FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 mei 2009

Verschil in peiling tussen PVV en CDA kleiner

De PVV van Geert Wilders is nog steeds de grootste, maar het CDA kruipt dichterbij. Dat blijkt uit de peiling van onderzoeker Maurice de Hond die gisteren is gepresenteerd.

De PVV zakt deze week één zetel naar 32 zetels in de Tweede Kamer, terwijl het CDA er één wint en op dertig zetels staat. In werkelijkheid bezetten de PVV en het CDA respectievelijk negen en 41 Kamerzetels.

Ook de andere runner-up D66 moet één zetel inleveren als er verkiezingen zouden zijn, en komt uit op zeventien zetels, terwijl de partij drie echte Kamerzetels bezet. De VVD, die momenteel 22 Kamerleden telt, wint in de peiling er één en staat op veertien zetels.

Naast deze geringe verschuivingen blijkt uit de peiling dat 85 procent van de huidige CDA-kiezers vindt dat de PVV niet bij voorbaat moet worden uitgesloten van deelname aan een regeringscoalitie. De overige 15 procent vindt dat voorafgaande aan verkiezingen wel afstand van Wilders' partij moet worden genomen. De afgelopen week bleek nog dat ruim een derde van de lokale CDA-bestuurders een coalitie met de PVV op voorhand uitsluit.

Van alle mogelijke combinaties wordt PVV-CDA-VVD met 28 procent het meest gekozen, aldus De Hond. Een coalitie van CDA-D66-PvdA plus GroenLinks of SP scoort 24 procent.

Eén zetel minder voor de PVV in de peiling.   (foto: ANP)

De Boer: "Weet niks van Bayern"

In Duitsland wordt Frank de Boer genoemd als één van de assistent-trainers die Louis van Gaal mee zou nemen naar Bayern München. De Boer zegt zelf van niets te weten.

"Ik weet absoluut van niets en ik heb met niemand van Bayern gesproken," reageert de Ajax-jeugdtrainer in het tv-programma Holland Sport. "Ik heb een contract bij de A1 van Ajax en wil volgend jaar met Oranje naar het WK in Zuid-Afrika. Dat zijn dingen die ik wil afmaken."

De Boer is nog niet van plan om nu als assistent bij een grote club aan de slag te gaan. "Ik heb geen haast, en ik ben er nog niet klaar voor om hoofdtrainer te worden," vervolgt hij. "Bij de A1 komt er al zoveel kijken. Ik ben nog geen mensenmanager."

Toch ziet de 38-jarige Ajacied zich wel als een type-Van Gaal. "Ik ben veeleisend, ook in trainingen, zodat je nooit kunt verslappen. Ik kan me mateloos irriteren als spelers er op de training de kantjes ervan af lopen."

MacDonald tekent bij Germinal Beerschot

Sherjill MacDonald vertrekt volgend seizoen naar Germinal Beerschot. De 24-jarige aanvaller tekent in Antwerpen een vierjarig contract.

MacDonald staat onder contract bij het Engelse West Bromwich Albion, maar sinds de winterstop komt hij op huurbasis uit voor SV Roeselare. In vijftien wedstrijden voor die club, waar Dennis van Wijk (oud-Willem II) trainer is, scoorde hij zes keer.

De Amsterdammer heeft al een groot aantal clubs versleten, nadat hij vanuit de jeugd van Ajax niet kon slagen bij Anderlecht. Sinds 2005 speelde hij voor Heracles, HSV, AGOVV, West Bromwich, Hereford United en SV Roeselare.

Belg tankt water in plaats van benzine

Een man uit Hamme is woedend op Q8. De Belg wil geld zien van de oliemaatschappij. Volgens Johan Fierens hebben ze bij de pomp in Sint Niklaas benzine vervangen door water.

"Mijn dochter Liesbeth had net de benzinetank gevuld aan het Q8-station in Sint Niklaas", huilt de Belg. "Ze raakte met moeite honderd meter ver waarna de motor uitviel. De wagen moest worden weggesleept. In de garage bleek dat de tank voor driekwart met water was gevuld."

De benzineleidingen moesten worden gereinigd, een klusje dat Fierens bijna vierhonderd euro kostte. Daarnaast loopt de Belg de kans dat ook de motor en katalysator het begeven. 

Fierens eist een fikse schadevergoeding van de oliemaatschappij. De verzekeraar van Q8 twijfelt aan het verhaal van de pechvogel. Volgens de verzekeraar is het namelijk onmogelijk dat er water uit een benzinepomp komt.

Barça meldt zich bij Chelsea voor Cech

FC Barcelona heeft belangstelling getoond in Petr Cech, de doelman van Chelsea. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer, Pavel Zika.

"We hebben vernomen dat Barcelona geďnteresseerd is in Petr Cech," vertelt Zika tegenover de Tsjechische krant Pravo. "Petr heeft echter een contract bij Chelsea, waar hij het goed naar zijn zin heeft."

De 26-jarige Tsjech heeft een lastige periode achter de rug. Critici beweren dat hij minder goed is gaan keepen sinds hij met een helm speelt. In de heenwedstrijd van de halve Champions League-finale in Camp Nou bewees Cech echter zijn waarde voor Chelsea met enkele mooie reddingen.

Of er komende zomer op de doelman geboden gaat worden, kan Zika niet zeggen. "Het is niet handig om daarover uitspraken te doen als beide clubs elkaar woensdag treffen in de Champions League."

Chelsea en Barcelona staan woensdag op Stamford Bridge tegenover elkaar. Vorige week eindigde het eerste duel in Spanje in 0-0.

De oorlog toen. En nu?

Denkend aan 4 mei en aan wat ik op deze plek daarover zou kunnen zeggen schoot het me te binnen dat mijn oudste dochter nu een paar maanden ouder is dan mijn moeder was in 1940 toen de oorlog uitbrak, zeven jaar. En doordenkend bedacht ik ook dat ikzelf nu iets meer dan een jaar ouder ben dan mijn opa op dat moment was, dat was een aparte overeenkomst. Het verschil is dat mijn opa vijf kinderen had en ik twee. En dat het andere tijden zijn, maar niet minder verontrustend.

Nieuwe besturing Wii op 11 juni

Nintendo lanceerde ruim twee jaar geleden haar nieuwe spelcomputer, de Wii, waarbij je spellen kon spelen door het zwaaien met je controller. De console kwam in Nederland uit met de game Wii Sports, waarin onder andere een tennis- en een golfgame zaten. Nu was de besturing van Wii nog niet volmaakt waardoor het niet altijd even makkelijk was om spellen te spelen maar over een maand komt daar een einde aan. Op 11 juni brengt Nintendo namelijk Wii Motionplus op de markt. Dit bestaat uit een verlengstuk voor de bestaande controller, de Wiimote, waardoor spellen nog realistischer worden. 

De Wii Motionplus werkt alleen niet voor alle spellen. Gamedevelopers moeten speciaal ontwikkelen voor deze extra feature en het leek er op dat bij de lancering op 11 juni maar één game beschikbaar zou zijn die hier van gebruik zou maken: Segas Virtua Tennis 2009. Naar aanleiding van een Amerikaans persbericht heeft FOK!games contact gezocht met EA Nederland en de bevestiging gekregen dat we op 11 juni ook kunnen spelen met Grand Slam Tennis en Tiger Woods PGA Tour 10. Beide games zullen compleet gebruik maken van de functionaliteiten van de Motionplus-besturing, maar zullen ook zonder extensie speelbaar zijn.

Grand Slam Tennis als Tiger Woods PGA Tour 10 zullen zowel los in de winkels verschijnen, alsmede in een bundel samen met Wii Motionplus. Je zult in het laatste geval een tientje extra moeten betalen, maar als we ontwikkelaar EA mogen geloven is dat het zeker waard.

Meer informatie over Grand Slam Tennis, zoals een filmpje met de besturing, en Tiger Woods PGA Tour 10 vind je natuurlijk op FOK!games.

 

Grand Slam Tennis
Met Wii MotionPlus kun je ook met je racket smijten

 

 

Oude auto's vaker gestolen

Het aantal gestolen oude auto's is in acht jaar meer dan verdubbeld. Oorzaak is onder meer dat ze makkelijk zijn te stelen omdat een startonderbreker ontbreekt.

Dat meldde vandaag een woordvoerder van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit op basis van een onderzoek van de Rijksdienst voor het Wegverkeer naar auto's van 21 jaar en ouder. Het bevestigde daarmee een bericht in De Telegraaf.

Het aantal gestolen 'oldtimers' steeg van 237 in 2000 naar 596 het afgelopen jaar. Ze worden ook minder vaak teruggevonden (47,1 procent) dan moderne wagens (55,9 procent). Mogelijk speelt een rol dat oude gestolen auto's worden omgekat (een nieuwe identiteit krijgen) of dat ze voor onderdelen worden gesloopt. Eigenaren van een 'oldtimer' hoeven geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

De meest gestolen oudjes zijn de Volkswagen Golf, Opel Kadett en Opel Corsa.

Oude auto's vaker doelwit van autodieven.  (foto: ANP)

Zorgen om Pakistaanse kernbommen

De Verenigde Staten maken zich in toenemende mate zorgen over de veiligheid van het Pakistaanse nucleair arsenaal. Dat meldde de New York Times vandaag op gezag van hooggeplaatste Amerikaanse regeringsfunctionarissen.

De regering is gealarmeerd door de recente aanvallen van de Taliban in Buner, een regio op amper 100 kilometer van Islamabad. De vrees bestaat dat atoomwapens ten zuiden van de hoofdstad in handen van de Taliban of al-Qaeda kunnen vallen, of dat leden van die groepering infiltreren in nucleaire laboratoria en opwerkingsfabrieken.

De Amerikaanse chef-staf, admiraal Mike Mullen, verklaarde maandag nog dat het nucleaire arsenaal in Pakistan in veilige handen is. Hij zei niet te geloven dat oprukkende Taliban atoomwapens in hun bezit zullen krijgen, maar sprak wel van een "strategische zorg van ons allen".

Volgens de anonieme functionarissen kost het de Amerikanen echter steeds meer moeite te vertrouwen op de verzekering van de Pakistaanse regering dat de wapens veilig zijn. "Hoe slechter de situatie wordt, hoe meer de Pakistanen terugvallen op de bewering dat ze alles onder controle hebben", aldus een functionaris. "Maar die verzekering horen we al jaren."


Zorgen om Pakistaanse kernbommen  (foto: DAG)

[upd] Ook Wall Street feest door

Update 17:43 - Neerlands belangrijkste beursindex de AEX is vandaag 4,5 procent hoger gesloten op 251,47 punten. "Het gaat als een speer", aldus handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital. "Particulieren stappen weer in en iedereen is bang de boot te missen", zegt Jurgens.

De handelaar stelt dat het positieve sentiment vrij baan heeft gekregen, nu de zorgen om de Mexicaanse Griep lijken te verdwijnen. Ook meevallende cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt hielpen de stemming. Sinds begin maart steeg de AEX vanaf het dieptepunt van 195 punten met bijna 29 procent. Met 251,47 punten staat de beursindex een aantal punten boven het niveau waarmee de AEX op 31 december het jaar 2008 uitging.

Uitblinkers op het Damrak waren staalconcern ArcelorMittal (+12,5%), bodemonderzoeker Fugro (+9,5%) en baggeraar Boskalis (+9,5%). Farmaceut Crucell (-2,8%) en voedingsconcern Nutreco (-0,02%) waren de enige dalers.

Koersverloop AEX 4 mei 2009

Update 22:08
Ook op Wall Street blijven beleggers doorfeesten, na bijna 2 maanden van stijgingen. De breed samengestelde S&P 500 steeg 3,4 procent naar 907 punten. Hiermee heeft ook de S&P 500 het beursverlies van 2009 weggewerkt. Sinds het dieptepunt op 666 punten steeg de beursindex al 36 procent. Hoogvliegers waren wederom aandelen van Amerikaanse financials.

Wall Street 4 mei 2009

Nevland wil bij Fulham blijven

Erik Nevland heeft niet de intentie om Fulham vroegtijdig te verlaten. In de Noorse pers werd afgelopen weken gespeculeerd over een terugkeer bij zijn oude club Viking FK.

Nevland kwam in januari 2008 voor 2,5 miljoen euro over van FC Groningen. In de Premier League scoorde de Noor twee weken geleden het enige doelpunt tegen Stoke City. Afgelopen zaterdag was hij trefzeker tegen Chelsea (3-1 verlies).

"Mijn contract loopt na volgend seizoen af. Ze willen niet dat ik vertrek, en ik wil hier ook gewoon blijven," vertelt Nevland tegenover Stavanger Aftenblad.

De Noorse pers speculeerde onlangs over een gesprek tussen Fulham-manager Roy Hodgson en Viking-bestuurslid Egil Ostenstad. Die wil op dit verhaal echter niet reageren.

Bremen staat open voor interesse in Diego

Werder Bremen is bereid om te onderhandelen met clubs die sterspeler Diego willen overnemen. Manager Klaus Allofs vertelt dat tegenover televisiestation Premiere.

Diego wordt al weken in verband gebracht met een overstap naar Italië, waar Inter en Juventus de belangrijkste kandidaten zijn. Bayern München lijkt de Braziliaan echter ook te willen kopen, als opvolger van Franck Ribéry. De Franse middenvelder gaat Bayern komende zomer mogelijk verlaten.

"Als Bayern München me belt, zal ik de telefoon niet meteen ophangen," geeft Klaus Allofs aan. "We weten dat er een aantal belangstellenden zijn, niet alleen Juventus."

Sterspeler Diego zegt zelf dat hij niet bezig is met een transfer. "Ik ben niet degene die over mijn toekomst beslist, dat moet de club maar doen. Als iemand interesse heeft, zal hij zich eerst bij Werder Bremen moeten melden."

EA haalt Tiger Woods en Grand Slam Tennis naar voren

[Update 21.35]

Het persbericht waar Kotaku zijn informatie op baseerde was alleen geldig voor Amerika. We hebben inmiddels contact gehad met EA en de releasedatum voor Europa zal 11 juni zijn. Daarmee komen de games dus ook gewoon hier eerder uit dan gepland.

Oorspronkelijk bericht
Niet langer zal alleen Virtua Tennis 2009 de enige game zijn die Wii Motionplus ondersteunt als de extension voor de Wiimote lanceert op 8 juni. Electronic Arts heeft bekend gemaakt de release van Grand Slam Tennis en Tiger Woods PGA 10 wat naar voren te halen, om ze zo tegelijk met WM+ te lanceren. Fans hebben op deze manier gelijk bij de launch twee topgames die echt een toffe ervaring bieden volgens Todd Sitrin van EA Sports.

"This was important for us to bring in our ship dates for Tiger Woods PGA TOUR 10 and EA SPORTS Grand Slam Tennis to hit right at the launch of the new Wii MotionPlus accessory in North America. Fans deserve great games that use the new accessory, and now they'll have two that deliver authentic sports motion as soon as the Wii MotionPlus hits stores."

Beide games zullen zowel los als in een bundel met de WM+ verschijnen. Je betaalt voor het laatste een tientje extra.


Ditmaal zullen TV's gaan sneuvelen door McEnroe-impersonaties

Moslima moet dokken voor miskraam

Een vrouw is in Dubai schuldig bevonden aan doodslag. De Libanese vrouw is namelijk haar ongeboren kind kwijtgeraakt na een auto-ongeluk. Voor dit feit moet ze zogeheten 'bloedgeld' betalen.

Volgens de islamitische rechtbank in het oliestaatje had de 27-jarige vrouw roekeloos gereden. Een half jaar geleden trapte ze namelijk ineens hard op de rem. Prompt werd de vrouw van achteren geramd.

Nu moet de vrouw omgerekend zo'n 4500 euro betalen aan de nabestaanden van de foetus. "Dit mag de eerste veroordeling in zijn soort zijn en voor sommigen vreemd lijken, maar een feit is dat ook een foetus als ieder mens rechten heeft", zo oordeelde de openbaar aanklager.

Het emiraat Dubai is berucht om de vele verkeersongelukken. De maximumsnelheid is daar net als hier slechts 120 kilometer per uur. De meesten hebben daar echter lak aan en rijden veel harder.

'Dit is een sucker-rally'

Nederlands beroemdste beleggingsgoeroe Rienk Kamer is uiterst somber over de huidige rally op de aandelenmarkten. "We hebben nu een sucker-rally, 150 punten in de AEX gaan we ongetwijfeld nog zien. Het ergste in de economie moet nog komen", zo vertelt Kamer in een exclusief interview met financieel nieuwszender RTL Z.

Volgens Kamer komen er nog grote schokken aan: "Massale werkloosheid, faillissementen en problemen met derivaten. Er zouden daarbij nog grote incidenten kunnen gebeuren."

Derivaten zijn financiële producten zoals hypotheekpakketten, die in bezit van financiële instellingen zijn. De derivatenmarkt zou naar ruwe schatting in totaal 700 biljoen tot 1,4 biljard dollar groot zijn, vele malen groter dan de totale wereldeconomie. Het bruto binnenlands product (BBP) van de gehele wereld is ongeveer 60 biljoen dollar.

Kamer: "We komen van een periode van teveel: teveel kredieten, teveel hypotheken, teveel huizen en teveel schulden. Dat moet gecorrigeerd worden, en dat duurt tot 2012-2014 voordat we een herstel zien, mits er geen protectionisme komt. Gaat iedereen voor zichzelf vechten, dan duurt het nog langer. Er zijn nu alleen nog maar paniekmaatregelen genomen."

Het proces van deleveraging, het afbouwen van schulden en kredieten, gaat volgens Kamer nog veel langer duren. En dat zet een nog grotere rem op de wereldeconomie en beurzen. "We hadden een geldgeile wereld, we moeten terug naar normaal. We zitten in een lange baisse (dalende markt), die moet uitbodemen", aldus de beleggingsgoeroe.

Het volledige interview met Rienk Kamer op RTL Z (ook integrale versie)

Hakken met Leonardo in TMNT: Turtles in Time video

Velen van jullie waren blij om te horen dat Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time van de SNES terugkeert op de Playstation 3, Xbox 360 en Wii. Via het PSN, XBLA en WiiWare is de game binnenkort te downloaden. De game wordt beschikbaar gesteld vanwege het 25-jarige bestaan van de Turtles. Vandaag zijn de eerste beelden binnengestroomd. De kwaliteit laat te wensen over omdat de video is opgenomen met een camera, maar we moeten het er maar even mee doen.

Commotie om kleurboek 9/11

Een kleurboekje heeft in Amerika voor veel commotie gezorgd. In het kleurboek staan namelijk de brandende torens van het WTC afgebeeld.

Het kleurboek zou kinderen op speelse wijze moeten leren hoe met rampen om te gaan. Op een van de vrolijke tekeningetjes staat een van de twee Twin Towers in de fik en staat een vliegtuig op het punt zich in de andere te boren.

De Bush-administratie had geen problemen met het 25 pagina's tellende boekje. Het Federal Emergency Management Agency (www.fema.gov/) heeft het boekje nu echter van haar site afgehaald na klachten van het Obama-kamp. Op de website kon het boekje namelijk ook worden gedownload.

Donkey Kong: Jungle Beat met drie video's

Nintendo brengt ons steeds meer titels van de Nintendo Gamecube voor de Nintendo Wii. Zo kunnen we al genieten van de twee Pikmin games en is ook Mario Power Tennis van de partij. Binnenkort voegt ook Donkey Kong zich bij deze namen met Donkey Kong: Jungle Beat. In plaats van de Bongos kunnen spelers dan de Wii controller en Nunchuck gebruiken. Vandaag hebben we drie video's van de game.Usb-sticks raken vaak kwijt

Uit een onderzoek in opdracht van Imation, een fabrikant van digitale opslagmedia, blijkt dat veel Nederlanders hun usb-stick kwijtraken. Gemiddeld bezit elke consument vier van dergelijke draagbare opslagmedia. Maar consumenten raken er gemiddeld ook één kwijt.

