Gewonden bij trambotsing Rotterdam

Om half drie vanmiddag zijn bij een botsing tussen twee trams op de kruising Vierambachtsstraat - Mathenesserplein in Rotterdam tientallen mensen gewond geraakt. Vijf mensen raakten zwaargewond, nog eens vijf mensen zijn 'flink gewond' en 21 mensen waren lichtgewond. Deze laatste groep is door een bus van de RET naar het ziekenhuis gebracht. Uit voorzorg was er een traumahelikopter in de buurt geland. 

De RET verklaarde dat het om een kop-staartbotsing gaat. Tram 23, richting Vlaardingen Holy, reed om iets voor half drie in op een stilstaande tram aan de Vierambachtsstraat. Volgens de inzittenden van tram 23 remde de bestuurder niet af voordat hij de andere tram raakte. Een omstander verklaart: "Gelukkig zaten veel mensen in de tram en stonden ze niet.

De botsing leverde een enorme ravage op, die er op lijkt te wijzen dat de bestuurder van tram 23 met hoge snelheid kwam aanrijden. Bij de botsing sneuvelde verschillende ruiten en raakten beide trams zwaar beschadigd. De Vierambachtsstraat werd afgesloten voor verkeer en de politie verwacht dat de Mathenesserbrug tot het eind van de middag of het begin van de avond afgesloten blijft. 

Met dank aan madjacksss voor de submit.