Balkenende put hoop uit Liverpool

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Met nog minder dan een week te gaan voordat de Nederlandse bevolking mag stemmen voor de Europese Grondwet, is premier Balkenende optimistisch. Hij put hoop uit de knappe overwinning van Liverpool in de Champions-League-finale. "De tweede helft is ingezet", aldus de premier.

Daarmee verwees de premier naar de finale van woensdag tussen Liverpool en AC Milan. Volgens Balkenende kan het NEE-kamp niet gerust zijn op een overwinning bij het referendum. Het is volgens hem nog beslist "geen gelopen race". Minister Bot van Buitenlandse Zaken is dezelfde mening toegedaan. "Je mag nooit opgeven. Ik heb nog steeds vertrouwen dat de kiezer in het stemhokje de juiste keuze zal maken."

Geruchten dat de Franse regering het heeft opgegeven, spreekt Bot met kracht tegen. "Ik krijg bepaald niet de indruk dat de Franse regering het heeft opgegeven. Dat zou ook merkwaardig zijn als er maar zo'n kleine marge is tussen de voor- en tegenstemmers in de peilingen over het Franse referendum."
_
Op dit moment loopt er op de frontpage een peiling over het referendum.