De usb-stick is inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Volgens het onderzoek, waar 1600 mensen aan deelnamen, maakt meer dan driekwart van de Nederlanders gebruik van een usb-stick.

Matthieu Valk van Imation vindt het niet verwonderlijk dat de sticks kwijtraken. "De kleinste usb-flashdrive is niet groter dan een paperclip. Daarom zou ik iedereen aanraden ze te beveiligen met een wachtwoord. Dit kun je makkelijk doen met de meegeleverde beveiligingssoftware."

Verder adviseert het bedrijf om de kleine opslagmedia in de portemonnee, in een brillenkoker, of aan een keycord te bewaren. Ook is het volgens Imation niet onverstandig om na gebruik de bestanden op de stick weer te verwijderen.


Veel Nederlanders raken hun usb-stick kwijt.

Super Bowl komt naar Londen

Londen zal de eerste stad buiten Amerika zijn die de finale van het Amerikaanse Football-seizoen, de Super Bowl, zal mogen houden. De afgelopen twee jaar was de Engelse hoofdstad al toneel voor enkele reguliere competitiewedstrijden.

De bazen van de National Football League hebben aan de Engelse hoofdstad te kennen gegeven dat de Super Bowl in 2014, 2015 of 2017 er zal plaatsvinden. In 2016 bestaat de NFL vijftig jaar, daarom zal de finale dan zeker niet gehouden worden in Londen.

De afgelopen jaren heeft de NFL geprobeerd de in Amerika mateloos populaire sport ook buiten de landsgrenzen populair te maken. De meest bekende poging daartoe, de NFL Europe, was een flop. Alleen in Duitsland sloeg de sport enigszins aan en in de laatste jaren van de Europese competitie kwamen vijf van de zes teams uit Duitsland.

Londen heeft echter de afgelopen twee jaar laten zien dat er wel degelijk een basis voor de sport is in Europa. De circa 90.000 kaarten die voor beide wedstrijden beschikbaar waren werden allemaal verkocht.

De Super Bowl is het grootste ééndaagse sportevenement ter wereld. Volgens schattingen zou Londen ongeveer 350 miljoen euro aan het evenement kunnen verdienen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Nederland herdenkt gevallenen door oorlogshandelingen

Zojuist om 20.00 uur zijn de doden herdacht die gevallen zijn in onder andere de Tweede Wereldoorlog. Dat gebeurde onder meer door twee minuten stil te zijn.

De koninklijke familie legde traditioneel een krans op De Dam in Amsterdam. De veiligheidsmaatregelen waren verscherpt door de aanslag op het koningshuis afgelopen donderdag in Apeldoorn. Daardoor was De Dam een stuk leger dan normaal. Morgen viert Nederland de bevrijding. Dat gebeurt onder meer met rommelmarkten en bevrijdingsfestivals.

FOK!radio: veel afhakers op Twitter

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

We horen de laatste tijd veel over de berichtjes-dienst Twitter. Maar uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat veel mensen na registratie erg snel weer afhaken. Dus is Twitter nu een succes of niet? En wat is de zin en onzin van je leven in korte berichtjes op internet zetten? We gaan het vragen aan Mark Koster en Jaap Stronks. Mark Koster is journalist voor onder andere de Pers en hij schreef ooit dat Twitter voor "licht eenzame egocentrische mensen is". Jaap Stronks werkt onder andere voor het magazine Bright en hij zit zo'n beetje de hele dag op Twitter. Hij is dan ook een voorstander. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Zit jij op Twitter? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

35 camera's, 25 dagen, 8 personen en 1 donkere bunker, en de kijker bepaalt wat er gebeurt. Back to basics in 'The Bunker'. The Bunker is nu een week onderweg. Hoe gaat het met het realityprogramma en trekken de makers het allemaal nog? We vragen het aan Bunker-goeroe Bart Spring in 't Veld. Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

[E3 2009] Voorlopig aanwezige titels E3 bekend

Eerder vandaag kon je lezen over de grote aankondigingen die gedaan zullen worden op de E3 van dit jaar. Vandaag is ook de voorlopige lijst van titels die in ieder geval aanwezig zullen zijn op de E3 bekend gemaakt. Naarmate er meer titels bekend worden, zullen wij deze lijst uiteraard een update geven. Grote namen zoals Microsoft staan nog niet in de lijst.

2K Sports
The Bigs 2 (X360)

Disney Interactive Studios
Hannah Montana: Rock Out the Show (PSP)
Spectrobes: Origins (Wii)
Split/Second (PS3, X360)
Toy Story Mania (Wii)
Wizards of Waverly Place (DS)

Electronic Arts
Army of Two: The 40th Day (PS3, PSP, X360)
Battlefield: Bad Company 2 (PC, PS3, X360)
Brütal Legend (PS3, X360)
Madden NFL 10 (PS3, PSP, Wii, X360)
Mass Effect 2 (PC, X360)
NCAA Football 10 (PS3, PSP, Wii, X360)
Need for Speed Nitro (Wii)
Need for Speed Shift (PC, PS3, X360)
Tiger Woods PGA Tour 10 (PS3, PSP, Wii, X360)

Ignition Entertainment
Muramasa: The Demon Blade (Wii)
Nostalgia (DS)
The King of Fighters XII (PS3, X360)

KOEI
Monster Racers (DS)
Warriors Orochi 2 (PSP)

Namco Bandai
Soulcalibur: Broken Destiny (PSP)
Perfect World Entertainment
Ether Saga Online (PC)
Perfect World (PC)

SEGA
Alpha Protocol (PC, PS3, X360)
Bayonetta (PS3, X360)
Mario & Sonic at the Olympic Winter Games (DS, Wii)
Planet 51 (DS, PS3, Wii, X360)
The Conduit (Wii)
Vancouver 2010: The Official Videogame of the Winter Olympic Games (PC, PS3, X360)

Sony Computer Entertainment
Heavy Rain (PS3)
MotorStorm: Arctic Edge (PS2, PSP)
SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 3 (PSP)
Uncharted 2: Among Thieves (PS3)
White Knight Chronicles (PS3)

THQ
Darksiders: Wrath of War (PS3, X360)
Red Faction: Guerrilla (PC, PS3, X360)

Een oorlog zonder einde in Fallout 3: Broken Steel trailer

Gisteren waren er nog geruchten over de vierde DLC voor Fallout 3. Vandaag zakken we weer even terug naar de derde DLC, namelijk Broken Steel. Deze uitbreiding speelt zich af na het einde van de game en laat spelers zich aansluiten bij de Brotherhood of Steel. De level cap wordt verhoogd naar level 30 en geeft spelers dus de kans om door te groeien. Broken Steel verschijnt morgen en zal 800 Microsoft punten kosten, ongeveer € 9,30. Vandaag hebben we de debuut trailer voor jullie.

[NFL] Super Bowl komt naar Londen

Londen zal de eerste stad buiten Amerika zijn die de finale van het Amerikaanse Football-seizoen, de Super Bowl, zal mogen houden. De afgelopen twee jaar was de Engelse hoofdstad al toneel voor enkele reguliere competitiewedstrijden.

De bazen van de National Football League hebben aan de Engelse hoofdstad te kennen gegeven dat de Super Bowl in 2014, 2015 of 2017 er zal plaats vinden. In 2016 bestaat de NFL vijftig jaar, daarom zal de finale dan zeker niet gehouden worden in Londen.

De afgelopen jaren heeft de NFL geprobeerd de in Amerika mateloos populaire sport ook buiten de landsgrenzen populair te maken. De meest bekende poging daartoe, de NFL Europe, was een flop. Alleen in Duitsland sloeg de sport enigszins aan en in de laatste jaren van de Europese competitie kwamen vijf van de zes teams uit Duitsland.

Londen heeft echter de afgelopen twee jaar laten zien dat er wel degelijk een basis voor de sport is in Europa. De circa 90.000 kaarten die voor beide wedstrijden beschikbaar waren werden allemaal verkocht.

De Super Bowl is het grootste ééndaagse sportevenement ter wereld. Volgens schattingen zou Londen ongeveer 350 miljoen euro aan het evenement kunnen verdienen.

Dikzak zit uren vast in badkuip

Een gezellige, dikke Britse kon maar liefst vijf uur geen kant op. De vrouw, die 140 kilo schoon aan de haak weegt, kwam namelijk niet meer uit haar badkuip. De brandweer heeft haar moeten bevrijden.

De 49-jarige vrouw wilde 's nachts nog even een douche nemen maar was uitgegleden. Haar 23-jarige zoon lag toen al te ronken, en hoorde zijn moeder pas de volgende ochtend kreunen. 

Zoonlief sloeg hierop direct groot alarm. De spuitgasten waren snel ter plaatse om de dikke vrouw met een kettingzaag uit het bad te zagen.

Transfergeruchten week 18

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Karim BenzemaOlympique LyonnaisManchester United
Jaap Molenaar Volendam amateursFC Volendam
Ahmed AhahaouiGo Ahead EaglesFC Volendam
Género ZeefuikOmniworld/PSVFC Volendam
Kari ArkivuoGo Ahead EaglesAZ, Ajax of Feyenoord
Ricky van WolfswinkelVitesseFC Utrecht of Ajax
Julien EscudéSevilla Internazionale
Anas SharbiniNK Rijeka1899 Hoffenheim, 1. FC Köln, Ajax of PSV
Sekou CisséRoda JCFC Twente
Guille FrancoVillarrealAjax
Charlison BenschopRKCFC Groningen of AZ
Roque Santa CruzBlackburn RoversArsenal
Xabi AlonsoLiverpoolJuventus
Rafael van der VaartReal MadridChelsea
Jonjo ShelveyCharlton AthleticTottenham Hotspur, Newcastle of Fulham
Gladson AwakoHeart of LionsTottenham Hotspur
David BeckhamLos Angeles GalaxyAC Milan
Nicky KuiperVitesseAZ
Joep van den OuwelandDe GraafschapWillem II
Frank RijkaardAC Milan
Arjen RobbenReal MadridManchester City
Santi KolkVitesseADO Den Haag
Brian LinssenFortuna SittardMVV of VVV
Achmed AmmiADO Den HaagVVV
Frits PaapRBCHoek
Mounir El HamdaouiAZArsenal of Liverpool
Emil JohanssonHammarby IFFC Groningen, Ajax of PSV
David VillaValencia CFManchester City
Franck RibéryBayern MünchenBarcelona, Real Madrid of Manchester United
Aleksander HlebBarcelonaBayern München
Eidur GudjohnsonBarcelonaBayern München
Cheik TiotéFC TwenteOlympique Marseille of Paris Saint-Germain
Joël BijlowFeyenoordSparta
Ben SaharDe Graafschap/ChelseaVitesse
Fabio CannavaroReal MadridJuventus
Stefan PostmaErmis AradippouFC Omniworld
Aaron LennonTottenham HotspurLiverpool of Manchester United
Jan Vennegoor of HesselinkCelticPSV
Andy van der MeydeEvertonStoke City of Wolverhampton Wanderers

Asser duo beplast auto

De politie heeft dit weekeinde in Assen twee mannen opgepakt na het stappen. Bij het verlaten van een uitgaansgelegenheid haalde het Asser duo de penis uit de broek. De auto van een achttienjarige man uit Hoogezand werd vervolgens bewaterd.

De actie van de mannen werd niet gewaardeerd en het 'slachtoffer' sprak het duo aan op hun gedrag. Dat werd beantwoord met een vuistslag en ook zijn auto moest het ontgelden. De mannen zijn heengezonden nadat de politie een proces-verbaal tegen de mannen heeft opgemaakt.

 

Tik op de vingers voor 'zittende advocaat'

De ‘zittende advocaat’ Mohammed Enait heeft vandaag een berisping gekregen van de Raad van Discipline, omdat hij weigert op te staan voor rechters. Dat meldt de NOS. De Orde van Advocaten diende daarom een klacht tegen hem in bij de tuchtrechtbank van de advocatuur.

Het is gebruikelijk dat advocaten tijdens rechtszaken opstaan als de rechter de zaal binnenkomt, om zo respect te tonen. Enait is orthodox moslim en zegt dat hij vanwege zijn geloofsovertuiging niet op wil staan voor de rechter. Volgens de beginnende advocaat gaat de klacht om zijn geloof en worden zijn blanke collega’s nooit op dergelijke zaken aangesproken.

Vorig jaar sprak de Raad voor de Rechtspraak zich al uit over de zaak. Volgens de raad moeten alle advocaten 'eerbied tonen voor de autoriteit van het recht'. Die wordt belichaamd door de rechters. Opstaan als zij de rechtbank binnenkomen heeft niets met ongelijkheid te maken. Minister Hirsch Ballin (Justitie) noemde dit standpunt van de raad 'terecht'.

Het is niet voor het eerst dat Enait in opspraak raakt. Eerder kwam Enait al in het nieuws nadat hij was geweigerd voor een baan bij de sociale dienst omdat hij vrouwen geen hand wilde geven.


Tik op de vingers voor 'zittende advocaat'  (foto: DAG)

Marco Borsato gaat naar Cannes

Marco Borsato is over twee weken aanwezig bij de vertoning van zijn film Wit Licht op het Filmfestival van Cannes. Dat heeft zijn woordvoerder vandaag gemeld.

De film waarin de zanger de hoofdrol speelt, wordt op het festival vertoond in het programma Un Certain Regard, waarvoor opmerkelijke of innovatieve producties worden geselecteerd.

Behalve Borsato is ook regisseur Jean van de Velde aanwezig bij de vertoning. Van actrice Thekla Reuten en de Oegandese hoofdrolspelers is nog niet helemaal zeker dat ze zich aan de Cote d'Azur zullen melden. Volgens regisseur Van de Velde hangt het bij de Afrikaanse acteurs af van het tijdig verkrijgen van een visum.

Wit Licht, dat verhaalt over Afrikaanse kindsoldaten, wordt vertoond onder de titel The Silent Army. De screening heeft plaats op 22 mei, de laatste vrijdag van het festival.

Op zoek naar het witte licht in Cannes  (foto: ANP)

Amerikanen nóg niet klaar met nipple-gate

Het Federaal Beroepshof in Philadelphia heeft van het Hooggerechtshof opdracht gekregen de tepelzaak rond Janet Jackson opnieuw te onderzoeken, zo is vandaag bepaald.

Zender CBS werd eerder veroordeeld tot een boete van 550.000 dollar, omdat een stukje van de tepel van zangeres Janet Jackson te zien is geweest op televisie tijdens een uitzending in de rust van de finale van de Super Bowl in 2004.

Vorig jaar juli werd de boete ingetrokken nadat het Hof van Beroep de eerdere veroordeling afwees. De zender zou toch niet verantwoordelijk zijn voor het optreden van Jackson.

‘Nipple-gate’ zorgde destijds voor veel opschudding in de Verenigde Staten. Tientallen miljoenen preutse Amerikanen zagen een stuk van de borst van Jackson, nadat Justin Timberlake hard aan haar kledingstuk trok.


Amerikanen nóg niet klaar met nipple-gate  (foto: DAG)

Drie duels schorsing voor PSV'er Méndez

Edison Méndez van PSV is voor drie wedstrijden geschorst.

Méndez werd gisteren, in de wedstrijd tegen NEC, met rood van het veld gestuurd vanwege een overtreding op Lasse Schöne. De Ecuadoraan heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager, vier wedstrijden waarvan een voorwaardelijk, inmiddels geaccepteerd.

AZ-verdediger Gill Swerts kreeg twee wedstrijden schorsing opgelegd en mist dus, net als aanvoerder Stijn Schaars, de laatste thuiswedstrijd van de ploeg uit Alkmaar. Ook Swerts heeft de straf geaccepteerd.

[Giro] Katusha gaat voor dagsucces

Katusha begint de Giro d'Italia zaterdag zonder echte kanshebbers voor de eindzege. De Russische formatie neemt negen renners mee naar Venetië die, volgens ploegleider Serge Parsani, moeten meestrijden voor de dagprijs.

"Ik denk dat we een goed eerste gedeelte van de Giro kunnen rijden. We zullen proberen enkele etappes te winnen en als het mogelijk is willen we een paar dagen in de roze trui rijden", aldus Parsani op de officiële website van Katusha.


Selectie Katusha:
Filippo Pozzato, Evgeny Petrov, Christian Pfannberger, Ben Swift, Mikhail Ignatiev, Pavel Brutt, Sergey Klimov, Nikita Eskov en Luca Mazzanti.

'Sparta wil De Fauw terughalen'

De kans bestaat dat Davy de Fauw na dit seizoen weer het shirt van Sparta Rotterdam zal gaan dragen. De Kasteelclub hoopt de Belg op transfervrije basis te kunnen overnemen van Roda JC, aldus RTV Rijnmond.

De club uit Kerkrade is met nog één speelronde te gaan de hekkensluiter van de Eredivisie. Wanneer komende zondag de uitwedstrijd tegen Feyenoord wordt verloren, is degradatie een feit voor de ploeg van trainer Harm van Veldhoven. In dat geval mag De Fauw Roda gratis verlaten.

Tussen 2002 en 2006 was De Fauw al eens actief voor Sparta. De verwachting is dat bij degradatie van Roda de Kasteelclub zich in Kerkrade zal melden voor de Belgische verdediger.

Force India vanaf Duitsland met KERS

Het Formule 1-team van Force India zal vanaf half juli wanneer de Grand Prix van Duitsland op het programma staat, gebruik gaan maken van KERS. Dit heeft eigenaar Vijay Mallya in GPWeek aangekondigd.

"In Duitsland zullen we gebruik gaan maken van KERS. De auto is geschikt voor KERS en we hebben een contract met Mercedes voor het gebruik van het systeem," aldus de Indiër die denkt dat de introductie van KERS halverwege het seizoen het beste is. "Op dat moment zijn er geen issues meer met KERS. McLaren heeft dan de nodige ervaring opgedaan en er zitten geen fouten meer in het systeem, als ze er al in zaten."

FIA voert nieuw scoresysteem in F1 in

De World Motor Sport Council van de FIA heeft tussen alle regelwijzigingen door het scoresysteem in de Formule 1 voor 2010 aangepast. Naar nu blijkt wint volgend jaar de coureur met de meeste zeges de titel en niet de coureur die meeste punten heeft behaald.

In maart was er nog ophef rond het systeem toen een voorstel van Formule 1-baas Bernie Ecclestone werd doorgedrukt. Na vele protesten van de coureurs en de teams heeft de FIA de regel toen nog teruggedraaid, omdat de wijziging te laat zou zijn doorgevoerd. De verwachting is dat het ditmaal niet het geval zal zijn. Dat het nieuws niet eerder naar buiten kwam, komt omdat de reglementswijziging niet duidelijk aangegeven stond.

De vernieuwde regel 6 in het reglement zegt nu het volgende: "De titel voor de coureurs zal gaan naar degene die in het grootste aantal races als eerste geklasseerd wordt." Bij een gelijk aantal overwinningen van twee coureurs zal degene met de meeste punten de titel voor zich opeisen.

Naast de aanpassing van het scoresysteem heeft de FIA bevestigd dat de coureurs die in het derde deel van de kwalificatie rijden hun auto's in het parc fermé af mogen tanken. Dit wordt gedaan omdat het volgend jaar verboden is om tijdens een race de auto bij te tanken.

