Talkshow 'Staat van verwarring' onder vuur

TelevisieDe late avondtalkshow 'De staat van verwarring' die vier keer per week wordt uitgezonden op Nederland 3, ligt onder vuur. Volgens De Telegraaf zou netcoördinator Roek Lips het programma liever nog vandaag dan morgen van de zender halen. De verantwoordelijke omroep voor het programma, de VPRO, voelt daar echter niks voor.

Het absurdistische programma, gemaakt door Pieter Jouke en Ronald Snijders, trekt maar weinig kijkers (tussen de 25- en 50.000) Om die reden is besloten het programma met onmiddellijke ingang 'te verbannen' naar een later tijdstip. Nu zal eerst een herhaling van 'De Wereld draait door' worden uitgezonden en daarna pas 'De staat van verwarring'. Dat betekent dat de latenight-talkshow nu vaak pas om 01.00 uur 's nachts zal beginnen.

Jouke en Snijders creëren in hun talkshow hun eigen actualiteit en nodigen daarbij studiogasten uit om daarop te reageren. Ze testen hun eigen vertekende beeld van de werkelijkheid ''met andere woorden en andere filmpjes, eigen actualiteiten, prettige ontregeling en misverstand van zaken in de studio, op straat en op internet.'' Zo verzonnen ze in hun laatste aflevering van afgelopen donderdag dat de zware storm eigenhandig was gecreëerd door het KNMI. Het programma is een productie van CCCP i.s.m Stichting Absurd Nederland.



Pieter Jouke en Ronald Snijders