Jomanda beschuldigt ex van Sylvia Millecam

Medium Jomanda heeft zich de woede van schrijver Haye van der Heyden op de hals gehaald, door in een interview een verband te leggen tussen denigrerende opmerkingen van Van der Heyden en de vroege dood van comédienne Sylvia Millecam. De schrijver, die eind jaren 80 en begin jaren 90 de partner was van Millecam, zou zijn vriendin een borstencomplex hebben bezorgd.

Hierop zou Millecam siliconenimplantaten in haar borsten hebben laten plaatsen. Jomanda meent dat deze hebben geleid tot een infectie, die uitmondde in borstkanker. Sylvia Millecam overleed in augustus 2001 op 45-jarige leeftijd.

Jomanda doet haar uitspraken in een interview met het Algemeen Dagblad. Het medium kwam zelf overigens na de dood van de comédienne in opspraak, omdat ze als vertrouwenspersoon had volgehouden dat haar vriendin Millecam geen kanker had. Millecam weigerde tijdens haar ziekte de reguliere geneeskunst te bezoeken, en wendde zich tot tal van alternatief therapeuten. Tot na de dood van de actrice bleef Jomanda volhouden dat Millecam geen kanker had. "Ik blíjf het woord kanker bestrijden. Absoluut! Uit 'de andere wereld' heb ik inmiddels doorgekregen dat het toch iets anders was", liet het medium begin september 2001 weten. Na een vooronderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg concludeerde het Openbaar Ministerie destijds overigens dat Jomanda geen strafbare feiten verweten kunnen worden.

'Allergrofste leugen'
"Wat 'n loeder. Wat een allergrofste leugen", reageert Van der Heyden op de uitlatingen. "Sylvia heeft die implantaten tegen mijn zin genomen. Dit is volstrekte smaad." De ziedende Van der Heyden beraadt zich over gerechtelijke stappen tegen Jomanda. "Ik val helemaal niet op vrouwen met grote borsten. Kijk maar naar mijn huidige vrouw, die heeft kleine borsten", betoogt de schrijver.