Vrouw gewekt door dode buurman

In het Amerikaanse Modesto werd een vrouw op bizarre wijze gestoord in haar middagdutje. Lijksappen van haar overleden bovenbuurman druppelden van het plafond op het gezicht van de Californische Sylvia Pena.

De 34-jarige bovenbuurman van Sylvia bleek al enige dagen geleden overleden te zijn aan een overdosis drugs. Het lijk was in verregaande staat van ontbinding. De vrijgekomen lijksappen lekten door de vloer naar beneden. "Ik lag te slapen op de sofa en werd gewekt door enkele druppels op mijn hoofd", vertelt Sylvia. Hoewel ze aanvankelijk dacht dat het wat van haar eigen kwijl was, ontdekte ze even later de bron van het vocht.

Ineens werd het Sylvia ook duidelijk waarom er de afgelopen dagen een afgrijselijke stank in haar appartement hing. Zowel haar appartement als dat van haar bovenbuurman zijn inmiddels door een schoonmaakbedrijf gereinigd. Desondanks wil Sylvia er niet meer terug. "De geur zit echt overal in", zegt ze. Haar verzekeraar gaat hier echter niet in mee, en weigert de schade te dekken.

Met dank aan Emslander voor de submit.

Ook UFO's gezien in Friesland

Wij aardbewoners moeten er ernstig rekening mee houden dat ET en zijn vriendjes bezig zijn onze aardbol over te nemen. Werd er onlangs nog een UFO gesignaleerd boven een voorstad van Moskou, nu blijken ze zelfs interesse te hebben in Friesland. Jan Jonker uit Gorredijk heeft ze namelijk afgelopen weekend zien vliegen boven Heerenveen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na het middernachtelijk uur, verliet Jonker het parkeerterrein bij zijn werkgever, een distributiecentrum van de Lidl in Heerenveen. Het was een collega die naar de lucht keek en hem wees op het bijzondere schouwspel. 

Boven in de lucht zagen de twee acht oranjekleurige ovale bollen. Het was absoluut geen vuurwerk, zo concludeerden de twee Friezen. Volgens hen komt geen enkele vuurpijl zo hoog. En nee, het was ook geen vliegtuig, want ook dat had het tweetal wel eens vaker gezien.

Maar hoe mooi de bollen ook waren, ze waren net zo snel verdwenen als dat ze waren verschenen. Enkele kilometers verder verdwenen de cirkels een voor een. Eenmaal thuis aangekomen googlede de Fries of er nog meer mensen de bollen hadden gezien. En verdomd, vorige maand waren ze ook al boven Utrecht gesignaleerd. 

Jan Jonker is overigens niet de enige Jonker die ze heeft zien vliegen. Zijn bloedeigen vader zag in de jaren zeventig al een onverklaarbare, oranje schim. Ondanks dat de Fries niet bang is voor ruimtewezens, vindt hij het allemaal best spannend. "Want je weet nooit wat ze doen", aldus Jonker. De Friese politie heeft tot nu toe nog geen andere meldingen over UFO's binnengekregen.

Fans FC Utrecht vinden Silberbauer de beste

Het debuutjaar van Michael Silberbauer bij FC Utrecht is in de ogen van de fans van de club uit de Domstad een succes geworden.

De Utrecht-supporters hebben de Deense middenvelder tot beste speler van het seizoen verkozen. De Domstedelingen maakten dit gisteren na de wedstrijd tegen Feyenoord op het veld van Stadion Galgenwaard bekend.

Silberbauer kreeg hiervoor de David di Tommaso-trofee overhandigd. De middenvelder kreeg de onderscheiding uitgereikt door Audrey, weduwe van de in 2005 plotseling overleden verdediger, en haar zoontje.

FC Utrecht nam afgelopen zomer Silberbauer over van FC Kopenhagen.

Arrestatie in terreurzaak-Ikea

De nationale recherche heeft vanochtend in Amsterdam een 48-jarige vrouw opgepakt, die op 11 maart vermoedelijk betrokken was bij een anoniem telefoontje over een dreigende terreuraanslag. Die zou een dag later plaatsvinden in Amsterdam Zuidoost.

Volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) wordt ze verdacht van het doen van een valse bommelding en dreiging met een terroristisch misdrijf. Naar aanleiding daarvan werden op 12 maart winkels van de ArenA Boulevard en de vestiging van Ikea in Amsterdam Zuidoost ontruimd. Een dag later konden de winkels pas weer open, nadat het politieonderzoek geen bevestiging van de dreiging had opgeleverd.

Uit nader onderzoek van de nationale recherche en de politie Amsterdam-Amstelland bleek dat het gewraakte telefoontje vanuit België kwam. Het is duidelijk geworden dat de verdachte op de bewuste 11 maart in Brussel verbleef.

De vrouw wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.


Arrestatie in terreurzaak-Ikea  (foto: DAG)

3,5 jaar cel en tbs voor 'beestachtige' moeder

Harriët P. (34) uit Veendam moet 3,5 jaar de cel in. Ook krijgt ze tbs met dwangverpleging. De vrouw probeerde vorig jaar haar 14-jarige dochter te vermoorden. De stiefvader van het meisje, de 39-jarige Peter O., moet zeven jaar zitten. Ook hij krijgt tbs met dwangverpleging.

De straffen zijn hoger dan de eis die het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden oplegde: vijf jaar cel en tbs. Volgens de rechtbank voldoet die strafeis niet aan de feiten.

Harriët en Peter stopten de 14-jarige Natasja zo lang in een vrieskist dat ze bewusteloos raakte door zuurstofgebrek en onderkoeling. De twee bonden haar ook vast op een tafel en dienden haar stroomstoten toe. Ook gooiden ze kokend water over haar heen en sloten ze haar geregeld op in haar slaapkamer, waarvan aan de binnenkant de deurklink was verwijderd zodat ze niet kon ontsnappen. Ze dwongen het meisje verrotte kaas vol vliegen, rode pepers en haar eigen braaksel en ontlasting te eten. Ook stopten ze een naaktslak in haar slip en vertelden haar dat het een bloedzuiger was.

De officier van justitie sprak tijdens de zitting van 'een opeenvolging van sadistische, beestachtige en kwaadaardige daden', en voegde toe dat de mishandelingen niet zouden misstaan in een horrorfilm.

De martelingen vonden plaats in Veendam, in het ouderlijk huis van het meisje. Na twee weken slaagde het kind erin alarm te slaan. In het ziekenhuis bleek ze zwaar onderkoeld en ondervoed te zijn. Ook had ze tweedegraads brandwonden. Toen de politie stiefvader Peter wilde meenemen, dreigde deze zijn zoontje van veertien maanden te zullen doodknijpen. Een arrestatieteam kon dat voorkomen.

Het gezin met vier kinderen stond al jaren onder toezicht van hulpverleners. Beide ouders gebruikten veel speed; in het weekeinde, als de hulpverlening er niet was. Drie van de vier kinderen waren uit huis geplaatst wegens verwaarlozing. Toen de 14-jarige dochter eind december 2007 weer thuiskwam, begonnen de verdachten zich aan haar te ergeren. Ze zou niet luisteren, verliefd zijn op haar stiefvader en de twee uit elkaar willen drijven. Ook zou Natasja volgens haar moeder en stiefvader 'verkeerd kijken'.


3,5 jaar cel en tbs voor 'beestachtige' moeder  (foto: DAG)

Veel felle kleurtjes in screenshots Katamari Forever

Vorige week hadden we al een trailer voor jullie en vandaag komt daar een flinke lading screenshots bij van Katamari Forever. In deze game zul je wederom als de prins een Katamari door de wereld rollen en proberen allerlei spulletjes op te pakken. Je doel is de verdwenen sterren opnieuw te creëren en op die manier je vader te redden uit een coma. Het klinkt allemaal wat vaag, maar dat zijn we van Katamari wel gewend inmiddels.

Rutjes bikkelt door ondanks hersenschudding

Naar nu blijkt heeft Sparta Rotterdam-middenvelder Nathan Rutjes gisteren in de wedstrijd tegen Ajax lange tijd met een hersenschudding gespeeld.

Rutjes hield de lichte hersenschudding over aan een botsing met Ajax-verdediger Rob Wielaert in de eerste helft. Ondanks de klap speelde de middenvelder door tot de 75ste minuut, waarna hij werd vervangen door Erik Falkenburg. Uit nader onderzoek kwam de lichte hersenschudding vervolgens naar voren, zo meldt RTV Rijnmond.

Rutjes kan overigens rustig de tijd nemen om te herstellen van zijn botsing. Door zijn gele kaart in de wedstrijd tegen Ajax is hij geschorst voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen NEC. Bovendien hoeft Sparta niet aan de bak in de play-offs.

[Actie] Win de game X-Men Origins: Wolverine

Als er een comic-based film uit komt betekent dit meestal ook dat er een game van uitkomt, dit geldt natuurlijk ook voor  X-Men Origins: Wolverine! Op FOK!games maak je nu kans op deze nieuwe comic-based game.

Anders dan de meeste filmgames houdt Raven zich niet aan een paar vaste regels. Zo is een groot deel van de game niet gelijk aan de film en daarnaast is de film voor 12 jaar en ouder, de game mag je pas spelen als je 18 bent.

Dat zie je terug, want de game laat je echt zien hoe Wolverine was voor hij een simpele X-Men werd en nog de brute killer Logan was. Je hakt je een baan door de vele vijanden, rijt ze aan stukken met de meest brute combo's en speciale aanvallen, je doet kortom dat waar Wolverine goed in is.

Wil je kans maken op de game klik dan HIER! en vul de vraag in.


Uitslagen Zondaghoofdklasse

Gisteren werd er weer een speelronde gespeeld in de Zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

DWV - FC Hilversum 0-2
31' Jerraynell van der Pol 0-1
63' Mauri Cabeza 0-2

VUC - Hollandia 2-3
21' Ivo Rottiné 0-1
28' Ivo Rottiné 0-2
38' Klaas Vriend 0-3
49' Dominique Broekhuizen 1-3
59' Danny Kettenis 2-3

Elinkwijk - Haaglandia 3-1
18' Gregory Thijm 1-0
35' Brutil Hosé 1-1
57' Hicham El Ghazouani 2-1
82' Rob Koppen 3-1

Westlandia - Argon 1-0
20' Raily Ignacio 1-0

VVSB - HBS 3-0
5' Jan Willem Koelemij 1-0
28' Geert van der Weiden 2-0
59' Sander Duindam 3-0

AFC - FC Omniworld 3-2
11' Gijs Roodbeen 1-0
12' Saďd Saďdi Amor 1-1
52' Bobby Gehring 2-1
53' Wout Meulemans 3-1
73' Houssain Ouhsaine 3-2

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia234540-24
2. Hilversum234341-32
3. Argon234041-24
4. Haaglandia234046-39
5. AFC233944-33
6. VVSB233637-28
7. Hollandia233034-33
8. ADO'20233034-33
9. FC Omniworld232840-36
10. HBS242828-46
11. Elinkwijk232429-41
12. VUC232125-39
13. DWV231111-43

DWV is gedegradeerd.Hoofdklasse B

Baronie - OJC Rosmalen 2-1
25' Willem van der Wegen 1-0
77' Jeroen van Moorsel 1-1
90' Yasin Asrih 2-1

Papendrecht - Schijndel/Bol 1-0
58' Giovanni Klaverweide 1-0

SV Meerssen - DESK 0-0

sv Venray - LONGA 9-0
7' Freek Thoone 1-0
17' Kueljac 2-0
24' Tom van Bergen 3-0
41' Lenders 4-0
47' Kueljac 5-0
56' Bob Crooij 6-0
60' Kueljac 7-0
65' Freek Thoone 8-0
74' Bob Crooij 9-0

sv Deurne – EVV 1-3
8' Dennis Welters 0-1
22' Tom Timmermans 0-2
60' Jeroen Evelein 0-3
87' Jeroen Sijbers 1-3

JVC Cuijk - UNA 2-0
56' Ferdi Akankan 1-0
82' Randy Hofmeijer 2-0

Dijkse Boys - Gemert 1-1
80' Robby Lutgens 1-0
88' Robbert van Lankveld 1-1

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie255046-28
2. Gemert254946-17
3. EVV254839-24
4. Dijkse Boys254038-28
5. UNA253742-36
6. sv Venray253552-43
7. Papendrecht253337-52
8. DESK253337-52
9. JVC Cuijk253239-37
10. sv Meerssen253238-46
11. Schijndel / Bol Accountants253027-29
12. sv Deurne252429-30
13. OJC Rosmalen252226-33
14. LONGA251025-75

LONGA is gedegradeerd.Hoofdklasse C

De Treffers - Sneek Wit Zwart 3-0
8' Kevin Sissing 1-0
78' Derk de Bruin 2-0
88' Aleh Putsila 3-0

SV Babberich - Be Quick 18872-1
4' Sander Tinneveld 1-0
66' Max Reilman 1-1
68' Mohassin Ouchene 2-1

Achilles'29 - Germania 3-1
32' Ivo Rigter 1-0
47' Luuk d'Hooghe 2-0
69' Luuk d'Hooghe 3-0
85' Patrick van Leeuwe 3-1

WKE - WSV 5-2
36' Erik Eleveld 1-0
40' Will Koops 2-0
46' Paul Weerman 3-0
50' Joey Ngarigota 3-1
64' Paul Weerman 4-1
80' Martijn Mulder 4-2
90' Berend Oosting 5-2

André Paus (trainer WKE)

HSC'21 - FC Lienden 0-2
38' Jeroen van de Kerkhof 0-1 (penalty)
90' Jeroen van de Kerkhof 0-2

Alcides - De Bataven 1-0
24' Wilco Niemer 1-0

sc Joure – Quick'20 0-2
45' Sargon Gouriye 0-1
87' Andreas Gurkan 0-2

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE255154-21
2. Quick'20254948-35
3. Achilles '29254746-27
4. De Treffers254742-24
5. HSC'21254452-32
6. FC Lienden254349-35
7. Be Quick 1887253132-33
8. sc Joure253033-42
9. Sneek Wit Zwart252726-37
10. Germania252522-36
11. Babberich252435-49
12. WSV252436-53
13. Alcides252330-57
14. De Bataven251622-46


De Bataven is gedegradeerd.

[Update] Magna Carta 2 komt in de herfst naar Europa

Uitgever Namco Bandai heeft bekend gemaakt dat de J-RPG Magna Carta II vanaf deze herfst in Europa te krijgen zal zijn. De game brengt ons naar de wereld Lanzheim, een land dat verscheurd wordt door burgeroorlog. Het verhaal zal volgens de publisher uniek zijn en gedreven worden door concepten als liefde, haat, politiek en verraad. Magna Carta II zal ons 40 uur aan speelplezier gaan bieden met een schijnbaar uniek gevechtsysteem dat real-time en turn-based combineert tot een vloeiend geheel. Dit alles wordt in beeld gebracht door de Unreal Engine 3 en we moeten dus volgens Namco Bandai fotorealistische graphics krijgen.

Magna Carta II verschijnt dit najaar exclusief op de Xbox 360.

[Update]
We hebben ook wat screenshots voor jullie gevonden.
[Giro] Selecties Astana en Team Columbia

De ploegleiders van Astana en Team Columbia hebben bekend gemaakt welke negen renners er op 9 mei namens hun ploeg aan de start van de Giro d'Italia zullen staan. Astana start met Levi Leipheimer als mogelijke kanshebber voor de eindzege. Columbia lijkt zich meer te richten op dagsucces.

Eerder werd al bekend dat Lance Armstrong in de ploeg van Johan Bruyneel een bijrol zal krijgen. De zevenvoudig winnaar van de Tour de France beschikt volgens zijn Belgische ploegleider nog niet over de juiste vorm om een rol van betekenis te spelen in Italië.


Volledige selectie Astana:
Lance Armstrong, Levi Leipheimer, Chris Horner, Yaroslav Popovych, Janez Brajkovic, José Luis Rubiera, Daniel Navarro, Steve Morabito en Andrey Zeits.

Volledige selectie Team Columbia:
Mark Cavendish, Morris Possoni, Edvald Boasson Hagen, Mark Renshaw, Thomas Lovkvist, Michael Barry,Marco Pinotti, Michael Rogers en Kanstantsin Siutsou.

Polen stuurt gevangenen naar Auschwitz

Polen wil gevangenen naar het voormalige concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz sturen in het kader van hun resocialisatie. Het gaat om een door het landelijke gevangenisbestuur geplande shocktherapie, meldde de Poolse krant Gazeta Wyborcza vandaag.

De gevangenen moeten zich ervan bewust worden waar kwaad toe kan leiden, aldus een woordvoerder van het gevangenisbestuur. "Geweld en vervolging kunnen een verschrikkelijk systeem tot gevolg hebben."

In Auschwitz werden tussen 1940 en 1945 meer dan een miljoen mensen omgebracht door de nazi’s. Veruit de meeste slachtoffers waren Joden. Het kamp staat symbool voor de Holocaust, de massale moord op Joden in de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens het verplichte eendaagse bezoek krijgen de gevangenen een rondleiding door het kamp, dat uit het oorspronkelijke kamp Auschwitz I, het vernietigingskamp Auschwitz II (Birkenau) en het werkkamp Auschwitz III (Monowitz) bestaat. Ook zijn er lezingen, een film en een seminar gepland. De deelnemers krijgen informatie over de gaskamers, de openbare terechtstellingen en de medische experimenten die op de kampbewoners werden uitgevoerd.

Voor het resocialisatieproject worden gevangenen geselecteerd die al het grootste deel van hun straf hebben uitgezeten.

[GP3] Organisatie maakt nieuwe details bekend

In 2010 zal het nieuwe GP3-kampioenschap van start gaan. De organisatie heeft vandaag meer details over bekend gemaakt over deze nieuwe klasse.

De organisatoren hebben vandaag in een verklaring laten weten dat het ontwerp en de ontwikkeling van de auto volgens de planning verloopt. De auto, die door Dallara ontworpen wordt, bevat een 280 pk motor en is gebaseerd op een twee liter turbo en wordt gebouwd door Renault.

"We baseren de GP3-series op de succesvolle filosofie van de GP2-series: Maak een competitieve auto, zorg ervoor dat de kosten laag zijn, rij gelijk met de Formule 1-kalender en zorg voor een spectaculaire show", aldus GP3-directeur Bruno Michiel. "Ik ben blij om onze nieuwe partners te verwelkomen en ik ben er zeker van dat we een goede competitie gaan neerzetten, zoals we dat met de GP2 hebben gedaan in de afgelopen vier jaar."

Pirelli zal de banden gaan verzorgen voor het kampioenschap, waarmee het merk terugkeert naar de Formule-series. Pirelli Motorsport directeur Paul Hembery is zeer verheugd met de samenwerking: "Werken met hoogwaardige teams en toekomstige kampioenen is een grote uitdaging voor ons. Wij zullen al onze ervaring inzetten om een goede betrouwbare band neer te zetten die gebruikt kan worden op alle circuits onder alle omstandigheden."

Update:
De volledige technische specificaties van de auto zijn hier te vinden (Engels).

Hyypiä na tien jaar weg bij Liverpool

Sami Hyypiä vertrekt na dit seizoen bij Liverpool. De verdediger, die tien jaar bij de Engelse club speelde, komt volgend seizoen namelijk uit voor Bayer Leverkusen. De Fin tekent bij de Duitsers een overeenkomst voor de duur van twee seizoenen.

Bayer Leverkusen hoeft overigens geen transferkosten voor Hyypiä te betalen. De Fin vertrok in de zomer van 1999 naar Engeland om zijn geluk te beproeven. Daar is de verdediger, die bij Liverpool onder andere de UEFA Cup, Champions League en FA Cup won, zeer zeker in geslaagd.

