Bill Gates schenkt geld aan Afrika

Bill Gates Bill Gates zal via zijn 'Bill and Melinda Gates Foundation' 118 miljoen euro investeren in ontwikkelingsprojecten in Afrika. Samen met de Rockefeller Foundation hoopt hij de productiviteit van boeren te kunnen verhogen door meer en beter zaad beschikbaar te stellen. Hierdoor zouden miljoenen mensen boven de extreme armoedegrens kunnen gaan leven.

Gates is de rijkste man ter wereld. Hij bezit volgens het zakenblad Forbes in zijn eentje 37 miljard euro. Dat is meer dan de armste vijftig procent van de wereldbevolking samen. Als Gates komt te overlijden, schenkt hij 'slechts' acht miljoen euro aan ieder van zijn kinderen. De rest van het geld blijft in zijn stichting en zal gebruikt worden om nieuwe projecten op te starten.

Gates schenkt regelmatig geld aan mensen in de armste landen van Afrika. Maar ook in de Verenigde Staten zelf heeft Gates projecten lopen om armoede terug te dringen. Zo wil hij scholing beschikbaar maken voor de armsten. Ook is hij bibliotheken aan het digitaliseren, zodat de collectie voor iedereen beschikbaar zal zijn. Gates steunt ook de medische wetenschap, en hoopt dat met behulp van zijn geld er vaccins ontwikkeld worden tegen aids, polio en malaria.