RKC-doelman Levita opgeroepen voor Israël

Ohad Levita is voor het eerst in zijn loopbaan opgeroepen voor de nationale ploeg van Israël. De keeper van RKC Waalwijk zal met de Israëlische formatie naar Zuid-Amerika afreizen, waar vervolgens twee oefeninterlands worden gespeeld.

Op 26 mei neemt Israël het in Montevideo op tegen Uruguay. Vier dagen later staat het treffen met Chili op het programma. Beide landen spelen tegen de Israëlische selectie ter voorbereiding op het WK voetbal, dat half juni van start gaat.

"Het is voor mij een grote eer om voor het nationale team te spelen", liet Levita in een eerste reactie weten. "Eerder speelde ik ook in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Israël. Ik ben vervuld met trots en hoop dat dit het begin is van een mooie periode in het nationale team."

Mohammed Allach, directeur voetbalzaken van de Brabanders, is erg trots op de keeper. "Levita heeft een goed seizoen achter de rug en is zichtbaar gegroeid. Ik gun hem deze trip van harte. Hij heeft het verdiend. Het is voor hem een droom die in vervulling komt."

Voordat Levita met de nationale ploeg van Israël afreist naar Zuid-Amerika, meldt hij zich in Israel voor een trainingsstage.