Rudi Völler, directeur van Bayer Leverkusen, is erg blij met de komst van de verdediger. "Met zijn ervaring kan Sami heel belangrijk worden voor onze jonge ploeg. Hij brengt een stukje stabiliteit."

Voor zijn vertrek naar The Reds kwam Hyypiä ook nog uit voor Willem II, waar hij in 1995 begon.

Chaos regeert bij Juventus

Bij Juventus rommelt het momenteel flink. De fans eisen het ontslag van trainer Claudio Ranieri, die zich inmiddels ook niet meer gesteund voelt door de spelersgroep van De Oude Dame.

"Ranieri moet weg", lieten de Juventus-supporters horen tijdens de wedstrijd tegen laagvlieger Lecce (2-2). Ranieri zit intussen met de handen in het haar. "Ik begrijp niet dat we in het laatste kwartier vermoeid raken, op de training is er namelijk niets aan de hand."

De sportkrant La Gazzetta dello Sport maakt melding van het tumult dat in de kleedkamer van Juventus ontstond toen Ranieri middenvelder Mauro Camoranesi wilde wisselen. De vurige Italiaan met Argentijnse roots was het niets eens met zijn vervanging en protesteerde hevig. Camoranesi werd hierbij gesteund door verschillende ploeggenoten.

Doelman Gianluigi Buffon koos er zelfs voor de kleedkamer te verlaten om te ontkomen aan de explosieve sfeer. De international gaf er de voorkeur aan alleen op het veld te gaan staan. "Ik hield het niet meer uit", aldus de reactie van Buffon in La Gazzetta dello Sport.

Juventus kan vier wedstrijden voor het einde van het seizoen de Scudetto vergeten en zal waarschijnlijk ook naast de tweede plaats grijpen. De ploeg van Ranieri staat elf punten achter op koploper Internazionale en moet vier punten goedmaken op nummer twee AC Milan. Fiorentina, dat als vierde staat geklasseerd, heeft een achterstand van vijf punten op Juventus.

Herdenking op een halflege Dam

Bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam is vanavond minder plaats voor toeschouwers dan gebruikelijk. In verband met de aanslag op de Koninklijke familie, afgelopen donderdag, zijn de veiligheidsmaatregelen in de hoofdstad verscherpt. Hierdoor is er minder ruimte voor toeschouwers om de herdenking op de Dam bij te wonen.

"We willen heel graag het open karakter behouden", liet een woordvoerder van burgemeester Job Cohen vandaag weten. "Desondanks is het zo dat we door de extra veiligheidsmaatregelen die we treffen, minder plek hebben op de Dam dan normaal." Om hoeveel plaatsen het precies gaat is echter niet zeker.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei verwacht, juist vanwege de recente gebeurtenissen, dat er vanavond extra veel mensen bij de Herdenking aanwezig willen zijn. "De verwachting is dat mensen meer dan ooit eraan hechten op deze nationale momenten bijeen te zijn." Stelde een woordvoerder van het Comité. Hoeveel mensen er precies worden verwacht is nog niet duidelijk.


Herdenking op een halflege Dam?  (foto: DAG)

Dochter redt lamme Hasselhoff

David Hasselhoff, voormalig Baywatch-acteur en jurylid bij het tv-programma “America’s got talent”, heeft eergisteren wederom een alcoholvergiftiging opgelopen, zo meldt entertainmentwebsite RadarOnline. Dat hij vaker te diep in het glaasje kijkt werd al eerder bekend door het filmpje dat zijn dochter uitlekte, waarop hij lam op zijn eigen badkamervloer lag te kroelen tussen de hamburgers.

Dit weekend ging het wederom mis, toen zijn dochter Hayley van 16 hem bewusteloos op de grond van zijn huis zag liggen in Encino, Californië. Een bange Hayley bleef haar vader maar in het gezicht slaan om hem bij zinnen te krijgen.

In paniek belde Davids dochter haar moeder Pamela Bach, van wie Hasselhoff onlangs is gescheiden, om hulp. Gelukkig woont zij dichtbij en was Pamela niet te beroerd om haar ex-man naar het ziekenhuis te rijden.

Hasselhoff heeft geluk dat de dokters hem alweer voor de zevende keer wisten op te lappen na een alcoholvergiftiging. De dokters zouden zelfs zijn leven gered hebben,  zo stelt RadarOnline. Het is dan ook maar de vraag of David het volgende doktersbezoekje wel overleeft.


Dochter redt lamme Hasselhoff  (foto: DAG)

Van Lottum nieuwe coach De Bakker

Thiemo de Bakker wordt sinds kort gecoacht door John van Lottum, aldus laatstgenoemde in zijn column in Sportweek. De samenwerking is echter nog niet vast.

"Concreet is onze samenwerking nog niet, we zijn nu eerst een proefperiode aangegaan. Er zal een bepaalde chemie moeten ontstaan, die dan hopelijk het beste in Thiemo naar boven haalt", aldus Van Lottum.

Van Lottum, die vorig jaar nog kort samenwerkte met Elena Dementieva, ziet veel talent in De Bakker, die momenteel de 236e plaats op de wereldranglijst bezet. "Hij is lang en heeft een geweldige service. Zijn lengte zit hem in het achterveld niet in de weg, waardoor hij goed speelt vanaf de baseline. Verder is hij competitief en eigenwijs, wat geen slecht ding is in topsport."

Brussel: economie EU krimpt 4 procent

De Europese Commissie heeft maandag een nieuw economisch rapport uitgebracht. De commissie verwacht voor 2009 een krimp van maar liefst 4 procent voor de Europese Unie. In 2010 volgt een krimp van de economie met 0,1 procent. De werkloosheid stijgt volgend jaar naar 11 procent. De inflatie blijft met minder dan 1 procent aan de lage kant.

Mogelijk vallen de cijfers voor Europa nog slechter uit dan nu geraamd, aldus Brussel. "De Europese economie zit midden in de diepste en wijdverbreidste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog", stelde EU-commissaris voor Economie Joaquin Almunia.

Almunia meent echter dat het herstel in zicht is: "De ambitieuze maatregelen die de regeringen en centrale banken hebben genomen in deze uitzonderlijke omstandigheden, leggen naar verwachting een bodem onder de val van de economische activiteit dit jaar en zorgen voor herstel volgend jaar."

Nederland lijkt het iets beter te gaan doen dan het EU-gemiddelde met een krimp van 3,5 procent voor 2009. Volgend jaar gaat de Nederlandse economie volgens het rapport met 0,4 procent krimpen. De verwachtingen komen overeen met het Centraal Planbureau (CPB).

De dalende economie heeft een dramatisch effect op de schatkisten. De tekorten lopen op tot gemiddeld 7,3 procent voor de EU-landen volgend jaar. Voor Nederland is dat 6,1 procent.

Crewwisselingen april

FOK!sport zal jullie ook in 2009 aan het begin van de maand laten weten welke verschuivingen er binnen de crew hebben plaatsgevonden. Hieronder volgt een overzicht van de wijzigingen in april.

In de afgelopen maand zijn er twee redactieleden bijgekomen, namelijk Keine_Ahnung en existenz. Bovendien kreeg FOK!sport een Content Manager in de persoon van Feejx. Veel mensen zullen haar ook wel kennen van de FOK!frontpage, waar ze dezelfde functie vervult.

Wil jij ook deel uitmaken van de redactie van FOK!sport? Er loopt op dit moment een sollicitatie, dus reageer snel!

Same as yesterday man!

We eindigden onze lange dag, die ons voerde langs allerlei ‘bountystranden’ en mooie natuur op een zeer klein eiland. Er was zelfs een punt waar er uit twee richtingen golven op elkaar botsten. Gelukkig was het inmiddels een beetje bewolkt geraakt, want onze blanke huidjes waren ondanks het vele smeren met zonnebrand toch lichtelijk aan de verbrande kant geraakt. Het zou niet veel hebben gescheeld of men zag mij aan voor een Engelse vootbalhooligan. Ondanks dat er maar twee barren waren op dit eiland besloten we tot een heuse kroegentocht.

Niet multiplayeren in Red Steel 2

Ubisoft heeft aangegeven dat ze Red Steel 2 zonder multiplayer gaan uitbrengen. Wel zijn er plannen om na de release van het spel een multiplayer uit te brengen in de vorm van DLC. Over het (in eerste instantie) niet uitbrengen van een multiplayer zegt Ubisoft:

"We would love to create a multiplayer engine, but not right now. It’s single player because we want to really focus on the core mechanic and as much as we all want to kill each other with swords, it’s not going to happen this time."

Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen na de redelijk slechte multiplayer van het eerste deel in de serie.

Verder wist Ubisoft te melden dat het spel geen open wereld zal zijn, maar daarnaast niet lineair zal zijn. Verschillende routes per level dus. Zwaardvechten zal de belangrijkste activiteit zijn, aangevuld met af en toe wat schiet-actie. Ook zal het mogelijk worden om levels opnieuw te spelen met eerder behaalde power ups en abilities. Het spel zal gebruik maken van een leveling systeem.
Vitesse werkt aan nieuw belofteteam

Vitesse is nadrukkelijk bezig met het invullen van het belofteteam voor volgend seizoen. Vorige week werd Roy de Ruiter al aangetrokken, nu komt ook Wilco den Hartog van GVVV.

De 21-jarige middenvelder is net als spits De Ruiter, die van Bennekom komt, afkomstig van een zaterdaghoofdklasser. Dit is niet vreemd, aangezien trainer Hans van Arum vorig jaar nog actief was bij Sparta Nijkerk. Ook die club komt uit in de hoofdklasse B.

Wilco den Hartog maakte inmiddels een mondelinge afspraak met Vitesse en toont zich opgetogen over zijn transfer: "De details moe­ten nog wel uitgewerkt worden. Mijn jongens­droom komt hiermee uit!" Den Hartog werd door het Veenendaalse GVVV zelf opgeleid en speelt sinds de zomer van 2007 in het eerste elftal.

Volendam en Tol bijna rond over terugkeer

FC Volendam en Nick Tol zijn bijna rond over een terugkeer van de middenvelder naar de proftak. Onlangs werd al bekend dat Volendam interesse had in de middenvelder van de zaterdagamateurs.

Inmiddels heeft Volendam de creatieve middenvelder een eenjarige aanbieding gedaan, met een optie voor nog eens twee seizoenen. De zoon van Pier Tol, een voormalig international, hoeft alleen nog maar te tekenen: "Ik heb vorige week een goed gesprek met manager voetbalzaken Peter Wijker en trainer Frans Adelaar gehad. We hebben over voetbal gesproken en over mijn kansen. Voor wat betreft het contract draait het nog om een klein detail. Ik moet voor 15 mei mijn ja-woord geven."

Nick Tol handhaafde zich met promovendus Volendam keurig in de middenmoot van de hoofdklasse B bij de zaterdagamateurs. De speler wist bovendien twaalf keer het net te vinden.

Bekijk de taktische manieren tot vernietiging van Red Faction

THQ en Volition hebben een trailer vrijgegeven van Red Faction: Guerrilla waarin de vele wat meer taktische gameplayelementen aan bod komen. Denk hierbij aan stealth-actie, bom-voertuigen in gebouwen rammen of mijnen op bruggen plaatsen. Ze hebben allemaal wel twee dingen gemeen, vijanden gaan erbij dood en de omgeving eindigt als een hoopje puin.

Red Faction: Guerrilla ligt begin juni in de winkels.

Drie Apeldoorners onder slachtoffers

Twee mannen en een vrouw die omkwamen door de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn, woonden in die stad. Nog een vrouw kwam uit Zutphen, verder kwamen een man uit Amersfoort en een man uit Almere om.

Dat blijkt vandaag uit een rouwadvertentie in de kranten, van onder meer het gemeentebestuur van Apeldoorn. De afgelopen dagen werd er massaal gerouwd in Apeldoorn. Mensen legden bloemen bij de plek des onheils en ontstaken kaarsjes voor de slachtoffers in de grote kerk.


Drie Apeldoorners onder slachtoffers  (foto: DAG)

Horeca Apeldoorn in problemen

Horecaondernemers in Apeldoorn hebben op Koninginnedag een omzetverlies geleden van 30 tot 40 procent. Dat meldt vakblad Misset Horeca vandaag na een gesprek met de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Apeldoorn, Dick Veldhuis.

Volgens de lokale afdeling van KHN zouden sommige horecaondernemers zelfs in de problemen komen door het omzetverlies. "Maar het leed veroorzaakt door het drama is veel belangrijker dan het omzetverlies”, aldus Veldhuis.

De horecaondernemers in Apeldoorn zijn donderdagmiddag na de aanslag bij elkaar gekomen voor overleg. Rond de klok van vieren is besloten alle feestelijkheden af te gelasten.

Het forse omzetverlies, in sommige gevallen bijna een halvering van de normale omzet op een Koninginnedag, zou volgens Veldhuis verstrekkende gevolgen kunnen hebben. "Ik verwacht dat er ondernemers in problemen komen door het gemis aan omzet.”

Hij gaat er vanuit dat gederfde inkomsten niet te verhalen zijn. "De overheid treft geen blaam, dus daar een claim neerleggen is onterecht." Horecagroothandel Sligro zou niet verkochte voorraden terug hebben genomen.


Horeca Apeldoorn in problemen  (foto: DAG)

WHO overweegt pandemie uit te roepen

De Mexicaanse griep heeft zich verder verspreid in Europa, de Verenigde Staten en Latijns Amerika. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn bijna duizend ziektegevallen in twintig landen bevestigd.

De kans groeit dat de WHO de hoogste alarmfase (niveau 6) voor de Mexicaanse griep zal afkondigen en de epidemie tot pandemie zal verklaren.

"Niveau 6 betekent niet het einde van de wereld. Het is belangrijk dat duidelijk te maken, want anders zal het aankondigen van deze alarmfase onnodig paniek veroorzaken", zei WHO-directeur Margaret Chan tegen de Spaanse krant El Pais. Momenteel geldt alarmfase 5.

Chan riep alle landen op waakzaam te blijven. "Griepvirussen zijn erg onvoorspelbaar. We moeten niet overmoedig worden. We moeten het H1N1-virus niet de kans geven zich met andere virussen te mengen. Daarom zijn we waakzaam", aldus Chan.

Haar waarschuwing kwam nadat de Mexicaanse autoriteiten hadden gezegd dat de epidemie over het hoogtepunt heen leek te zijn.

De bevestiging van een ziektegeval in Colombia was de eerste melding van de Mexicaanse griep in Zuid-Amerika. Ook in de VS, Canada en Europa zijn nieuwe besmettingen gemeld. In de VS is het aantal zieken van 160 (zaterdag) gestegen tot 245 (zondag) in 35 staten.

In Mexico zijn 25 sterfgevallen als gevolg van het griepvirus bevestigd, hoewel er meer dan honderd ‘verdachte’ sterfgevallen zijn. Volgens de laatste cijfers zijn 590 personen in Mexico besmet met het virus.

Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid liet zondag weten dat het ergste van de griepepidemie voorbij is. "De ontwikkeling van de epidemie is nu in een afnemende fase", zei minister Jose Angel Cordova van Volksgezondheid.

Mexico stuurt een vliegtuig naar China om meer dan zeventig Mexicaanse burgers op te halen die in dat land in quarantaine zijn geplaatst. Het isoleren van de Mexicanen heeft de woede gewekt van de Mexicaanse autoriteiten, die spreken van discriminatie.

Volgens de Mexicaanse ambassadeur in Peking is alleen gekeken naar hun paspoort en is niet nagegaan of ze daadwerkelijk uit Mexico kwamen en of ze met andere Mexicanen in contact zijn geweest.

De Chinese autoriteiten ontkenden dat sprake is van discriminatie. Volgens het ministerie van Volksgezondheid in Peking is de quarantaine-maatregel niet speciaal gericht tegen Mexicanen en is het besluit daartoe op een objectieve’ manier genomen.


WHO overweegt pandemie uit te roepen  (foto: DAG)

Chernarus te zien op screenshots ArmA II

Ontwikkelaar Bohemia heeft een viertal screenshots en de boxart vrijgegeven van de oorlogsshooter ArmA II, het vervolg op Armed Assault. Op deze screens kunnen we goed zien hoe Chernarus, het land waar de game zich afspeelt, er uit zal gaan zien. Op de homepage van de game kun je inmiddels ook wat uitgebreide informatie vinden over dit Sovjet-land. De wereld die je ziet is gebaseerd op de Ceske Stredohori-bergen in het noorden van Tsjechië. Je hebt in totaal 225 vierkante kilometer aan landschap tot je beschikking om je gezag doen gelden.

ArmA II ligt eind juni in ed winkels.


ArmA 2 is een oorlogs-game en speelt zich af in de nabije toekomst in 2009. De game vindt plaats in Chernarus (soort van Rusland) en jij moet als US-soldier meer slachtoffers zien te voorkomen in het gebied en de stabiliteit te bewaren. Arma 2 zal grote werelden bevatten, met daarin gedetailleerde wapens, voertuigen en omgevingen. De game zal te spelen zijn in singleplayer en multiplayer

AD plaatst foto 'verkeerde Karst'

Het Algemeen Dagblad (AD) heeft vandaag een foto op de voorpagina gezet waarvan vermeld werd dat hij de dader van de aanslag in Apeldoorn, Karst Tates, was. Bij nader inzien bleek de foto echter van een 'verkeerde Karst' te zijn, het ging om een foto van R. Tates en niet K. R. Tates. Weblog GeenStijl bracht dit vanochtend aan het licht.

Het AD erkent de fout. "De redactie meende een foto te hebben van de dader van de aanslag op Koninginnedag. Dit bleek vandaag onjuist”, aldus een woordvoerder. Het programma Shownieuws van SBS6 liet gisteren al een foto van R. Tates zien, maar deed dat met een balkje.

De foto komt van de sociale netwerksite Hyves. Sinds zijn foto gepubliceerd is ontvangt de jongen naar eigen zeggen vele telefoontjes en haatmails. "Wat SBS deed was al zeer incorrect", stelt Hugo Heerebout, de advocaat van de jongen. "Maar het Algemeen Dagblad doet het maandagochtend nog eens dunnetjes over. Niet gehinderd door enige journalistieke professionaliteit, terughoudendheid en zorgvuldigheid wordt de foto van de onschuldige R. Tates uit de Haarlemmermeer nogmaals getoond."

Het AD heeft inmiddels excuses aangeboden. "Ten onrechte is de man op de foto aangetast in zijn persoonlijke integriteit", vertelt algemeen hoofdredacteur Jan Bonjer.

De 'verkeerde Karst' op de voorpagina
Met dank aan TUFKAL voor de submit

 

Complete tracklist Guitar Hero: Greatest Hits komt donderdag

Afgelopen week werd de muziek uit Guitar Hero 3: Legends of Rock die je opnieuw zult kunnen spelen in Greatest Hits bekend gemaakt. Het is wel duidelijk dat de heren ontwikkelaars niet bepaald een fan zijn van de tracklist van Legends of Rock, slechts acht nummers mag je opnieuw spelen, terwijl uit deel 2 negentien nummers de tracklist hebben gehaald. Aanstaande donderdag zullen we horen welke muziek uit Rock the 80's zijn weg zal vinden naar de game.

