[MLB] Phillies winnen opnieuw, Red Sox ook

De Philadelphia Phillies hebben een 2-0 voorsprong genomen in de NLCS. Tegen de Los Angeles Dodgers stond de eindscore al na vier innings op het bord, namelijk 8-5.

De eerste inning ging vrij gemakkelijk voor beide pithcers, maar het bleek stilte voor de storm. Nadat de Dodgers het eerste punt scoorden, stormden de Phillies daar in de andere helft van de inning overheen. Grote man bij de slagmensen van de Phillies was opmerkelijk genoeg de pitcher Brett Myers. Myers, die in het hele reguliere seizoen maar vier keer raak had weten te slaan, kwam drie keer bij de plaat en wist ook drie keer de bal in het veld te brengen. Hij sloeg daarmee drie punten binnen. Uiteindelijk waren inning twee en drie, waarin de Phillies beide keren vier punten scoorden, genoeg voor de overwinning. Een homerun van Manny Ramirez in de vierde inning met twee man op de honken kon daar niets meer aan doen.

Ramirez' oude team, de Boston Red Sox, hadden meer succes. Onder leiding van startende werper Daisuke Matsuzaka wisten de Red Sox de eerste wedstrijd in de ALCS te winnen. Dice-K hield de Rays zes innings zonder slag en de bullpen maakte het na de zevende inning af voor Matzusaka. Ondertussen zorgen Kevin Youkilis en Jed Lowrie voor de punten die nodig waren om een 2-0 voorsprong te pakken en uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

De Red Sox en Rays spelen vanavond hun tweede wedstrijd, de Phillies en Dodgers reizen eerst naar Los Angeles om daar zondag aan de derde wedstrijd te beginnen.