RvC begrijpt ophef rond Beenhakker niet

De Raad van Commissarissen heeft met verbazing naar de persconferentie van Leo Beenhakker gekeken. Dat schrijft De Telegraaf.

Beenhakker kondigde dinsdag zijn vertrek aan, nadat hij geruchten had gehoord dat Feyenoord niet met hem verder wil. De technisch directeur dacht dat algemeen directeur Eric Gudde zich bij zijn beslissing verschool achter de Raad van Commissarissen, maar dat is volgens die raad onjuist. Ook een grote groep investeerders wil niet met Beenhakker verder.

"Als je naar de toekomst kijkt, zouden wij juist commotie hebben verwacht als we een nieuw contract hadden gegeven aan iemand die de gepensioneerde leeftijd al voorbij is", legt president-commissaris Dick van Well uit. "De emoties van Mario begrijp ik nog wel, maar alle andere ophef niet."

"Beenhakker had een contract voor twee jaar. Soms wordt zo'n contract verlengd en soms niet", gaat Van Well verder. "Toen ik bij mijn eigen bedrijf de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, had ik nog drie jaar verder gewild. Maar er moest een jongere vent komen en daar had ik alle begrip voor." Martin van Geel, die bij Roda JC een aflopend contract heeft, wordt ondertussen genoemd als opvolger.

De Telegraaf schrijft dat de Raad van Commissarissen bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld goede schouting of verdubbeling van de selectiewaarde, had overwogen om verder te gaan met Beenhakker. Volgens de krant heeft de 68-jarige Rotterdammer in anderhalf jaar tijd zeven miljoen euro uitgegeven. Dat geld was voor transfers, salarissen en commissies.