Uitslagen Engeland speelronde 35

Dit weekend werd in de Engelse competitie weer een volledige speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de stand, de topscorers en het programma voor volgende week.

Kuyt helpt Liverpool aan zege

Liverpool blijft vooralsnog de druk op Manchester United houden. De ploeg van trainer Rafael Benítez won afgelopen weekend met ruime cijfers van Newcastle United (3-0). Ook The Mancunians wisten te winnen, waardoor het in de top van de Premier League spannend blijft.

Benayoun opende gisteren na 22 minuten wedstrijd de score. Zes minuten later verdubbelde Kuyt de marge. Newcastle United had eigenlijk geen antwoord op het spel van Liverpool. Tot overmaat van ramp moesten de bezoekers een kwartier voor tijd met tien man verder. Barton ontving namelijk een rode kaart, nadat hij Alsonso op grove wijze onderuit haalde. Drie minuten voor tijd gooide Lucas het duel op slot door de derde treffer van het duel te maken.

Arsenal naar Champions League na winst op Portsmouth

Arsenal heeft zich dit weekend verzekerd van deelname aan de Champions League van volgend seizoen. De manschappen van trainer Arsène Wenger wonnen namelijk met 3-0 van Portsmouth. Bendtner was de grote man aan de zijde van The Gunners. Hij trof namelijk twee keer doel.

Na bijna een kwartier spelen kwam Arsenal via Bendtner op voorsprong. Vlak voor rust schoot de Deen opnieuw raak, al was het deze keer vanaf de penaltystip. De derde treffer van de wedstrijd op Fratton Park kwam op naam van Véla. Portsmouth beëindigde het duel overigens met tien spelers, omdat Pamarot de doorgebroken Arshavin nog onderuit haalde.