Ook laatste show Tien (Talpa) scoort niet

Icoon TelevisieHet afscheidsprogramma 'De Laatste Show' op Tien heeft 342.000 kijkers getrokken. Het programma komt daarmee niet eens in Dag Top 25. SBS scoorde wel met So You Wanna Be A Popstar (1.133.000 kijkers) en ook de reallifesoap rond Danny de Munck werd door meer dan een miljoen mensen op Nederland 1 bekeken.

RTL-sterren Albert Verlinde en Daphne Bunskoek presenteerden 'De Laatste Show' vanuit de tuin van De Gouden Kooi. Het werd een 2 uur durend praatprogramma waar de hoogte- en dieptepunten van twee jaar Tien/Talpa te zien waren.

Samen met onder anderen Gordon, Linda de Mol, Bridget Maasland en Jack Spijkerman werd er gepraat over teleurstellingen, dromen en toekomstplannen. Omdat al deze presentatoren inmiddels onderdak bij RTL hebben, werd het een vrolijke uitzending zonder veel opmerkelijke uitspraken. Wel bleek dat iedereen De Gouden Kooi (DGK) een slecht programma vond, al noemde Humberto Tan het een 'goed concept'. Linda de Mol heeft haar broer wel eens tijdens een aflevering opgebeld om te zeggen dat al dat gevloek op prime time echt niet kon. Daarna werd er meer weggepiept in DGK.

De meeste Tienprogramma's prolongeren op een van de RTL kanalen. Zo gaat Gordon een 'Over de Vloer' variant zonder Joling doen, gaat Maasland uitzoeken hoe je een New Yorkse vrouw wordt en wordt Tan dé presentator van De Wedstrijden. Jack Spijkerman bedenkt momenteel een nieuw format zonder tv-fragmenten en typetjes.


Spijkerman en Tan zijn komend seizoen op RTL te zien