Uitslagen Eredivisie speelronde 1

Dit weekend is de Eredivisie weer van start gegaan. In de eerste speelronde speelde FC Groningen thuis gelijk tegen Ajax, verspeelde FC Twente punten tegen Roda JC, en is promovendus De Graafschap de nieuwe koploper.

Roda JC en FC Twente hadden vrijdagavond de eer om het nieuwe voetbalseizoen te openen. FC Twente was de bovenliggende partij. Kansen waren er echter amper te zien in de eerste helft, alleen Wisgerhof kon vrij inkoppen maar hij schampte de bal. Na rust was het Junker namens Roda die kon koppen, maar zijn bal belandde op de lat. FC Twente kreeg nog enkele kansen, maar gescoord werd er in deze seizoensouverture niet.

De twee promovendi, De Graafschap en Excelsior, kwamen in de eerste speelronde direct tegen elkaar uit. De Graafschap kwam het beste voor de dag en stond al na acht minuten op 1-0 door nieuweling Poepon. Dit was tevens de ruststand en ook na rust was het De Graafschap dat de overhand had. Bargas kreeg enkele kansen, maar het was Nalbantoglu die de score verdubbelde in de 60e minuut. Zes minuten voor tijd besliste De Ridder het duel definitief: 3-0. Door de overwinning staat De Graafschap aan kop van de Eredivisie.

NAC Breda is na een wedstrijd al weer uit de min. De ploeg uit Brabant speelde thuis met 1-1 gelijk tegen AZ. Omdat NAC met een punt in mindering aan het seizoen was begonnen staat de ploeg uit Breda nu weer op nul punten. AZ kwam in de tweede helft op voorsprong via nieuwkomer Falkenburg. Ruim tien minuten voor tijd kopte Amoah namens NAC de gelijkmaker binnen.

De Wedstrijd van de Week was deze keer die tussen FC Groningen en Ajax. Voor een verslag van die wedstrijd klik je hier.