Guitar Hero
Pantera - “Cowboys From Hell (Live)”
Franz Ferdinand - “Take Me Out”
Queens Of The Stone Age - “No One Knows”
Joan Jett & The Blackhearts - “I Love Rock N’ Roll”
Boston - “More Than A Feeling”
White Zombie - “Thunder Kiss '65”
Blue Öyster Cult - “Godzilla”
Helmet - “Unsung (Live)”
Queen - “Killer Queen”
Incubus - “Stellar”
Ozzy Osbourne - “Bark At The Moon”
Deep Purple - “Smoke On The Water”
The Donnas - “Take It Off”
The Exies - “Hey You”

Guitar Hero II
Avenged Sevenfold - “Beast And The Harlot”
Rage Against The Machine - “Killing In The Name”
Rush - “YYZ”
Lynyrd Skynyrd - “Free Bird”
Foo Fighters - “Monkey Wrench”
Iron Maiden - “The Trooper”
Nirvana - “Heart-Shaped Box”
Lamb of God - “Laid To Rest”
The Police - “Message In A Bottle”
Wolfmother - “Woman”
Kansas - “Carry On Wayward Son”
Stone Temple Pilots - “Trippin' On A Hole In A Paper Heart”
Warrant - “Cherry Pie”
Alice in Chains - “Them Bones”
Danzig - “Mother”
Jane’s Addiction - “Stop!”
Reverend Horton Heat - “Psychobilly Freakout”
The Sword - “Freya”
Mötley Crüe- “Shout At The Devil”

Guitar Hero III: Legends of Rock
Pat Benatar - “Hit Me With Your Best Shot”
Living Colour - “Cult Of Personality”
Heart - “Barracuda”
Kiss - “Rock And Roll All Nite”
AFI - “Miss Murder”
DragonForce - “Through The Fire And Flames”
Priestess - “Lay Down”
Slayer - “Raining Blood”


De Bakker naar hoofdtoernooi München

Thiemo de Bakker is er in geslaagd om zich voor het hoofdtoernooi van München te plaatsen. De Nederlander wist zijn derde partij in het kwalificatietoernooi namelijk van Marco Crugnola uit Italië te winnen. De setstanden waren 4-6, 6-1 en 6-2.

De Bakker weet nog niet tegen wie hij in de eerste ronde van het graveltoernooi moet spelen. Potentiële tegenstanders van de Westlander zijn Marin Cilic, Tomas Berdych, Rainer Schüttler, Paul-Henri Mathieu en Julien Bennetteau. Al deze tennissers zijn in de top 50 van de wereldranglijst terug te vinden.

Dodental Mexicaanse griep stijgt

Zeker 985 mensen zijn wereldwijd besmet geraakt met de Mexicaanse griep. Ten minste 26 mensen zijn overleden aan het virus. Allen zijn Mexicanen, van wie er een tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten overleed. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO maandag bekendgemaakt.

In Mexico raakten zeker 590 mensen besmet met de nieuwe griepvariant. De autoriteiten legden het openbare leven in Mexico-Stad vrijwel volledig stil. Inmiddels komen er nauwelijks nieuwe besmettingen bij in het land. Daarom mogen restaurants, bars, bioscopen, theaters en sportscholen hun deuren waarschijnlijk vanaf woensdag weer openen. Bijna een half miljoen banen zouden op de tocht staan als de situatie blijft voortduren.

Buiten Mexico blijft het aantal bevestigde besmettingen stijgen. Tot dusverre is het virus in twintig landen opgedoken. Het nieuwe virus is vooral bij jongeren en vijftigplussers aangetroffen, maar ook bij dieren. Een reiziger bracht het virus vanuit Mexico mee naar Canada, waar hij familieleden en een aantal varkens besmette.


Mexicanen beschermen zich massaal tegen de varkensgriep (foto: ANP)

 

Hoerenloper wil praten

Klanten van de Russische seksindustrie hebben liever een goed gesprek dan seks met een prostituee. Volgens de dames van plezier praten de klanten graag over hun werk. Experts zeggen dat veel mannen zichzelf identificeren met hun werk en met wat ze verdienen.

Volgens de Britse seksdeskundige, Tracey Cox, zakt het libido in financieel moeilijke tijden door de stress. Bij een prostituee kunnen mannen dan hun verhaal kwijt, omdat ze eigenlijk iemand is die betaald wordt om niet te oordelen over wat de ander vraagt. Betaalde seks is populair in Rusland. In de hoofdstad, waar meer dan tien miljoen mensen wonen, werken circa honderdduizend hoeren ondanks dat prostitutie daar illegaal is.

Prostituees die in de buurt van het Kremlin werken zeggen niets te merken van de crisis, "Wij zijn de hele wereld van dienst vanaf hier en er is niks veranderd". Het werk gaat dus gewoon door.

Wolverine hit ondanks workprintlek

Ondanks slechte recensies en een gelekte workprint vorige maand is de prequel op de drie X-menfilms een enorm succes in Amerika. De film bracht daar in drie dagen 87 miljoen dollar op.

De workprint blijkt achteraf niet veel te verschillen van het eindresultaat, op de toegevoegde visuele effecten na. Vele critici vinden de film slecht, zowel het verhaal als het acteerwerk. Toch is Wolverine massaal bezocht. Ook in Nederland draait de film inmiddels. Wolverine gaat over de geschiedenis van de man met de stalen klauwen. Zo komen we te weten hoe hij zijn nieuwe skelet kreeg en hoe hij zijn geheugen kwijtraakte. Lees ook de FOK!recensie.

Ecclestone: "Ik bescherm Ferrari"

Bernie Ecclestone heeft gereageerd op Max Mosley's opmerking dat de Formule 1 best zonder Ferrari zou kunnen.

Ecclestone gaf aan dat hij Mosley Ferrari niet zal laten "vernietigen". "Ik sta het niet toe", aldus Ecclestone. "Het probleem is dat je nooit in debat moet gaan met Max. Hij is erg slim en je zult nooit winnen." Deze reactie gaf hij nadat de FIA-president een interview had gegeven over de reactie van Ferrari op de budgetlimiet.

Volgens Ecclestone kan de budgetlimiet echter prima ingevoerd worden zolang de teams en de internationale autosportbond FIA een aantal belangrijke zaken afspreken. "Uiteindelijk kunnen we het wel eens worden over de invoer van de budgetlimiet, zelfs Ferrari. Er zijn alleen zorgen over de manier waarop de limiet ingevoerd zou moeten worden. Dat soort zaken moet dus besproken worden", aldus de Brit.

Hugh Jackman: Wolverine-film heeft geleend van de game

Harige Australiër Hugh Jackman geeft nu al tien jaar gestalte aan de bad-ass mutant Wolverine, iets wat iedere zichzelf respecterende gamer wel moet weten. Sterker nog, ook al respecteer je jezelf niet dan nog zou je het moeten weten want er zijn inmiddels al vier toffe films uitgekomen met Jackman als Wolverine. Maar goed, van zijn laatste film, X-Men Origins: Wolverine, is ook een game uitgekomen (die je deze week trouwens bij ons kunt winnen, kijk maar eens op onze hoofdpagina) waar Jackman ook bij betrokken was.

Vrij uniek aan de game is dat de productie ervan tegelijkertijd plaats vond als die van de film, waardoor er materiaal van het ene medium naar het andere getransporteerd kon worden. Zo vond Jackman (die ook als producent werkte aan de film) bepaalde dialogen die geschreven waren voor de game zo goed dat hij ervoor gezorgd heeft dat deze ook in de film terecht zijn gekomen.

Daarnaast verdiept de game het verhaal ook van de film. Waar een film vaak anderhalf tot twee uur duurt zijn games (vaak) veel langer dan dat, waardoor er meer tijd is om subplots en karakters uit te werken. De game volgt niet precies het verhaal van de film, maar bouwt er eigenlijk op voort.

'Liverpool wil Pranjic'

Liverpool heeft sc Heerenveen-speler Danijel Pranjić hoog op haar verlanglijstje staan. De ploeg van trainer Rafael Benítez heeft zich al bij zaakwaarnemer Sřren Lerby gemeld. Heerenveen zelf weet nog niets van de interesse van de Britse club in de Kroatische middenvelder.

Zondag na afloop van de competitiewedstrijd van sc Heerenveen tegen ADO Den Haag meldde Pranjić tegen Omrop Fryslân dat Liverpool interesse in hem had. De twintigvoudig Kroatisch international speelt sinds 2005 bij Heerenveen en heeft in de Eredivisie 32 maal het net getroffen. Dit seizoen is Pranjić de dragende kracht in het team van Trond Sollied dat vijfde op de ranglijst staat en op 17 mei nog de bekerfinale tegen FC Twente mag spelen.

Boek seksuele voorlichting voor peuters

In Australië is het boek 'Where Did I Really Come From?' onlangs verschenen. Het boek richt zich op kinderen vanaf twee jaar die bijvoorbeeld alles willen weten over lesbische stellen die zwanger willen worden door middel van spermadonoren.

Sommige bezorgde ouders hebben al een advocaat in de arm genomen omdat ze claimen dat het boek gericht is op te jonge kinderen. Een woordvoerster van Focus On The Family zei zelfs dat het boek de traditionele samenstelling van het gezin devalueert en heel erg ongevoelig is naar 'normale' stelletjes met kids toe. Volgens auteur Narelle Wickham is het echter een gewone publicatie die alleen wat verder gaat op het gebied van bezwangeren.

Nederlandse voorvechters van normen, waarden en het gezin als hoeksteen van de maatschappij hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken. Het boek, waarin tweejarigen gedetailleerd verteld krijgen hoe ze elkaar zwanger krijgen, komt vooralsnog niet naar ons land.

EC lekte geen informatie over Ryanair

De Europese ombudsman heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese Commissie (EC) geen vertrouwelijke informatie heeft gelekt over vliegtuigmaatschappij Ryanair. Wel acht de ombudsman bewezen dat er vertrouwelijke informatie naar de pers is gelekt, maar deze informatie komt niet via de Europese Commissie.

In mei 2007 diende Ryanair een klacht in bij de Europese ombudsman, wegens het lekken van informatie door de Europese Commissie. Deze informatie zou zijn gelekt bij een onderzoek van de EC naar een overname van Aer Lingus door luchtvaartmaatschappij Ryanair. Naar aanleiding van het onderzoek werd besloten dat een overname door Aer Lingus werd verboden.

Donington Park ziet toekomst zonnig in

Donington Park-directeur Simon Gillet ziet de toekomst zonnig in voor het circuit. In de aanloop naar de Britse Grand Prix in 2010 die er gehouden zal worden heeft het circuit al met diverse tegenslagen te maken gehad.

Er lopen diverse aanklachten tegen de directeur en het circuit is momenteel ook zijn racelicentie kwijt. Gillet verwacht echter donderdag de racelicentie terug te krijgen en gaat niet bij de pakken neer zitten.

"Ik weet zeker dat volgend jaar de Grand Prix van Groot-Brittannië hier op Donington Park zal plaats vinden. We zijn deze uitdaging aangegaan met de gedachte dat we alles op eigen benen konden regeling zonder hulp van de overheid of de bancaire sector. We hebben een plan waarmee wij het beoogde investeringsniveau kunnen bereiken. Dat plan hebben we altijd al gehad", aldus de directeur over de huidige situatie.

"Ik snap dat er twijfels zijn. Volgens mij is de beste manier om de renovatie te financieren een pond vragen aan iedereen die denkt dat wij de Grand Prix niet gaan houden. Dan krijgen we de verbouwing wel duizend keer gedekt. Britten zijn sceptisch, maar de mensen die er toe doen geloven dat het ons gaat lukken."

Smith ontbreekt bij FBK Games

Rutger Smith zal niet meedoen aan de FBK Games die op 1 juni gehouden worden in Hengelo. Hij kampt nog steeds met rugproblemen, waardoor hij niet aan het kogelstoten kan meedoen.

Diezelfde rugklachten kostten Smith ook al zijn deelname aan de nationale en Europese indoorkampioenschappen eerder dit jaar. De afgelopen tijd heeft hij in San Diego, tijdens een trainingsstage, gewerkt aan zijn rentree, maar hij heeft de organisatie van de FBK Games toch laten weten dat hij nog niet fit genoeg is om weer een gooi naar de titel te doen. In 2007 won hij al eens de titel bij het kogelstoten tijdens de Grand Prix-wedstrijd en vorig jaar werd hij zowel met kogelstoten als discuswerpen vierde.

26 gewonden door blikseminslag

Op een voetbalveld in Ingoldingen, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, zijn 26 mensen gewond geraakt door een blikseminslag. De inslag was opvallend omdat er geen wolkje in de lucht te zien was. Meteorologen zeggen dat ze de klap nooit hebben zien aankomen.

Bij de warming-up van twee jeugdvoetbalelftallen sloeg de bliksem in op een lichtmast. Daarbij raakten zowel spelers als enkele supporters en omstanders gewond. Drie van hen zijn er slecht aan toe, een van hen wordt in een kunstmatig coma gehouden maar verkeert buiten levensgevaar.

Berlusconi eist excuses van echtgenote

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi eist dat zijn vrouw Veronica Lario excuses aanbiedt voor haar uitlatingen over zijn overspelige gedrag. Hij liet maandag in de krant Corriere della Sera blijken dat hij niet weet of het voldoende is om een echtscheiding te voorkomen, als zij door het stof gaat.

Lario zou de juridische procedures voor de echtscheiding al in gang hebben gezet. Zij werd woedend toen Berlusconi enkele schaars geklede vrouwen die tijdens tv-shows de presentator omringen, op de lijst van zijn partij bij de Europese verkiezingen van juni ging zetten.

Ook bezocht Berlusconi onlangs de verjaardag van het 18-jarige model Noemi Letizia (foto's), die hij een dure gouden nekketting gaf. Lario reageerde verbaasd: "Silvio heeft nooit de 18e verjaardagen van zijn drie eigen dochters bezocht."

Toch lijkt de 72-jarige Berlusconi in te binden, door slechts één showbizzvrouw op de Europese verkiezingslijst van zijn partij te zetten. Berlusconi weigert echter zijn excuses voor zijn gedrag aan te willen bieden. Dat deed hij enkele jaren geleden op een halfslachtige manier wel, toen hij tegen een pin-up had gezegd dat hij met haar zou willen trouwen, als hij niet met Lario, die hij bijna dertig jaar kent, gehuwd was geweest.

Ome Berlus

'Nieuwe grote titels zullen aangekondigd worden op de E3'

Volgende maand is het zo ver. Voor de meeste gamesjournalisten is het dan dik stressen. Al die nieuwtjes, screenshots weer op hun site plaatsen... Dat is veel werk hoor! Maar goed, zo ver is het nog niet. Wél kunnen we gedurende het wachten lekker gaan speculeren over de mogelijke nieuwe titels die misschien aangekondigd worden. Een 'betrouwbare bron' van Criousgamer weet in ieder geval wat er aangekondigd wordt:

–EA will announce the long awaited return of the popular Snowboarding franchise (SSX-(Unknown Title) for Playstation 3, 360, WII.

–Eidos will finally break their silence on the upcoming (Hitman-(Unknown Title) with some details and trailer, And another ‘Title‘ could possibly be announced, both Multi-Platform.

–Sony has been in talk with ‘Atlus Co.’ to bring their famous Playstation 2 title ‘Persona‘ exclusively on Playstation 3 and on E3 it will be officially announced,

–Ubisoft will release gamplay trailers of long awaited ‘I Am Alive’ & ‘Assassins Creed 2′ along with them another ‘Tom Clancy’ title will be unveiled possibly ‘Ghost Recon’.

Mogen we ook waarzeggers worden? Dan kunnen we ook in de toekomst kijken. Maar goed, veel aankondigingen zijn het niet. Tenslotte is de nieuwe Ghost Recon al aangekondigd, dus die hebben we niet meer nodig. Ga maar lekker verder speculeren tot we ze allemaal hebben.

[UPD] Dagblad van het Noorden lekt adressen

Uitgeversconcern NDC (Noordelijke Dagbladcombinatie), uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden, heeft alle mailadressen van geregistreerde gebruikers openbaar staan op hun eigen website. Voor het programma, Copernica, waarmee de krant haar geregistreerde gebruikers voorziet van een nieuwsbrief, staat een txt-bestand online, met daarin alle mailadressen.

Update 11:35:

Het Dagblad van het Noorden heeft zojuist gebeld met de redactie van FOK! om aan te kondigen dat het probleem is verholpen. De 32.781 mailadressen zijn inmiddels niet meer te vinden via hun website. Via een nieuwsbericht laat het Dagblad van het Noorden weten dat het de gang van zaken betreurt.

De mailadressen verschenen online na een gat in de beveiliging. Dit gat ontstond na aanpassingen aan de website van DvhN om de snelheid te verbeteren. Helaas verschenen zo wel vele mailadressen op het internet en in zoekmachines als Google.

logo Dagblad van het Noorden
Dagblad van het Noorden, ook voor het testen van uw spamfilter

 
Kijk op FOK!weblog voor meer achtergronden en details over dit voorval.

[GT] Uitslag Silverstone

Afgelopen weekend heeft op het circuit van Silverstone de eerste race plaatsgevonden van het FIA GT-kampioenschap 2009. De race werd gewonnen door het duo Karl Wendlinger en Ryan Sharp met hun K plus K Motorsports Saleen S7.

De Nederlanders in dit kampioenschap deden aardig mee tijdens de race. Xavier Maasen werd met teamgenoot Guillaume Moreau derde in hun Luc Alphand Aventures Corvette Z06 en het team van Mike Heezemans en Anthony Kumpen mistte net het podium door op de vierde plaats te eindigen in eenzelfde Corvette van het team PK-Carsport. Ook het DKR Engineering-team van Jos Menten deed het niet onaardig door op de zevende plaats te eindigen.

Een aantal safety carsituaties zorgden ervoor dat het een leuke race werd, waarbij op het scherpst van de snede gestreden werd. Het duo Wendlinger/Sharp ondervond hier echter weinig problemen van en werd nauwelijks bedreigd. Alleen het Vitphone Racing Team Maserati van Andrea Bertolini en Michael Bartels kon enigszins druk zetten.

In de GT2 klasse ging de zege naar de Prospeed Competition Porsche 997 GT3 RSR van Richard Westbrook en Emanuelle Collard. De volgende race zal over twee weken gereden worden op het circuit van Adria in Italië.

Bunker: Big Brother Bart tevreden

Big Brother Bart, een van de makers van de online realitysoap The Bunker, kijkt tevreden terug op de eerste week van zijn project. Gedurende 25 dagen zitten acht deelnemers in de atoomkelder van Johan Vlemmix opgesloten.

Bart vindt dat de kandidaten een leuk spel spelen en goed overkomen op de streams. Dat Bobby vroegtijdig de bunker moest verlaten omdat zijn medebewoners hem eruitstemden, terwijl al bekend was dat Renate sowieso weg zou gaan, vindt hij goed gespeeld door de anderen.

Dat de streamers zich soms negatief uitlaten over de bewoners van The Bunker of de opdrachten van de redactie vindt hij niet erg. "Tijdens BB6 en DGK was ik zelf ook fervent streamert, en ik weet als geen ander hoe mensen kunnen reageren op deelnemers in een reallifesoap. Ik heb me dan ook niet verbaasd over de negatieve reacties op het forum. Ik heb me wel verbaasd over de enorme hoeveelheid posts in TBO. 50.000 in een maand en een week, daarvoor nemen wij ons petje af."

Vandaag gaat The Bunker Online de tweede week in. De dag begint al goed met bekvechten tussen Peter en Jeroen die elkaar niet mogen. Amber zit er doorheen en mocht even de bunker uit en naar boven. Overigens beginnen sommige bewoners een beetje verkouden te worden.

