OM in gesprek met ouders Milly Boele

Het Openbaar Ministerie wil binnenkort in gesprek gaan met de ouders van de 12-jarige Milly Boele. Dat meldt een woordvoerder van het OM zondag. In het gesprek wordt onder meer aandacht besteed aan het misverstand rond de aanklacht tegen Sander V., die vastzit wegens de dood van het meisje.

Zaterdag meldde de advocaat van de ouders van het kind dat de aanklacht tegen V. was verzwaard van doodslag naar moord. Het OM ontkende dit even later en stelde dat advocaat Frank van Ardenne het mogelijk verkeerd heeft begrepen.

Eerder die dag hadden de ouders in De Telegraaf nog hun ongenoegen geuit over de aanklacht tegen agent Sander V. Zij willen V. wordt vervolgd voor moord.

De woordvoerder van het OM stelt dat de aanklacht een van de zaken is die in het gesprek naar voren zal komen. Volgens de woordvoerder worden wel vaker gesprekken met nabestaanden gehouden bij dit soort zaken. De zaaksofficier van justitie praat de nabestaanden dan bij. De bedoeling is dat het gesprek 21 mei plaatsvindt.

Milly Boele was in maart dagenlang vermist in haar woonplaats Dordrecht. Uiteindelijk meldde haar buurman, de agent Sander V., zich bij de politie en bekende hij haar te hebben omgebracht en in zijn tuin te hebben begraven.