Verdonk-forum tot nader order uit de lucht

Het is nog niet bekend hoe lang het forum op de website van Rita Verdonk nog uit de lucht blijft. Dat laat een woordvoerder van de leider van Trots op Nederland maandag weten. Delen van de site werden zondag geblokkeerd omdat er kwetsende en onzinnige bijdragen werden geplaatst.

Verdonk wil de kiezers meer invloed geven op de standpunten die zij zal innemen op het gebied van bijvoorbeeld filebestrijding, immigratie, integratie en veiligheid. Toen Verdonk vorige week haar nieuwe beweging presenteerde, ging ook een uitgebreide interactieve site de lucht in. Via een wiki - een principe bekend van de internetencyclopedie- kunnen burgers 'meeschrijven' aan het programma van Trots op Nederland en ideeën aandragen, was de gedachte.

Een deel van de site ging zondag echter op slot omdat bezoekers zich niet aan de huisregels hielden. Momenteel wordt 'hard gewerkt' om deze 'kinderziekten' te bestrijden, zegt de voorlichter. Dat betekent waarschijnlijk dat een moderator toezicht gaat houden. Voorstellen hiertoe van de beheerder van de site moeten eerst nog worden goedgekeurd door Verdonk. "Even geduld dus nog", zegt de woordvoerder.