgesproken. Leo moest weg, hij is te oud en zegt niet wat zij willen horen. Hij gaat niet mee in de populaire visie van die investeerders. Hij predikt realisme en voorzichtigheid."

Volgens de voetbaljournalist moet Eric Gudde, de algemeen directeur van Feyenoord, voortaan vrezen voor zijn leven: "Gudde, die uit de ambtenarij komt, meent het eventjes te gaan oplossen bij Feyenoord, maar hij moet opletten als hij zijn kop nog eens op straat laat zien, denk ik."


Johan Derksen: Dom van Feyenoord-bestuur om Leo Beenhakker weg te sturen