Lees alles over The Bunker Online op het FOK!forum

Play-offs lonken voor Feyenoord

Feyenoord kan zich volgend weekend alsnog voor de play-offs om Europees voetbal plaatsen. De Rotterdamse formatie zal dan wel gelijk moeten spelen tegen Roda JC. Hierdoor kan de ploeg uit Rotterdam-Zuid het dramatisch verlopen seizoen toch nog op een leuke manier afsluiten.

"We zullen niet de polonaise gaan lopen als we de play-offs halen, maar het is wel een goede prestatie," liet Giovanni van Bronckhorst in een reactie weten. "Als je in januari gezegd had dat we met nog één speeldag te gaan zevende zouden staan in de Eredivisie, had niemand je geloofd. Maar goed, met de zevende plek hebben we natuurlijk nog niets. In de play-offs heeft iedereen evenveel kans."

Niemand zal er meer aan twijfelen dat Feyenoord de play-offs zal halen. Tijdens de laatste speelronde nemen de Rotterdammers het namelijk op tegen Roda JC, dat inmiddels laatste staat. "Eigenlijk hadden we het karwei zondag al kunnen klaren, tegen FC Utrecht. In de slotfase verzuimden we 2-3 te maken en de partij op slot te gooien. Maar gezien de resultaten op de andere velden hebben we goede zaken gedaan, we zijn zelfs een plekje gestegen. Nu moeten we het afmaken tegen Roda. Zij moeten winnen om degradatie te ontlopen, dus het zal een duel met grote belangen worden," vervolgde Gio zijn verhaal.

Het is nog maar de vraag of Feyenoord aanstaande zondag over Jon Dahl Tomasson kan beschikken. De Deen liep zondag een blessure aan zijn enkel op. "Mijn enkel klapte een beetje dubbel, toen ik landde na een luchtduel," laat hij weten. "Maar ik kan nu echt nog niet zeggen hoe ernstig het is. Dat zien we de komende dagen wel, hopelijk valt het mee."

Verzoek Charles Taylor om vrijspraak afgewezen

De rechters van het Speciale Hof voor Sierra Leone (SCSL) hebben vandaag het verzoek van ex-president Charles Taylor van Liberia afgewezen om al na de eerste fase van zijn proces wegens oorlogsmisdaden geheel of gedeeltelijk te worden vrijgesproken.

De verdediging had betoogd dat SCSL-hoofdaanklager Stephen Rapp, die in de eerste fase van het proces zijn zaak had gepresenteerd, onvoldoende bewijs heeft om tot een veroordeling te komen.

Maar volgens de rechters heeft Rapp wel degelijk voldoende bewijs geleverd dat tot een veroordeling kan leiden. Er zijn getuigen geweest die vertelden over moorden, verkrachtingen en het afhakken van ledematen in Sierra Leone. En er zijn getuigen geweest die vertelden dat Taylor, als president van buurland Liberia, samen met Sierra Leoonse rebellen die misdaden heeft gepland.

Over enkele weken begint de verdediging met de presentatie van haar zaak.

Verzoek Charles Taylor om vrijspraak afgewezen  (foto: ANP)

Kwakman wil gesprek met Maaskant

Kees Kwakman kan zich niet vinden in de reserverol, die hem is toebedeeld, en wil een gesprek met trainer Robert Maaskant. De middenvelder van NAC Breda bracht zondag 90 minuten op de bank door en vindt het inmiddels een vreemde situatie.

"Ik had dit absoluut niet verwacht," aldus Kwakman. "Begin deze week gaf Maaskant nog aan dat hij het gevoel had dat bepaalde spelers de fitheid en de scherpte misten om er nog voor te gaan."

Kwakman liet overigens ook weten dat hij nog altijd gemotiveerd is. "Ik zelf heb nog zeker wél die drive én ik ben hartstikke fit. Dat weet Maaskant," aldus de middenvelder.

Toch was de teleurstelling zondag groot toen bleek dat Csaba Fehér na de pauze mocht invallen. "Niets ten nadele van Csaba, maar hij heeft weken niet gevoetbald en pas twee keer meegetraind. Opvallend. Ik zeg niet dat we met mij wel gewonnen hadden, maar het is wel een rare situatie."

TNT boekt fors minder winst

TNT heeft in het eerste kwartaal ruim de helft minder winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit vandaag gepresenteerde resultaten over de eerste drie maanden van dit jaar.

Het bedrijf verwacht dat de moeilijke handelsomstandigheden van het kwartaal zich zullen voortzetten in de rest van het jaar. "De wereldwijde economie blijft uitdagend", aldus bestuursvoorzitter Peter Bakker.

De winst kwam uit op 76 miljoen euro tegen 179 miljoen euro een jaar eerder. Dat is iets boven de verwachting van analisten. De omzet kwam ruim 10 procent lager uit op 2,44 miljard euro, net onder de prognose van analisten. TNT lijdt zwaar onder een teruggang in postvolumes.

TNT boekt fors minder winst  (foto: ANP)

[Giro] Team LPR maakt ploeg bekend

Team LPR begint aanstaande zaterdag met twee kopmannen aan de Giro d'Italia. De ploegleiding wees voor deze functie Danilo Di Luca en Alessandro Petacchi aan.

Di Luca, die vorig jaar als achtste in het algemeen klassement eindigde, zal zich vooral op het klassement gaan richten. Petacchi mag proberen een aantal dagzeges bij elkaar te springen. In het verleden was de Italiaan al 24 keer de beste.


Selecties Team LPR:

Gabriele Bosisio, Riccardo Chiarini, Giairo Ermeti, Jure Golcer, Danilo Di Luca, Matteo Montaguti, Alessandro Petacchi, Daniele Pietropolli, Alessandro Spezialetti

Krajicek boekt acht plaatsen winst

Michaëlla Krajicek heeft op de wereldranglijst weer acht plaatsen gewonnen. De Nederlandse reikte eerder deze week tot de kwartfinales van het tennistoernooi in Johannesburg en staat nu op plaats 127. Arantxa Rus is op de 142e plaats terug te vinden.

Dinara Safina is nog altijd de nummer één van de wereld. Ook bij de mannen is de leider nog steeds dezelfde, namelijk Rafael Nadal. De Spanjaard wordt gevolgd door Roger Federer. Jesse Huta Galung mag zich nog altijd de beste Nederlander bij de mannen noemen. Hij staat op plek 149.

Sollied: "Play-offs zijn bullshit"

sc Heerenveen-trainer Trond Sollied is niet blij dat zijn club mogelijk in de play-offs voor een beter ticket in de UEFA Europa League uit moet komen. De Noor geeft dan ook zijn basisspelers vakantie en stelt veel spelers uit het beloftenteam op.

Mocht Heerenveen de bekerfinale van FC Twente verliezen, dan moet de Friese club in de play-offs strijden voor een beter ticket in de Europa League. Hierdoor kan Heerenveen later in de voorrondes instromen. "Ik zie geen reden waarom ik mijn belangrijke spelers een deel van hun vakantie af moet nemen voor een weekje minder voorbereiding. Play-offs zijn goed voor de strijd tegen degradatie, maar bullshit voor de Europese tickets," zei Sollied zondag na het thuisduel tegen ADO Den Haag.

"Ik geef mijn spelers liever rust zodat ze fris en fit zijn voor het nieuwe seizoen. Dat is beter dan dat ze in korte tijd vier wedstrijden moeten spelen en dan één weekje later kunnen beginnen aan de voorbereiding," aldus de Noorse oefenmeester die duidelijk is over de in zijn ogen onnodige play-offs.

Regels voor natuurfotografen

In het programma Vara's Vroege Vogels werd gisteren de code voor natuurfotografie gepresenteerd. Het doel van de gedragsregels is om erge verstoringen in de natuur te voorkomen. Het komt namelijk steeds vaker voor dat fotografen heuse dierenbeulen worden voor een mooi kiekje.

Niet zelden worden vlinders in de koelkast gestopt, zodat ze niet wegvliegen of kikkers vastgeplakt zodat ze niet snel voor de 'klik' wegspringen. Natuurfotografen klimmen in bomen om in nesten te kijken, vertrappen planten of voeren kroketten aan jonge vosjes. Een mooie foto gaat voor alles: ook voor de natuur.

Digitale fotografie
Vroege Vogels ziet een sterke groei van natuurfotografie door de komt van de digitale camera en mobiele telefoons met een fotofunctie. De regels voor natuurfotografie zijn nergens echt vastgelegd. Verschillende organisaties en websites hanteren verschillende regels. De bedoeling van de Vroege Vogels Fotocode is duidelijkheid te verschaffen. Iedere website mag deze regels ook overnemen. Zo ontstaat er wellicht meer duidelijkheid voor de fanatieke (hobby)fotograaf.

'Gij zult niet verstoren' 
"Vroege Vogels heeft regelmatig aandacht voor deze zaken (verstoring van de natuur, red.), maar we willen niet alleen onze afkeuring uitspreken maar ook een eenvoudig reglement aanbieden,” aldus eindredacteur Joost Huijsing. Er is namelijk maar één gebod voor natuurfotografen en -filmers: 'Gij zult niet verstoren'. Om dit gebod handen en voeten te geven, heeft Vroege Vogels dit gebod geconcretiseerd via een lijst met tien gedragsregels. 

"Ook voorstellen voor wijzigingen en aanvullingen zien we graag tegemoet. De tien geboden uit de Bijbel verander je niet gauw, maar natuurfotografie is een snel groeiende hobby waarin veel gebeurt. Ook de techniek kan veranderingen van de regels op termijn nodig maken. Alles om de verstoringen binnen de perken te houden."

De gedragscode is hier te vinden. 

Met dank aan KritischeMassa voor de submit.

Voormalig uitgever kloont World of Warcraft

In China werd tot voor kort World of Warcraft uitgegeven en onderhouden door The9 Ltd, maar helaas voor dit bedrijf sloot Blizzard onlangs een deal met een concurrent. Blijkbaar zijn de mensen van The9 daar niet echt blij mee en zo ging onlangs de website online voor de opkomende game World of Fight, de website doet qua stijl erg denken aan World of Warcraft en zelfs de URL is maar een letter anders van die van WoW. The9 brengt daarmee een nieuwe dimensie aan het concept "games kopiëren", het leuke is dat dit in China gewoon geoorloofd is.

Volgens onderzoeksbureau iResearch heeft Blizzard weinig om zich zorgen over te maken. Ondanks de mediahype die vooral in China nu ontstaat zullen veel spelers trouw blijven aan World of Warcraft. Dit ook omdat The9 helemaal niet de technische kracht heeft om de game echt helemaal te klonen.

"With the topic staying in the center of attention, The9 can easily attract attention by doing this, but Chinese players have high loyalty for the game, and technically, The9 does not have the technical ability to copy WoW."

Van Basten krijgt steun van bestuur

Marco van Basten kan, ondanks een dramatisch verlopen seizoen, op de steun van het bestuur rekenen.

Nadat Ajax zondagmiddag met 4-0 weggeveegd werd door Sparta en de Champions League voor het zoveelste jaar uit zicht was geraakt, verzamelden vierhonderd boze supporters zich bij de Amsterdam ArenA. De trainer ging het gesprek aan, maar duidelijk is hoe de vlag er bij wappert in het Amsterdamse.

Algemeen directeur Rik van den Boog liet gisteravond weten dat de nederlaag een grote teleurstelling is, maar dat de situatie niet verandert. De directie staat achter de trainer, ook omdat men de visie deelt die Van Basten op Spangen nog eens liet doorklinken.

"Dit is een Ajax-onwaardig jaar, ja," zei Van Basten zelf. "Dat is het de laatste jaren steeds, hoor je van iedereen. Maar er verandert weinig."

'Allochtone meerderheid R'dam in 2012'

Cijfers van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) van de gemeente Rotterdam wijzen uit dat momenteel nog 52 procent van de 588.398 inwoners in de stad autochtoon is. Als het aantal allochtone inwoners met dezelfde snelheid blijft groeien, zullen zij in 2012 het aantal autochtonen overstijgen.

Surinamers, Turken en Marokkanen vormen de grootste groep allochtonen. De Marokkaanse en Antilliaanse gemeenschap groeien momenteel het snelst in de Maasstad.

Onderzoeker Marco Hoppesteyn zegt het volgende over de groeiende bevolking van allochtone afkomst: "De groei van het aantal allochtonen wordt deels verklaard door immigratie. De laatste jaren vestigen zich relatief veel Roemenen, Polen en Chinezen hier. De economische crisis heeft vooralsnog geen invloed op die trend. Maar wat niet is, kan nog komen. Ook het geboortecijfer laat zich moeilijk voorspellen. De kleinkinderen van migranten worden bovendien gedefinieerd als autochtoon. Deze groep groeit de komende jaren."

Myst is uit op de iPhone en is gigantisch

Wat is er nu lekkerder om onderweg in de trein te doen, dan lekker puzzels oplossen en een klassieke adventure doorwerken? Vast een hoop, maar het is een leuke bezigheid. Vanaf nu kun je de game Myst downloaden voor je iPhone of iPod Touch, de Amerikaanse prijs is $5,99. Opvallend aan deze versie van Myst is dat hij nogal groot is. De typische wat grotere iPhone-game is tegen de 100MB, zelden veel meer. Myst knal daar overheen met 727MB, hij kaapt daarmee flink wat ruimte van je geheugen. Het is wellicht leuk voor in de toekomst als games vaker zo groot gaan worden, bieden ze misschien ook meer en uitgebreidere gameplaymogelijkheden?

Ophef om filmpje Susan Boyle-fans

Fans van de nu al wereldberoemde Susan Boyle, die menig kijker ontroerde met haar voorstelling bij Britain's Got Talent, hebben een filmpje gemaakt.

Niemand anders dan Susan Boyle is de ster van 'Britain's Got Talent' moeten de makers van een gemonteerd YouTube filmpje gedacht hebben. Op de video is te zien hoe Susan haar 10-jarige concurrente Hollie Steel van het podium schopt. Fans van Hollie zijn minder geamuseerd door het filmpje.

Susan's gemene actie, hilarisch of niet?

AZ wil duidelijkheid van Van Gaal

Louis van Gaal wordt steeds vaker genoemd als de nieuwe trainer van Bayern München. De Duitse formatie ontsloeg vorige week Jürgen Klinsmann en is druk doende een vervanger te zoeken. De trainer van de Alkmaarders weet nog niet wat hij wil, maar zal dit op korte termijn bekend maken.

AZ heeft in elk geval genoeg van de onzekerheid en wil binnen tien dagen duidelijkheid van Van Gaal krijgen. Er gaan inmiddels geruchten dat de trainer en Bayern München al met elkaar hebben gesproken. De Alkmaarders zijn overigens wel bereid om mee te werken aan een vertrek van hun oefenmeester.

Ook Sunderland zou inmiddels naar de diensten van Van Gaal hengelen. Mocht de trainer inderdaad vertrekken, dan is het niet ondenkbaar dat Co Adriaanse zal terugkeren. Eén ding is in elk geval zeker; de oefenmeester van de Alkmaarders wil zelf ook snel duidelijkheid, dus zal zijn huidige werkgever op korte termijn inlichten over zijn toekomstplannen.

[upd] Pokémon Silver en Gold krijgen een remake?

Update: Er is ondertussen ook een preview-foto gevonden van de aflevering. Het is duidelijk te zien dat de presentatoren naar de gouden en zilveren ballen kijken.

Ons tweede gerucht van vandaag is er voor de Nintendofans, er wordt namelijk wellicht een remake aangekondigd dit weekend voor Pokémon Silver en Gold. Dat lijkt door beelden van het Japanse TV-programma Pokémon Sunday. De presentatoren maakten bekend dat er 10 mei een exclusieve aankondiging zou komen over Pokémongames en vervolgens vielen er een zilveren en een gouden Pokébal uit de lucht. Daarmee is natuurlijk niks zeker, maar het is een hint in de juiste richting.

Voor de echte aankondiging moeten we nog even wachten tot zondag.

Ten Dam is constanter geworden

Laurens ten Dam kent een uitstekende voorbereiding op de Giro d'Italia, die aanstaande zaterdag van start gaat. De renner van Rabobank eindigde gisteren namelijk als eerste in het bergklassement van de Ronde van Romandië.

"Op het podium staan in de klassering van de bergtrui is niet niks," liet een trotse Ten Dam weten. "Ik voel dat ik ten opzichte van vorig seizoen ben verbeterd. Mijn tijdrit is beter geworden maar ook in het klimwerk zit vooruitgang. In vergelijking met het vorige seizoen ben ik veel constanter geworden."

Daarnaast verwacht Ten Dam toch wel één en ander van de Italiaanse rittenkoers. "Het zou mooi zijn een goed klassement te rijden. Ik krijg de nodige ruimte van de ploeg, maar ik zal ook voor Denis (Menchov, red.) gaan rijden. In de eerste week probeer ik me goed te positioneren in het klassement. Daarna is alles afhankelijk van hoe de wedstrijd verloopt. We zullen zeker niet anoniem meerijden."

Lodeweges niet boos op Lazovic

PSV-spelers Danko Lazovic en Edison Méndez begingen zondagmiddag in het Philips Stadion tegen NEC twee kinderlijk domme fouten. Beide spelers kregen rood en daardoor kwamen de bezoekers nog langszij in de slotminuut (1-1).

De trainer van de Eindhovenaren, die volgend seizoen bij NEC op de bank zit, was hier niet blij mee. Dit ondanks het feit dat NEC door het gelijkspel zicht op de play-offs behoudt.

"Ik ben niet zo blij", betoogde Lodeweges na afloop. "Om zo toch nog een goal om de oren te krijgen is niet leuk. Maar NEC heeft het verdiend en afgedwongen. De eerste twintig minuten hebben we heel goed gespeeld, daarna kwamen we in een fase waarin we overal een stapje te laat kwamen."

De oefenmeester vervolgde met de woorden: "Na de rust hebben we het stapje te laat redelijk kunnen corrigeren. We maken de eerste goal en daarna volgt een serie gele en rode kaarten. Dat is gewoon dom. Maar in het veld neem je wel eens beslissingen waar je achteraf spijt van hebt."

Vooral doordat Lazovic twee domme gele kaarten pakte, kwam PSV in de problemen. De Serviër trok zijn shirt uit na zijn gescoorde penalty en kreeg derhalve geel. De tweede gele kaart kreeg hij voor een handsbal. "Ik ben niet kwaad op Danko, maar het is wel heel jammer."

Uitslagen Engeland speelronde 35

Dit weekend werd in de Engelse competitie weer een volledige speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de stand, de topscorers en het programma voor volgende week.

Kuyt helpt Liverpool aan zege

Liverpool blijft vooralsnog de druk op Manchester United houden. De ploeg van trainer Rafael Benítez won afgelopen weekend met ruime cijfers van Newcastle United (3-0). Ook The Mancunians wisten te winnen, waardoor het in de top van de Premier League spannend blijft.

Benayoun opende gisteren na 22 minuten wedstrijd de score. Zes minuten later verdubbelde Kuyt de marge. Newcastle United had eigenlijk geen antwoord op het spel van Liverpool. Tot overmaat van ramp moesten de bezoekers een kwartier voor tijd met tien man verder. Barton ontving namelijk een rode kaart, nadat hij Alsonso op grove wijze onderuit haalde. Drie minuten voor tijd gooide Lucas het duel op slot door de derde treffer van het duel te maken.

Arsenal naar Champions League na winst op Portsmouth

Arsenal heeft zich dit weekend verzekerd van deelname aan de Champions League van volgend seizoen. De manschappen van trainer Arsčne Wenger wonnen namelijk met 3-0 van Portsmouth. Bendtner was de grote man aan de zijde van The Gunners. Hij trof namelijk twee keer doel.

