Microsoft software nu ook op Nokia telefoons

Icoon TelecomVanaf nu is het mogelijk om Windows-Live diensten te gebruiken op mobiele telefoons van het merk Nokia. Het bedrijf stelt in elf landen, waaronder Nederland, gelokaliseerde versies van de programma's beschikbaar. Windows Live Mail, Spaces en Search zullen gratis te gebruiken zijn terwijl Messenger na dertig dagen geld gaat kosten.

De software wordt in eerste instantie alleen uitgebracht voor de N-series. Later volgen de toestellen uit een andere serie. Opmerkelijk is dat Nokia toestellen geen gebruik maken van Windows Mobile, maar van het concurrerende Symbian. De programma's zullen dus ook functioneren op andere Symbian toestellen. Nooit eerder werkten Windows diensten soepel op een ander besturingssysteem.

In de technologiesector wordt mobiel internet gezien als een van de belangrijkste groeimarkten. De concurrenten van Microsoft, Google en Yahoo, werden al eerder actief op de markt van het mobiele internet. Diensten als Yahoo Go, GMail, Google Maps en Youtube zijn allemaal te bekijken op een mobiele telefoon. Ook werden er al vergelijkbare distributie overeenkomsten gesloten met andere fabrikanten van mobiele telefoons.


Nu ook voor Nokia telefoons!