Na bijna een kwartier spelen kwam Arsenal via Bendtner op voorsprong. Vlak voor rust schoot de Deen opnieuw raak, al was het deze keer vanaf de penaltystip. De derde treffer van de wedstrijd op Fratton Park kwam op naam van Véla. Portsmouth beëindigde het duel overigens met tien spelers, omdat Pamarot de doorgebroken Arshavin nog onderuit haalde.


Uitslagen van speelronde 35:

ThuisUitUitslag
Middlesbrough Manchester United 0-2
Wigan Athletic Bolton Wanderers 0-0
Tottenham Hotspur West Bromwich Albion 1-0
Stoke City West Ham United 0-1
Portsmouth Arsenal 0-3
Manchester City Blackburn Rovers 3-1
Chelsea Fulham 3-1
Liverpool Newcastle United 3-0
Sunderland Everton 0-2

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 34 25 5 4 80 63-23
2 Liverpool 35 22 11 2 77 69-26
3 Chelsea 35 22 8 5 74 59-21
4 Arsenal 35 19 11 5 68 63-32
5 Everton 35 15 11 9 56 50-36
6 Aston Villa 34 15 10 9 55 50-44
7 West Ham United 35 13 9 13 48 39-38
8 Manchester City 35 14 5 16 47 56-46
9 Fulham 35 12 11 12 47 35-31
10 Tottenham Hotspur 35 13 8 14 47 42-41
11 Wigan Athletic 34 11 9 14 42 31-38
12 Bolton Wanderers 35 11 6 18 39 40-51
13 Stoke City 35 10 9 16 39 33-50
14 Portsmouth 35 9 11 15 38 35-53
15 Blackburn Rovers 35 9 10 16 37 38-58
16 Sunderland 35 9 8 18 35 31-48
17 Hull City 34 8 10 16 34 37-59
18 Newcastle United 35 6 13 16 31 37-56
19 Middlesbrough 35 7 10 18 31 25-51
20 West Bromwich Albion 35 7 7 21 28 33-64

Het duel tussen Aston Villa en Hull City wordt maandagavond gespeeld.

Topscorers:

#Naam spelerClubAantal doelpunten
1Cristiano RonaldoManchester United17
2AnelkaChelsea16
3RobinhoManchester City14

Programma speelronde 36:

DatumThuisUit
09/05West Bromwich Albion Wigan Athletic
09/05Hull City Stoke City
09/05Fulham Aston Villa
09/05Everton Tottenham Hotspur
09/05Bolton Wanderers Sunderland
09/05Blackburn Rovers Portsmouth
09/05West Ham United Liverpool
10/05Manchester United Manchester City
10/05Arsenal Chelsea
11/05Newcastle United Middlesbrough

Forza 3 in de maak en Perfect Dark komt naar XBLA?

We worden er altijd blij van als een journalist op een evenement van een publisher, ondanks dat het absoluut niet mag, toch aan het filmen slaat. Het levert nog wel eens wat leuke nieuwtjes op namelijk. Ditmaal gaat het om beelden van een Microsoft-evenement in Săo Paolo, waar een van de aanwezigen beelden heeft opgenomen met zijn telefoon. De beelden zijn inmiddels niet echt meer op internet te vinden, maar het gevolg is dat we vrij zeker weten dat Microsoft bezig is met Forza Motorsport 3, geen heel grote verrassing. Dankzij Destructoid zou ook een andere E3-aankondiging van Microsoft gelekt zijn, namelijk de ontwikkeling van Perfect Dark voor Xbox Live Arcade.

Dat Forza 3 in de maak is, is niet echt een geheim meer. Al sinds vorig jaar wordt er informatie gelekt, waardoor we al wisten dat de game er aan zou komen, maar van Perfect Dark was nog niks bekend. Honderd procent betrouwbaar is het plaatje ook niet, want bij de titel "Bean" zien we een image van Perfect Dark: Zero, wat heeft die daar te zoeken? Waarschijnlijk horen we alles officieel van Microsoft op de E3, alleen is nu de verrassing er af.


Vink: "Ontzettend spijtig voor Roda"

Na afloop van de wedstrijd Roda JC - Willem II gaf scheidsrechter Pieter Vink toe dat hij het doelpunt van Willem II ten onrechte goedgekeurd had. Hierdoor pakten de Tilburgers in blessuretijd de zege.

"Mijn assistent stond op één lijn met de spelers toen Frank Demouge, van Willem II, buitenspel stond en hij stak zijn vlag niet omhoog. Hierdoor had ik geen andere keuze dan het doelpunt toekennen", aldus Vink. "Ik besef dat mijn beslissing dramatisch is voor Roda JC, maar dit is voetbal. Ontzettend spijtig voor Roda." De trainer van Roda, Harm van Veldhoven, was na afloop van de wedstrijd woedend over het doelpunt dat duidelijk vanuit een buitenspelpositie gemaakt was.

Door de winst op Roda heeft Willem II zich nu definitief veilig gespeeld. Roda JC is zeker van de nacompetitie en zal de volgende wedstrijd, uit tegen Feyenoord, moeten winnen om niet rechtstreeks te degraderen. Bij een gelijkspel zijn ze afhankelijk van de wedstrijd De Graafschap - FC Volendam.

[F3] Succes voor Van der Zande

Renger van der Zande heeft succes geboekt in zijn eerste race in het Britse Formule 3-kampioenschap. Hij won meteen de race op het circuit van Silverstone in deze prestigieuze raceklasse.

Oorspronkelijk was Van der Zande helemaal niet van plan om te gaan racen in de Formule 3. Pogingen om een stoeltje in de GP2 en DTM te bemachtigen mislukten. Hierop bracht Mercedes de 23-jarige coureur vervolgens onder in de Formule 3 bij het High Tech Racing-team. Dit vertrouwen beloonde Van der Zande afgelopen weekend meteen met een verbazingwekkend debuut, omdat hij nog nooit op het circuit van Silverstone had gereden.

Al voor de eerste bocht had Van der Zande de leiding in handen. Op het rechte stuk passeerde hij Max Chilton, die op op poleposition stond, en domineerde vervolgens de gehele race. "Starting with a bang, heet dat", aldus Van der Zande. "Mijn start was super. Ik reed weg alsof ik boodschappen ging doen en daarna controleerde ik de race."

De tweede race verliep minder goed voor de Nederlander. Tijdens deze race kreeg hij problemen met een kapotte versnellingsbak en viel hij uit.

Ecclestone: "Late races een succes"

Ondanks alle kritiek zijn de late races in Australië en Maleisië een succes volgens Bernie Ecclestone.

Na afloop van beide races klaagden de coureurs over de problemen die zij ondervonden, vanwege de late aanvangstijd. Waar men in Australië last had van de laagstaande zon, waardoor het zicht minder werd, werd in Maleisië de race halverwege gestopt vanwege de overvloedige regen.

Ecclestone lijkt hier echter weinig problemen mee te hebben en kijkt vooral naar de commerciële kant van het verhaal: "We hebben door deze aanvangstijden soms wel driehonderd procent meer kijkers dan het afgelopen jaar. Ons marktaandeel is meer dan vijftig procent." De Formule 1-baas geeft hiermee aan dat de races volgend jaar zeer waarschijnlijk om dezelfde tijd van start zullen gaan.

K3 zoekt op tv naar nieuwe zangeres

K3 gaat op de Vlaamse en Nederlandse televisie op zoek naar een nieuwe zangeres. Zij moet de opvolgster worden van de blonde Kathleen Aerts, die in maart bekendmaakte dat ze stopt met de Vlaamse meidengroep. Dat maakte SBS 6 vandaag bekend.

Het programma 'K2 zoekt K3' is komend najaar in Nederland te zien bij SBS 6, en in België bij VTM. Wie wil meedoen (minimumleeftijd 18 jaar) kan zich nu al opgeven via www.k2zoektk3.nl. Behalve zingen van Nederlands repertoire dienen kandidaten ook te kunnen dansen en acteren.

De twee overgebleven groepsleden Karen en Kristel zeggen dat het het leukste zou zijn om verder te gaan met K3 met een derde meisje erbij. "Wij zijn heel blij dat de kogel door de kerk is en dat het programma er komt."


K3 zoekt op tv naar nieuwe zangeres  (foto: ANP)

Bedankt Dagblad vh Noorden!

Volgens mij maakt het Dagblad van het Noorden een heel klein foutje. Het lijkt mij namelijk niet de bedoeling dat je een enorme waslijst aan emailadressen online zet. Niemand wordt daar echt gelukkig van, zeker niet als je het makkelijk met Google vinden kan. Waar zouden de emailadressen van zijn? In de url komt de naam Copernica voor. Blijkbaar is dat de naam van een online marketing software pakketje.

En wat doet het Dagblad van het Noorden er mee? Het is de tool voor een spannende online F1 manager spel.

"Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en enkele regionale weekbladen hebben een competitie opgezet voor hun lezers van het spel Formule 1 Teammanager. Een crossmediale tactiek wordt gehanteerd om deelnemers te werven en informeren. In de dagbladen wordt verwezen naar de website, waar men zich kan aanmelden voor het spel en de mailinglijst die hen op de hoogte houdt."

Altijd leuk voor de deelnemers: even registreren en daarna wordt jouw emailadres in een mooi lijstje het internet opgeflikkerd. Heeft iemand enig idee wat de cijfers 0 en 1 achter de namen zouden kunnen betekenen? Zou misschien 0 betekenen wel lastig vallen per mail en 1 niet lastig vallen?

Ik geloof niet dat de gebruikers hier echt gelukking van gaan worden! Maar Dagblad van het Noorden in ieder geval bedankt namens alle spamboeren: we hebben er weer wat adressen bij...

Ohja, willen deze ambtenaren snel aan het werk gaan, beetje spelen tijdens baas zijn kostbare tijd...: willen de heren bij @mindef.nl en Fred bij @minbuza.nl snel weer gan werken...? En als je lijst doorloopt kom je nog meer ambtenaren tegen van diverse ministeries...

Volgens een snelle telling zijn het ruim 30.000 emailadressen...

Reactie van de krant:

"Bij aanpassing aan de site van Dagblad van het Noorden met als doel de snelheid voor gebruikers te verbeteren, is een hiaat ontstaan in de beveiliging van een tekstbestand met emailadressen. De krant is door website www.fok.nl op dit hiaat gewezen en heeft direct haar procedures aangepast. De gevonden informatie is beperkt tot emailadressen; andere persoonlijke informatie is niet vindbaar geweest. De krant betreurt de gang van zaken. "
 
Met dank aan Joozy en HuHu voor de tips en bijdrages!

[NHL] Uitslag Bruins - Hurricanes

De Carolina Hurricanes hebben ook de derde play-offserie van de vier die nog aan de gang zijn gelijkgebracht naar 1-1. Carolina won verrassend van de als eerste geplaatste Boston Bruins met 3-0, nadat de eerste wedstrijd vrij kansloos met 4-1 verloren ging.

Carolina deed echter wat aanpassingen, en die pakten goed uit. Ten eerste werd er harder gespeeld in de hoeken langs de boarding en voor het net van Boston-goalie Tim Thomas. Ten tweede werden de lines wat door elkaar gehusseld waardoor topscorer Eric Staal steeds met andere wingers op het ijs stond. Ook werd er minder puckverlies in de neutrale zone geleden, en werden de verdedigers beter betrokken bij de aanval. Vaak werd de puck achter het net van Boston gebracht en dan helemaal teruggepasst naar een verdediger. Zo werd de verdediging opengetrokken, en konden de Hurricanes afstandsschoten nemen en voor de rebounds gaan.

Dit was echter niet alles, want met uitzondering van de eerste periode domineerden de Bruins met uiteindelijk een voordeel van 36-25 in aantal schoten op doel. Hurricanes-goalie Cam Ward wist echter al deze schoten te stoppen en behaalde zijn vierde shut-out in zijn play-offcarričre.

De score werd in de tweede periode geopend door Joe Corvo. Hij schoot een pass van Eric Staal binnen. De tweede goal werd nota bene gescoord in de powerplay van de Bruins. Matt Cullen scoorde uit een assist van Chad Larose. De laatste goal werd door Eric Staal gemaakt: hij scoorde in het lege net van Thomas, die zijn doel had verlaten voor een extra speler op het ijs.

Chinese ambtenaren moeten paffen

Het bestuur van het district Gong’an in de Chinese provincie Hubei heeft zijn ambtenaren opgedragen jaarlijks 230.000 pakjes sigaretten op te roken die in de provincie zijn geproduceerd. Departementen die hun doelen niet halen, worden beboet.

Dat meldde staatskrant The Global Times vandaag. ‘De regeling stimuleert de lokale economie via de accijns’, legde een lid van een toezichtsorgaan van de sigarettenmarkt uit.

De maatregel kan ook een middel zijn om de verkoop van lokale merken te helpen in de strijd tegen concurrenten uit de naburige provincie Hunan, suggereert het dagblad.

De regel is vorige maand ingesteld. Ondanks landelijke ophef is hij nog steeds van kracht. China heeft 350 miljoen rokers. Per jaar sterven er een miljoen inwoners aan de gevolgen van roken.


Chinese ambtenaren moeten paffen  (foto: DAG)

Uitslagen Italië speelronde 34

Dit weekend werd in Italië de 34e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

Internazionale - Lazio Roma

Internazionale is weer een stap dichterbij de Italiaanse landstitel gekomen. In San Siro won het team van José Mourinho met 2-0 van Lazio Roma.Het duurde tot na rust voordat de thuisploeg de score opende. Zlatan Ibrahimovic knalde van afstand de eerste treffer achter Lazio-doelman Fernando Muslera. Ibrahimovic was ook bij het tweede Inter-doelpunt betrokken. De Zweed zette met een mooie pass teamgenoot Sulley Muntari alleen voor de keeper, en Muntari rondde beheerst af: 2-0.

Catania - AC Milan

Gattuso, Borriello, Nesta, Kaladze, Bonera, Abbiati, Flamini en Antonini waren er allen niet bij aan de kant van Milan. Desalniettemin kon Milan een redelijk gemakkelijke overwinning bijschrijven. in de 26e minuut was het al raak. Inzaghi schoot op typerende wijze raak. Het was alweer zijn elfde goal in de laatste acht wedstrijden. Catania liet zich ook niet onbetuigd maar wist Milan-goalie Dida niet echt in verlegenheid te brengen. In de 51e minuut was het opnieuw raak. Kaka scoorde een niet te missen rebound. Het is de vijfde opeenvolgende overwinning voor AC Milan. Door de zege kruipt Milan dichter bij stadgenoot Internazionale. het gat bedraagt nog zeven punten met vier wedstrijden te gaan.

Genoa - Sampdoria

Diego Milito heeft eigenhandig zijn club Genoa naar een overwinning op Sampdoria geschoten (3-1). Met drie doelpunten was hij dé grote man in het Stadio Ferraris. In de slotfase speelde Genoa met negen man nog tegen tien spelers van Sampdoria. Sampdoria was veerkrachtig in de eerste helft en kwam telkens met een antwoord na een goede actie dan wel kans van thuisploeg Genoa. De bezoekers moesten na dertig minuten een achterstand slikken toen Diego Milito bij de tweede paal de bal binnen schoot en de thuisploeg aan de leiding bracht. In de tweede minuut van de extra tijd van de eerste helft kwam Sampdoria echter weer langszij dankzij een doelpunt van Hugo Armando Campagnaro, die een gekraakt schot van Angelo Palombo ineens op de pantoffel nam en Rubens Fernando Rubinho passeerde.

Na de pauze waren het de gasten die gedurfd het initiatief namen, maar Genoa legde zich er niet bij neer en kwam halverwege de tweede helft weer beter in de wedstrijd. Milito zorgde in de betere fase van de gastheren voor de 2-1 door het leder snoeihard in het doel van Sampdoria te schieten en na een slotfase, waarin drie rode kaarten vielen voor respectievelijk Matteo Ferrari, Thiago Motta (beiden Genoa) en Campagnaro, completeerde Milito zijn hattrick.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Siena Napoli 2-1
AS Roma Chievo 0-0
Catania AC Milan 0-2
Fiorentina Torino 1-0
Juventus Lecce 2-2
Palermo Cagliari 5-1
Udinese Atalanta Bergamo 3-0
Genoa Sampdoria 3-1
Bologna Reggina 1-2
Internazionale Lazio Roma 2-0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 34 23 8 3 77 60-25
2 AC Milan 34 21 7 6 70 64-29
3 Juventus 34 19 9 6 66 61-34
4 Fiorentina 34 19 4 11 61 49-35
5 Genoa 34 17 9 8 60 46-33
6 AS Roma 34 15 8 11 53 52-52
7 Palermo 34 16 4 14 52 51-45
8 Cagliari 34 14 7 13 49 42-39
9 Lazio Roma 34 14 5 15 47 44-48
10 Udinese 33 12 9 12 45 46-43
11 Atalanta Bergamo 34 13 5 16 44 37-39
12 Napoli 34 11 9 14 42 37-39
13 Sampdoria 34 10 11 13 41 40-47
14 Siena 34 11 7 16 40 31-37
15 Catania 34 11 7 16 40 34-41
16 Chievo 33 8 11 14 35 30-40
17 Torino 34 7 9 18 30 30-53
18 Bologna 34 7 8 19 29 37-59
19 Lecce 34 5 13 16 28 33-59
20 Reggina 34 5 12 17 27 27-54

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Ibrahimovic Internazionale 21
=Di Vaio Bologna 21
3Diego Milito Genoa 19
4Gilardino Fiorentina 18
5Kaká AC Milan 15
6Pato AC Milan 14
7Mutu Fiorentina 13
=Filippo Inzaghi AC Milan 13
=Cavani Palermo 13

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
za 9/5 Sampdoria Reggina
za 9/5 Lazio Roma Udinese
zo 10/5 AC Milan Juventus
zo 10/5 Cagliari AS Roma
zo 10/5 Catania Fiorentina
zo 10/5 Atalanta Bergamo Genoa
zo 10/5 Lecce Napoli
zo 10/5 Torino Bologna
zo 10/5 Chievo Internazionale
zo 10/5 Siena Palermo

Leer de Mexicaanse griep te bestrijden met games

Er wordt vaak nogal slecht over games gesproken. Ze zouden aanzetten tot geweld en zorgen voor overgewicht. Toch zullen gamers met het tegenargument komen dat games juist heel erg leerzaam zijn. Zo heb ik persoonlijk veel geleerd van games als Age of Mythology en zelfs van games als Call of Duty. Er is geen gamer die niet weet hoe een P90 of M4 er uit ziet. Volgens een artikel op OXM zijn gamers daardoor ook extra voorbereid op de uitbraak van de Mexicaanse griep.

Op OXM hebben ze namelijk een lijst samengesteld van de vijf games die je moet spelen om extra goed voorbereid te zijn op een uitbraak van de Mexicaanse griep. Zo is Far Cry 2 uiterst geschikt omdat je in de game leert hoe je moet omgaan met een exotische ziekte. Fallout 3 daarentegen leert je omgaan met een Hazard Suit en wakkert de verzameldrang naar X-Meds aan.

Maar stel je voor dat deze Mexicaanse griep mensen verandert in bloeddorstige zombies? Dan zijn Left 4 Dead en Shellshock 2 erg handig om gespeeld te hebben. Resident Evil 5 leer je dan weer hoe je moet omgaan met een medespeler die zo dom is als de AI van Sheva.

Voor een uitgebreide beschrijving waarom deze games nuttig zouden kunnen zijn kan je hier terecht.Pas op! Mexicaanse griep!

Twitteraars haken massaal af

Hoewel de microblogdienst Twitter een onstuimige groei doormaakt, is de lol voor veel gebruikers er snel af. Volgens Amerikaans onderzoek wordt van zestig procent van de nieuwe gebruikers in de Verenigde Staten na een maand al niets meer vernomen op zijn of haar Twitterblog.

De vele celebreties die aanhaken bij de Twitter-hype (Ashton Kutcher, Oprah Winfrey en in Nederland onze eigen Maxime Verhagen) geven de site een flinke boost, concludeert onderzoeksbureau Nielsen Online Research. Maar uiteindelijk is dat niet genoeg als de meeste gebruikers zo snel afhaken.

Het is dus maar de vraag of Twitter zo invloedrijk wordt als sommige internetgoeroes voorspiegelen. Volgens onderzoeker David Martin van Nielsen is op deze manier de rek er snel uit.

Andere sociale netwerken die écht groot werden, zoals MySpace en Facebook, kenden in hun begindagen een twee maal zo grote terugkeer van bezoekers. Nu dus even afwachten hoe lang Oprah, die half april haar eerste Tweet verzond, het volhoudt.

FOK!nieuws is nog wel steeds actief op Twitter, evenals FOK!games en FOK!sport. Voor meer informatie over Twitter kijk je uiteraard in het Twitter-topic op het forum.


Twitteraars haken massaal af  (foto: DAG)

'Betalingen farmaceut openbaar'

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil meer openbaarheid van financiële relaties die geneesmiddelenfabrikanten hebben, desnoods in de vorm van een wet. "Er moet open kaart worden gespeeld. Dat is in ieders belang", aldus de CDA-minister in een interview met Trouw.

Klink wil een regeling zoals ze dat in Amerika hebben. Daar moeten farmaceutische bedrijven in sommige staten tot in detail opgeven hoeveel geld, cadeaus, congresbezoeken of maaltijden ze aan artsen en wetenschappers hebben gegeven. Amerika stemt waarschijnlijk dit jaar ook over de Physicians Payment Sunshine act, een wet die fabrikanten verplicht alle betalingen aan artsen openbaar te maken.

Als het aan Klink ligt komt een vergelijkbare wet als de Physicians Payment Sunshine Act ook in Nederland. Hij verwacht bij de invoering hiervan geen weerstand van de farmaceutische industrie; enkele  farmaceutische bedrijven hebben al aangekondigd de betalingen aan artsen publiek te willen maken. Hoewel Klink meer ziet in een wettelijke regeling, wil hij in eerste instantie kijken wat zelfregulering in deze kan betekenen. "Transparantie biedt geneesmiddelenfabrikanten de mogelijkheid te illustreren dat ze niet met duistere praktijken bezig zijn", aldus Klink. 

Monument voor omgekomen brandweerlieden

Binnenkort zal er in Nederland een monument komen om brandweerlieden die tijdens hun werk zijn omgekomen te eren. Het nationaal brandweermonument moet daarnaast ook een blijk van waardering in respect zijn voor brandweermensen, liet de Stichting Nationaal Brandweermonument gisteren weten.

Het is nog niet bekend hoe het monument eruit komt te zien of waar het komt te staan. De stichting is op zoek naar een centrale plek. Brandweermensen en nabestaanden van overleden brandweerlieden zullen nauw betrokken worden bij de realisatie. De gezamenlijke brandweerkorpsen en de minister van Binnenlandse Zaken hebben al ruim een half miljoen euro toegezegd voor het monument.

Bejaarde richt ravage aan

Een bejaarde vrouw (81) uit Heinenoord heeft afgelopen weekend in haar woonplaats een ravage aangericht. Tijdens een manoeuvre om de bus de ruimte te geven om door te rijden, reed de vrouw met haar auto tegen de gevel van een huis aan.

Terwijl de vrouw stilstond op de Dorpstraat met nog een auto voor haar, kwam er een bus uit tegengestelde richting aan. Om de bus ruim baan te geven, wilde de Heinenoordse op de smalle dijk achteruit rijden, maar dit ging mis. De vrouw trapte het gaspedaal in en reed niet voorzichtig, maar in volle vaart achteruit. Tijdens de rit raakte ze drie paaltjes, twee stenen bloembakken en tenslotte de gevel van een huis.

Ambulancepersoneel heeft de vrouw onderzocht en uiteindelijk zonder verwondingen naar huis gebracht. Het rijbewijs van de vrouw is tijdelijk ingevorderd en wordt ter beoordeling aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voorgelegd.

Ook de brandweer werd ingeschakeld. De bejaarde vrouw heeft met haar ritje de gevel van het huis een halve meter naar binnen laten klappen. De brandweer heeft het huis moeten stutten. De bewoners van het huis waren niet thuis op het moment dat het ongeluk gebeurde.

Foto's van het drama zijn hier te bekijken.

Arabische prins martelde nog zeker 25 mensen

Een sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) die onlangs in opspraak is gekomen door een video waarin te zien is hoe hij een man verschrikkelijk mishandelt, heeft nog zeker 25 mensen toegetakeld. Dat heeft de advocaat van de zakenman laten weten die het martelfilmpje het land heeft uitgesmokkeld.

Het Franse persbureau AFP wist gisteren de hand te leggen op een brief die de advocaat naar de autoriteiten in de VAE is gestuurd. Daarin schrijft de raadsman dat hij meer dan twee uur videomateriaal in zijn bezit heeft. Daarop is te zien hoe de broer van de kroonprins van het land, Issa bin Zayed al-Nahyan, meer dan 25 mensen martelt.

In het filmpje dat anderhalve week geleden werd uitgezonden door de Amerikaanse nieuwszender ABC foltert de sjeik een boer die graan zou hebben gestolen. De boer krijgt zand in zijn mond gestopt, wordt geslagen en beschoten. Ook worden zijn testikels in brand gestoken. Ten slotte wordt hij overreden door een truck waarbij zijn botten kraken.

Raad van Europa inzetten tegen bankgeheim

De Raad van Europa moet ook in actie komen tegen het bankgeheim als het aan CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt ligt. Hij wil een onderzoek door de Raad naar de huidige tekortkomingen in de informatie-uitwisseling tussen lidstaten. Zulke druk leidt volgens hem regelmatig tot ander beleid. "En dat gaan we hiermee ook proberen", stelde Omtzigt gisteren.

Als landen weigeren informatie uit te wisselen, hebben veel mensen de mogelijkheid te ontkomen aan het betalen van belasting in hun eigen land. Dat is volstrekt oneerlijk tegenover mensen die wel belasting betalen, aldus de CDA'er. Hij heeft daartoe 39 handtekeningen verzameld van leden van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa waar hij ook lid van is.

Omdat er prominente leden uit alle fracties bij zitten, gaat Omtzigt ervan uit dat het presidium half mei akkoord gaat met een onderzoek en hij als initiatiefnemer daarmee wordt belast. Hij wil vaart maken en de zaak binnen een jaar afronden. Formeel heeft hij twee jaar de tijd.

Raad van Europa inzetten tegen bankgeheim  (foto: ANP)

Bob Dylan na 40 jaar weer op 1

De legendarische Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Bob Dylan weet nog altijd te scoren. Zijn nieuwste album 'Together through life' staat deze week bovenaan de Britse albumlijst, liet de Britse hitparademaker Official Charts Company gisteren weten.

Het is bijna veertig jaar geleden dat Dylan op één in de Britse albumlijst stond. Dat was in 1970 met het album New Morning. De 67-jaar oude rot in het vak staat voor velen nog altijd symbool voor het maatschappelijk veranderingsproces in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Together through life is zijn 33e studioalbum met tien nieuwe songs.

Bob Dylan na 40 jaar weer op 1  (foto: ANP)

[NHL] Uitslag Red Wings - Ducks

De Anaheim Ducks hebben in een uitwedstrijd de serie tegen de Detroit Red Wings gelijk weten te trekken: 1-1. Pas in de derde overtime periode werd de winnende treffer gescoord. De veteraan Todd Marchant maakte hem en bracht de eindstand op 4-3.

Jonas Hiller was wederom in vorm deze wedstrijd. Waar hij in het begin moeizaam uit de startblokken kwam, maakte hij dat later in de wedstrijd en in de twee overtime periodes meer dan goed. Hij eindigde de wedstrijd met maar liefst 59 reddingen. Ryan Getzlaf maakte een goal en twee assists voor de Ducks en leidt nu het scoreklassement met dertien punten in de play-offs. Chris Pronger en Ryan Carter maakten de overige goals voor de Ducks.

Voor de Red Wings scoorden Brad Stuart, Mikael Samuelsson en Johan Franzen. Goalie Chris Osgood was goed voor 42 reddingen, maar moest wel vier goals toestaan. Wat verder nog opviel was de hoeveelheid speeltijd die Stuart kreeg: hij stond maar liefst 45 minuten op het ijs stond, evenals tegenstander Chris Pronger.

De eerste goal van de Red Wings, na zes minuten in de eerste periode, was een van de bizarste goals van dit seizoen. De puck stuiterde terug vanaf de boarding achter het doel, werd van richting veranderd door beide schaatsen van Stuart, vervolgens ook nog door de rechterschaats van Anaheim-verdediger James Wisniewski en ging vervolgens het doel in. Na een review werd de goal goedgekeurd omdat Stuart geen trappende beweging maakte met zijn schaatsen.

Getzlaf maakte twee minuten later de gelijkmaker. Hij scoorde uit zijn eigen rebound. Pronger bracht Anaheim 34 seconden later op voorsprong met een powerplay-goal uit een assist van Getzlaf. Samuelsson maakte nog in dezelfde periode gelijk met een backhand-schot in een counter-aanval. Ryan Carter bracht de Ducks weer op voorsprong na een krappe vijf minuten in de tweede periode. Een schot van Scott Niedermayer kwam terug van de boarding achter de goal, en Carter kon de rebound binnenschieten toen Osgood uit positie was.

In de derde periode domineerden de Red Wings echter, en werd uiteindelijk een verlenging afgedwongen. Johan Franzen scoorde na goed werk van Dan Cleary en Henrik Zetterberg achter het net van Hiller. Het slotakkoord was echter voor Anaheim, ondanks twee sterke overtime perioden van de Red Wings, waarin zij veel meer schoten op doel wisten te krijgen dan de Ducks.

[NHL] Uitslag Canucks - Blackhaws

De Chicago Blackhawks hebben de stand in de play-offserie tegen de Vancouver Canucks gelijk getrokken: 1-1. Chicago moest wederom van een achterstand terugkomen nadat Vancouver met 2-0 de kleedkamer in ging na de eerste periode, maar won met 6-3.

Verdedigers Sami Salo en Alexander Edler brachten de Canucks op voorsprong, beide in een powerplay-situatie. Patrick Sharp bracht Chicago echter weer volledig terug in de wedstrijd door twee keer te scoren in de tweede periode. In dezelfde periode maakte Dave Bolland zelfs nog de derde treffer voor de Blackhawks in een man-mindersituatie. Dit keer wisten de Blackhawks hun goede comeback wel af te maken: Patrick Kane scoorde na ruim vijf minuten in de derde periode. De laatste treffer voor de Blackhawks kwam op naam van Dave Bolland, die de puck in het lege net werkte. Vlak hiervoor maakte Henrik Sedin de wedstrijd nog even spannend door de 4-3 te scoren.

Patrick Sharp hoopt echter wel dat zijn team niet elke wedstrijd een achterstand goed hoeft te maken. "We hebben veel zelfvertrouwen als team en weten dat we ongeacht de score altijd terug kunnen komen in de wedstrijd, en dat hebben we vanavond weer laten zien. Maar tegen een team als Vancouver wil je niet te vaak met twee of drie goals achter komen: ze hebben een sterke verdediging en een van de beste goalies in de NHL."

[NHL] Uitslag Capitals - Penguins

De Washington Capitals hebben hun eerste wedstrijd in de play-offserie tegen de Pittsburgh Penguins gewonnen met 3-2. Waar het een strijd van de grote namen zou moeten worden stal rookie goalie Simeon Varlamov de show met 34 reddingen.

De mooiste redding was op een schot van Sidney Crosby laat in de tweede periode. Hij was uit positie, maar wist de puck nog net met zijn stick voor de lijn vandaan te halen. Een filmpje van de redding is hier te bekijken. "Ik had niet echt een andere optie, ik moest hem wel redden met mijn stick. Ik had gewoon een beetje mazzel." Deze redding leek het breekpunt voor de Washington Capitals, die het in deze tweede periode moeilijk hadden. Uiteindelijk werd vroeg in de derde periode de winnende treffer gemaakt door Tomas Fleischmann.

De goal van Fleischman was op een assist van Niklas Backstrom. Alexander Semin passte naar Niklas Backstrom terwijl Fleischmann richting het doel schaatste, tussen Brooks Orpik en Sergei Gonchar van de Penguins door. Orpik was de puck vervolgens kwijt, waardoor Gonchar ineens twee spelers tegenover zich had. Hij dook nog om de pass van Backstrom op Fleischmann te onderscheppen, maar was net te laat. Fleischmann lobte vervolgens de puck over de linkerschouder van Penguins-goalie Marc-Andre Fleury.

Het zag er echter in het begin van de wedstrijd niet naar uit dat de Capitals de eerste wedstrijd zouden gaan winnen. In de eerste tien minuten hadden de Penguins een 7-1 voordeel in schoten op doel en had Sidney Crosby de eerste goal al gemaakt. Na veertien minuten in de tweede periode maakte David Steckel echter de gelijkmaker. Drie minuten later bracht sterspeler Alexander Ovechkin de Capitals op voorsprong in een vijf tegen drie powerplay-situatie. Semin deed alsof hij ging schieten, maar passte naar Ovechkin, die in feite een leeg doel voor zich had en eenvoudig kon scoren. De 2-2 kwam op naam van verdediger Mark Eaton.

Uitslagen Spanje speelronde 34

De 34e speelronde in de Spaanse Liga stond geheel in het teken van El Clásico, die in het voordeel van FC Barcelona werd beslist. Hierdoor lijkt de titel de Catalanen niet meer te kunnen ontgaan.

Verder in Spanje was er in Villarreal een belangrijke wedstrijd tussen de gelijknamige ploeg en nummer drie Sevilla. Los Sevillistas kennen een slechte periode, maar datzelfde gold voor de thuisclub. De eerste helft in El Madrigal ging nog redelijk gelijk op, maar na de thee namen de bezoekers afstand. Na een klein uur namen zij de leiding middels een treffer van Luís Fabiano. Villarreal kreeg een kwartier voor tijd wat ruimte toen Abdoulay Konko zijn tweede gele prent ontving. Toch zouden de punten mee naar Andalusië gaan; Frédéric Kanouté besliste het duel vlak voor tijd: 0-2.

Valencia had hierdoor de mogelijkheid om afstand te nemen van de directe achtervolging, als het zou winnen bij Espanyol. De geplaagde ploeg uit Barcelona is bezig met een serie die degradatie lijkt te voorkomen. De bezoekers kennen echter ook uitstekende resultaten de laatste weken, maar konden deze niet voortzetten in het uitduel bij Espanyol. Pas in de tweede helft viel er daadwerkelijk iets te beleven op de Montjuďc. Invaller Román Martínez knalde drie minuten na zijn opwachting raak, en zag zijn teamgenoten Nicolás Pareja en Nené (penalty) het duel beslissen in het voordeel van de ploeg van Mauricio Pochettino.

Onderin werd alles nóg dichter naar elkaar getrokken. Hekkensluiters Numancia en Recreativo de Huelva wonnen allebei, terwijl Getafe, Osasuna en Real Betis onderuit gingen. Real Sporting de Gijón leek ook te gaan winnen, maar in de allerlaatste minuut in het thuisduel tegen Athletic Club de Bilbao werd er alsnog gelijkgespeeld. Voor de promovendus betekende het pas de eerste remise van het seizoen.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
2/5Real Madrid CFFC Barcelona2-6
2/5CD NumanciaMálaga CF2-0
2/5Villarreal CFSevilla FC0-2
3/5Deportivo de La CoruńaReal Valladolid CF1-0
3/5RCD MallorcaGetafe CF2-1
3/5CA OsasunaRC Recreativo de Huelva1-2
3/5Real Racing ClubUD Almería0-2
3/5Real Sporting de GijónAthletic Club de Bilbao1-1
3/5RCD EspanyolValencia CF3-0
3/5Real Betis BalompiéClub Atlético de Madrid0-2

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona*34274385100-28
2Real Madrid CF*3425367879-41
3Sevilla FC34186106048-38
4Valencia CF34168105662-50
5Club Atlético de Madrid34167115569-54
6Villarreal CF34151095549-46
7Deportivo de La Coruńa34158115344-43
8Málaga CF34149115152-53
9RCD Mallorca34129134545-52
10UD Almería34127154342-52
11Athletic Club de Bilbao**34118154144-55
12Real Valladolid CF34125174142-52
13Real Racing Club de Santander34109153944-44
14RCD Espanyol34911143837-46
15Real Betis Balompié34910153747-55
16CA Osasuna34812143638-43
17Getafe CF34810163444-54
18Real Sporting de Gijón34111223440-73
19RC Recreativo de Huelva3489173332-51
20CD Numancia3494213137-66

* = Champions League groepsfase 2009-10
** = Europa League voorronde 2009-10

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona27
2David VillaValencia CF25
=Diego ForlánClub Atlético de Madrid25
4Lionel MessiFC Barcelona23
5Álvaro NegredoUD Almería19
=Gonzalo HiguaínReal Madrid CF19
=Thierry HenryFC Barcelona19
8Raúl GonzálezReal Madrid CF18
9Frédéric KanouteSevilla FC17
10Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid15

Programma:

DatumThuisUit
9/5Athletic Club de BilbaoReal Betis Balompié
9/5Sevilla FCRCD Mallorca
9/5Valencia CFReal Madrid CF
10/5RC Recreativo de HuelvaDeportivo de La Coruńa
10/5Real Valladolid CFCD Numancia
10/5Getafe CFCA Osasuna
10/5Málaga CFReal Racing Club
10/5UD AlmeríaReal Sporting de Gijón
10/5FC BarcelonaVillarreal CF
10/5Club Atlético de MadridRCD Espanyol

Extra veiligheidsmaatregelen voor 4 en 5 mei

Amsterdam heeft de veiligheidsmaatregelen voor de dodenherdenking op 4 mei en de viering van de bevrijding op 5 mei aangescherpt. Dit in verband met de aanslag op de koninklijke familie op Koninginnedag in Apeldoorn. Dat maakte een woordvoerder van burgemeester Job Cohen gisterenavond bekend.

Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn maandagavond bij de Nationale Herdenking op de Dam. De koningin is eveneens aanwezig bij het afsluitend concert van de 5 mei-viering op de Amstel.

Volgens de zegsman zijn zowel zichtbaar als onzichtbaar extra maatregelen getroffen. Over de aard daarvan kon hij niets zeggen. "We zetten in op een veilige, waardige en ongestoorde herdenking op 4 mei. Het is belangrijk dat nationale dagen ook toegankelijk blijven voor een breed publiek."

Eerder maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei al bekend dat de dodenherdenking en Bevrijdingsdag op gepaste wijze plaatsvinden in verband met de dramatische gebeurtenis in Apeldoorn. Het programma wordt op onderdelen aangepast.

Extra veiligheidsmaatregelen voor 4 en 5 mei  (foto: ANP)
Laatste reviews en specials
special
De Nijmeegse vierdaagse in beeld
special
Fun met Funda #109 - privébunker aan het strand
review
Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr
review
Blu-ray: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
review
Blu-ray: The Greatest Showman
review
Blu-ray: I, Tonya
©FOK.nl e.a.